Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz Levi123 #16849 üzenetére
simán beköttetheted a 25-öst elsőre, aztán megnézni hogy jó-e, ha nem akkor lehet váltani nagyobb csomagra.
a lényeg az, hogy minden attól függ mennyire terhelt az adott terület. ha nagyon, akkor a ping csúcsidőben nem elsz túl fényes preciz játékra(fps-re gondolok, a stratégiák meg szerepjátékok nyilván nem annyira kényesek) a 25-ös csomaggal, hisz csak egy csatornát használ. Ismerősnek 5. kerületben esténként 30-40 ms-el megszokott ugrani a pingje, sokat is panaszkodik. De ezerféle ellenpélda is van erre biztosan.
-
ledgeri
nagyúr
Ok számla... megnézem, mert regeltem a díjnetes cuccal, és csoportos beszedésim va...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
blakey
titán
válasz mlinus #16851 üzenetére
Ismerősnek 5. kerületben esténként 30-40 ms-el megszokott ugrani a pingje
Nekem a 11. kerületben 5-11 ms között van, az átlag a 7 ms, csúcsidőben meg a 9-10 ms, eddig szerencsés vagyok, remélem nem változik rossz irányba.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ThaBoss
senior tag
Sziasztok!
Anno a 25Mbit-es netemet 30/3-asra növelték, jó ideig így használtam, nagyon jó volt, nem volt vele gondom. Múlt héten volt egy kis reformálás, digitális TV-re váltottunk, de ahogy néztük plusz 2-300Ft-ért meglenne az 50-es Fibernet, így az is ment a kosárba.
Modemcserét kellett eszközölni, ami simán ment, megkaptam az új Cisco-t, bekötöttem, minden rendben, kivéve a sebesség. Egy KB-al sem ugrott meg se le, se fel. Maradt 30/3-as a netem. Így használom, mióta váltottunk. Routeremmel monitoroztam a forgalmamat napokig, ami igazolta a sebességet.
Kivettem a routert, most közvetlenül kapcsolódok a modemhez, de semmi változás. Stabil és fix 30/3 a net, a ping is 5ms körül van, pont, ahogy eddig is volt.
De mégis csak 50-es netre fizettem be, úgyhogy tegnap bementem az egyik ügyfélszolgálatra és panaszkodtam kicsit. Azt a választ kaptam, hogy "a szolgáltatás aktív, de csak 27 Mbit a garantált sebesség".Van valakinek tapasztalata erről, miért nem akar gyorsulni a net? Vagy valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm! -
ThaBoss
senior tag
válasz kabelmania27 #16855 üzenetére
-
ThaBoss
senior tag
válasz kabelmania27 #16857 üzenetére
Tap megy oda.
-
jerry311
nagyúr
válasz ThaBoss #16854 üzenetére
Goto 1221.
Ha eddig megvolt a 30 es utana nem jon az ujonan elofizetett sebeseeg, akkor eselyes, hogy nincs hiba a catv rendszerben. Ami szinten eselyes, hogy a szamlazasi rendszernek nem sikerult beallitania az 50-es netet a net felugyeleti rendszerben.
Tehat marad az ugyfelszolgalat, mert ezt a problemat itt a forumon nem tudjuk megoldani. (vagy varhatsz i, mert egy par honapon belul biztosan kibukik a kulonbseg valamelyik hibalistaban es utana majd javitjak) -
blakey
titán
válasz ThaBoss #16854 üzenetére
Kábel vagy wifi? A gép n-es (wifi)? Ha nem akkor azért max 30Mbps a neted.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ThaBoss
senior tag
-
blakey
titán
válasz ThaBoss #16861 üzenetére
Nem a routerre gondoltam hanem a gépre (laptop, asztali gép, stb) N-s wifi van benne, a router teljesen oké.
-
ThaBoss
senior tag
válasz blakey #16862 üzenetére
Van asztali gép és laptop is. Mindekettőben Intel 6235 dolgozik.
-
blakey
titán
válasz ThaBoss #16863 üzenetére
Akkor azzal sem lehet gond.
-
ThaBoss
senior tag
válasz kabelmania27 #16866 üzenetére
Most végzett a szerelő!
Drága ügyfélszolgálatos, akinek szerződés kötés/módosításkor a dolga lett volna, nem aktiválta be a netet!
Bár személyesen is és 1221-en is jeleztem a gondot, nem értem miért nem bukott ki a hiba.
Szerencsétlen technikusnak kellett ide kiszállni, azért, hogy egy telefonálással elintézze. Mondta is, hogy napi 20-30 kiszállásból legalább fele ilyen dolog...Erről ennyit, ha valakinek hasonló gondja lenne a jövőben, hát nagy valószínűséggel ez lesz a hiba oka!
-
jerry311
nagyúr
válasz ThaBoss #16867 üzenetére
Pedig a telefonos ugyfelszolganak kellene legyen jogosultsaga lekerni a modem infokat a kozponti rendszerbol, ahol feketen-feheren latszik, hogy eppen milyen cfg fajllal es sebessegekkel megy. Ebbol nem kevesebb mint 1 masodperc alatt illene kitalalnia, hogy egyezik az elofizetett csomaggal vagy sem.
En kerek elnezest (ex)kollegaim hulyesegeert. -
SaitoX
tag
Sziasztok,
Valaki akinek Fiber Power 25 csomag van tudna nekem csinálni egy speedtest.net -es mérést?Nekem most T-Home, DSL Extra van, 6780 Ft/hó, 25 mbites, és UPC-re szeretnék váltani, ott ugyanaz a 25 mbites csomag 3250 Ft, tehát feleannyiba se kerülne
Jelenleg ennyivel tudok tölteni:
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz SaitoX #16870 üzenetére
Nagyjabol mindegy, hogy ki mit mer FP25-tel, legfeljebb akkor lehet jo tanacsado ha nincs messzebb toled 1-2 haznal. Szoval kellene egy utcaszintu cim, de legalabb a kerulet + annak szukebb belos terulete.
Elso korben az jar a legkevesebb maceraval ha megzsarolod a T-home-ot egy lemondassal. Eselyes, hogy naluk is csak 3k-t fogsz fizetni, szolgaltatas valtozozasa nelkul.
-
-
kabelmania27
félisten
válasz SaitoX #16870 üzenetére
Ismerősnél meg van a sebesség. Jobb lesz a ping kábelnetnél, de kisebb lesz a feltöltési sebességed a mostaninál, mert a 25ös nethez 1,5Megabites feltöltési sebesség tartozik, 50Megabithez tartozik 5Mb feltöltés.Ha a modem adási szintje nem kerül 50felé nem lesz gond a kapcsolattal.
[ Szerkesztve ]
-
acromage
csendes tag
Üdv. Több éve már upc - internet 30 - at fizetek (EPX2203 modem). Ha most fiberpower 10 vagy 25-re váltanék, 12 hónapos szerződést kell kötni? A kábelt lecserélik, vagy semmi hardvermódosítás nincs, csak papírt aláírom és átállítanak a rendszerükben?
-
-
-
titán
Bármikor lehet lefelé módosítani akciós áron:
- Ha van hűség magasabb csomagra akkor kötbért kell fizetni.
- Ha nincs hűség magasabb csomagra akkor szabadon lehet váltani kisebb csomagra minden nemű következmény nélkül.
Természetesen 1 évet alá kell írni az akciós árhoz.
Én pl tavaly tavasszal váltottam telefon Silver-ről Bronz-ra és megkaptam 550 HUF/hó áron.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
acromage
csendes tag
Megtévesztő az elnevezés, engem megzavart. "Fiber power"-re változtatták a nevét, de ugyanúgy koaxkábel fut a modembe, mint korábban. Jól mondom?
-
titán
válasz acromage #16884 üzenetére
Lényegében semmi sem változott, csak találtak egy jól csengő új nevet.
Tény, hogy a korábbi 5-10-20 Mbps sebességhez képest az 50-60-120 Mbps már fénysebességnek tűnik, főleg, hogy sok helyen csak xDSL van amin max 5-10-15 Mbps érhető el.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
metaldog
aktív tag
Hali
Az a problémám hogy a wifi modemembe nem tudok belépni admin/admin felhasználónév és jelszó párossal. Ilyenkor mi a teendő? Lehet régen megváltoztattam és most nem tudom mire
-
xcbiker
addikt
Üdv!
Melyik UPC-s modem a legjobb, legmegbízhatóbb?
Hogyan tudnám azt beszerezni?
Most scientific atlanta modem van és nem túl megbízható.[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
blakey
titán
válasz metaldog #16886 üzenetére
Milyen wifi modem, cisco? Ha nem nyúltál hozzá akkor hagyd üresen de egy reset megoldja a problémád.
-
titán
-
xcbiker
addikt
válasz Gubek-Einste #16891 üzenetére
ezeket nem lehet kérni a régi helyett?
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
titán
-
szrobi66
aktív tag
válasz jerry311 #16894 üzenetére
Sziasztok!
Fiberpower 120at használok, és az lenne a problémám, hogy torrentezésnél (utorrent) a feltöltésem nagyon gyászos max 150kb/s, de csak akkor, ha a gigás hálókártyára vagyok csatlakozva, a letöltéssel nincs gond, eléri a 13Mb/s-t. Az integrált hálókártyán ami 100megás nincs gond a feltöltéssel, de ott nem tudom kihasználni a letöltési sebességet. Valakinek valami ötlet? Előre is köszi!! -
szrobi66
aktív tag
válasz Gubek-Einste #16896 üzenetére
ok, köszi!!!
-
SaitoX
tag
2 kérdésem lenne:
1) Ha 25-ös netre fizetek elő, és nem adnak wifis routert, csak sima modemet, veszek egy saját routert 5-6ezer ft-ért, és abba beledugom akkor ugye menni fog a net és a wifi?
2) Szentendre vagy környékén van valakinek Fibernet? Jó, stabil a szolgáltatás minősége?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest