- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #9297 üzenetére
Egy jó post lenne a blogomra a leírás
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #9304 üzenetére
Királyság, köszi!
-
quby
őstag
Én amikor a CCNA-t csináltam, végirágtam az OCG-t, a CBT-t, mindent kilaboroztam, a napi időtöltésem az volt, hogy egyre bonyolultabb topologiákat raktam össze PT-ben (GNS-ben). Ugy érzem tényleg képben voltam, és mindnere tudtam a választ. De a kisördög nem aludt, na mondom csak megnézek egy dumpot. Átmentem rögtön elsőre de voltak olyan kérdések, amire csak néztem, hogy ezt honnan a pi...l kéne tudjam.Nem azért dumpoltam, mert tudás nélkül akartam papirt szerezni, hanem mert egyszerüen nem engedhetem meg magamnak hogy egy 300$-os vizsga ne sikerüljön elsőre...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Methionyl
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne.
Mi az a dump?They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Methionyl
senior tag
válasz FecoGee #9309 üzenetére
Akkor jól gondoltam..
Gondolom erről itt nem beszélünk, de ahogy észrevettem, ami "ingyen" van az kuka(vagyis ezt vettem észre és halálra összezavart) amik meg elvileg "jók" azok meg pénzesek..
Énse akarok tudásnélkül papírt de váratlan kérdéseket seThey can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Ygg
senior tag
Más a certi és más a valós munkatapasztalat.
Mindkettő kell. -
vadger
tag
Sziasztok!
Biztosan le lett már írva százszor, de tudnátok a kérdésemre?
Ma sikeresen letudtam az ICND2 vizsgát, de már előtte napokban is a következő lépés járt a fejemben.
Ugye 3 évig érvényes ez a CCNA RS vizsga. Gondolkodom a CCNP RS-en és a CCDA-n meg CCNA Sec-en is, viszont ha mondjuk lerakom a CCNP egyik vizsgáját, akkor attól még nem hosszabbodik a CCNA ugye? Meg hát ugye olyan gondolataim is vannak, hogy ha leraknám a CCNP-t akkor nem lenne értelme nagyon a CCNA-kat rakosgatni, mivel úgyis csak a CCNP-vel tudom megújítani a CCNP-t.Szóval bocsánat a hosszú írásért, a kérdés, hogy szerintetek inkább menjek rá előbb a CCNA egyéb vizsgáira amik érdekelnek, vagy menjek a CCNP-re előbb amíg benne vagyok a RS-ben.
Köszi!
Ja, még annyi kérdés, hogy ha lerakom a CCNP switchet mondjuk, akkor mennyi időm van lerakni a többi modult (route, tshoot)? Ha jól gondolom, akkor addig van időm erre amíg le nem jár a CCNA 3 év.
[ Szerkesztve ]
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
FecoGee
Topikgazda
Nem egeszen igy van. Magasabb szintu es egyenszintu vizsgaval ujithataz. Tehat pl. CCNP SWITCH ujitja a CCNA-t (magasabb szintu). De a CCNA Security is ujitja a CCNA RS-t (mivel azonos szintu), de nem ujit CCNP-t (mert az magasabb szintu). CCIE Written ujitja a CCNA es CCNP minositeseket. Tehat nem kell ujbol menned CCNA-ra, ha mar CCNP vagy (be is sz.rnek ha CCIE ujitgatas mellett mehetnek ICND1-re pl. ). CCNP eseteben az elso sikeres vizsga utan (pl. SWITCH ahogy irtad) szamitott 3 even belul le kell tenned a masik kettot.
[ Szerkesztve ]
-
vadger
tag
válasz FecoGee #9316 üzenetére
Köszi, ezt nem értettem eddig, azt hittem a 3 CCNP vizsga csak a végén újítja a CCNA-t, ezért a CCNA 3 évén belül le kell tenni mind a 3at. De akkor így már világosabb, köszi.
És te melyik irányt ajánlanád, tudás szélesítés CCNA sec, CCDA, vagy inkább mélyítés, CCNP RS?
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
FecoGee
Topikgazda
Szivesen .
Amelyik erdekel. Ha penzugyileg es hosszabbitast tekintve nezed, akkor elobb a CCDA, aztan a CCNP, mivel a CCNP minden vizsgajaval hosszabbitod a CCNA/CCDA papirokat. Ha a CCNP-t csinalod meg elobb, akkor a CCDA csak a CCNA-dat ujitja meg, a CCNP-t nem. De azt tanuld, amelyik erdekel. En amugy igy utolag orulok, hogy elobb mentem a CCIE fele, aztan a CCDP-re, mert mely technikai ismeretekkel sokkal konnyebb a design. Hogyan tervezel, ha nem erted, hogy mukodik... -
FecoGee
Topikgazda
A Cisco Validated Design Zone sokat segit. Szoktam nezegetni. A CCDP konyv is abbol van sok esetben kimasolva . Most epp az iWAN reszt olvasom. Gyakorlatilag PfR + DMVPN + deep NBAR, csak az intelligent WAN jobban hangzik. Ha mar az OER, kesobbi neven PfR nem igazan jott be nekik, be kellett dobni az uj dumat, iWAN. Na meg megy az ACI orulet is, abba is bele kellene picit folynom, es jatszani vele .
-
-
UnSkilleD
senior tag
Én még a régi ccna-t csináltam meg, amit leváltott a ccna r&s. Na most kicsit át akartam nézegetni a régi anyagot, felfrissíteni a dolgokat. A régi ccna anyagot már nem lehet elérni. Az újból meg csak angol verzió van, ami nem rossz, de magyar kicsit könynebb lenne. Ilyenkor mit lehet csinálni?
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
FecoGee
Topikgazda
Valakinek esetleg van tapasztalata iWAN-nal, implementalt mar? Esetleg APIC-kal?
-
crok
Topikgazda
iWAN: nem nagy kaland az otlet meg a kivitelezes de uzemeltetesi szempontbol meg ugyfel iranybol performance szempontbol nagy szivas. Ha kell par szoban mondok par hatulutot.
-
vadger
tag
Ha Ciscopress oldalon szeretnék venni egy eBook csomagot akkor a fizetés után kapok egy email-t, hogy hol tölthetem le a cuccost? Mert a folyamat közben kérik a szállítási címet is... Meg azt írják az eBookot valami vízjellel látják el, ugye nem valami zavaró jelet kell elképzelni? Vagy van jobb ötletetek honnan lehetne elektronikus formában olcsón rendelni? Köszi!
-
vadger
tag
válasz zsolti.22 #9270 üzenetére
Szia.
Most kezdtem a Security OCG könyvet, első fejezetnél járok szóval messze még a vége, csak érdeklődni szeretnék, hogy a vizsgán kb milyen arányban volt a konfig troubleshoot feladat és az elmélet?
Pl lehet akár ilyen kérdésretípusokra is számítani, mint hogy pl mi a defense in depth? Tehát a kérdés, hogy mennyire elmélet-orientált a vizsga. Köszi!CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
zsolti.22
senior tag
Szia!
Inkább elmélet van, kb. 80%. Egyetlen kérdésre emlékszem, amiben konkrétan mutattak egy kimenetet és miért dob hibát rá az IOS; volt egy-két parancs is.
Volt d€f€nz in d€pth kérdés is, de csak egy.Most újul meg a vizsga dec 1-től, szóval nem igazán érdemes már ezt a régebbi fajtát tanulni, hacsak nem érsz rá éjjel-nappal ezzel foglalkozni.
-
vadger
tag
válasz zsolti.22 #9333 üzenetére
Köszi a választ. Már az új fajta könyvet vettem meg, szóval arra tanulok. Te még a régit csináltad gondolom.
Akkor kb erre lehet számítani, hogy inkább elmélet, gondolom ez az új vizsgán sem fog változni...CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
snowboy
csendes tag
Sziasztok!
Belefutottam egy feladatba amire nem találom a megoldást ezért a segítségeteket szeretném kérni benne.
A felállás: Cisco IOS (C892FSP) két internet kapcsolattal (GE8, GE9). Igény volt a failover, ez jelenleg IP SLA-val van megoldva.
A problémám: Kértek néhány port forwardot amit be is állítottam mindkét outside interface felől, viszont csak azon az interfacen működik amelyik kapcsolatát jelenleg a szerver átjárónak használja.ip nat inside source static tcp 192.168.5.105 8080 88.151.xx.xx 8080 extendable
ip nat inside source static tcp 192.168.5.105 8080 89.135.xx.xx 8080 extendableHa csak kulcsszavakat mondtok a megoldáshoz, azt is megköszönöm.
Üdv:
snowboy -
snowboy
csendes tag
válasz FecoGee #9337 üzenetére
Tehát van a 192.168.5.105-ös szerver aki jelenleg az internetet a 88.151.xx.xx kapcsolaton éri el.
Ha jön egy kérés a 88.151.xx.xx:8080-ra akkor azt rendben forwardolja és érkezik is rá a válasz. Ha a 89.135.xx.xx:8080-ra érkezik akkor is forwardolja a router és látszik is a 192.168.5.105-ön, viszont a válasz nem érkezik meg a klienshez.Szerk: Az átállás utáni megszakadás is problémám volt, de azt a clear ip nat trans * megoldotta, ha erre irányult a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
snowboy
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a sok választ és a linkeket. Ezeknek a nagy részét olvastam már és szerintem az én configom nem is áll ezektől messze, de átnézem még részletesebben.
Felraktam pastebin-re a configot, ebben látszik az is, hogy kissé meg van bonyolítva azzal, hogy bizonyos tartományoknak a másik netet kell használniuk elsődlegesnek. Ez azért lett így mert a load balance nem igazán volt jó megoldás, de szerették volna mindkét netet kihasználni. -
denko
senior tag
sziasztok,
Kakptam töletek linket Cisco press -re
http://www.ciscopress.com/store/ccent-ccna-icnd1-100-101-official-cert-guide-9781587143854
Most jutottam el odaáig hogy jobban megnézzem.Érdeklődnék hogy Ezt csak USA bol tudom rendelni vagy valahol EU ban is?
Csak mert amikor megakartam rendelni, rádobott 25 usd -t a száll dij.raAnnyiba kerül a szállitás mint könyv....
-
zsolti.22
senior tag
A Ciscopress USA-ban trónol... Most van Buy 3 save 40%, de ha csak egy könyv érdekel, akkor igen, az úgy drága. Meg lehet próbálni, hogy itthon szerzed be, régen az swsbooks.hu-n lehetett kapni, de az az oldal már megszűnt/átköltözött, azóta nem tudok róla semmit, de szükségem se volt 5 éve új könyvre
-
vadger
tag
Javaslom az eBook formatumot ha nem kizarolag a fizikai konyv jon be neked. Tobb formatumban le tudod tolteni, laptopon pdf, vagy olvason epub peldaul. En szeretek laptopon tanulni pl, plusz konnyen tudok benne keresni.
-
denko
senior tag
köszönöm.
Igen ez lesz!
és ccna hoz ezt nem kell tudni, vagy elég az első rész?
http://www.ciscopress.com/store/ccna-routing-and-switching-icnd2-200-101-official-cert-9780133367713
Illetve nem 2015 változott a meg a vizsga ha jol tudom.
Ezek lefedik akkor is?
"Published Mar 26, 2013"
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest