Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gege71.hu

    addikt

    válasz adalbert1 #1196 üzenetére

    Már hogyazistenbe ne! (bár csak saját berkeim nevében beszélhetek(ld mailcímem))
    Nagyon is odafigyelve, de ez nálunk ritkán is vezet retorziókhoz ortt felől, mert nem adunk ill minimumra szorítjuk a támadható ill kérdőjelezhető műsorok napközbeni sugárzását
    Az a baj a médiatörvénnyel, hogy sok része nem egyértelmű és inkább szubjektíve félremagyarázható/értelmezhető. Ezt az ortt maximálisan ki is használja is próbál is büntetni minden általa nem megfelelő időpontban sugárzott műsorért. Amiket peres úton lehet támadni...pl ha egy olyan filmet ítél az ortt 21:00 előtt nem lejátszhatónak amit minden józan paraszti ésszel megáldott ember csípőből legrosszabb esetben is 12-es nappal is játszhatónak ítélne.

    A gond az olyan csatornáknál lehet akik cégpolitikájába belefér, hogy médiatörvénnyel kvázi hazardirozva az esetleges büntiket és szankciókat is belekalkulálva jóformán leszarják ezeket az irányelveket a jobb nézettség vagy az istentuggyami szempontjai által vezérelve.

    Rengeteg filmmel dolgozom melómnál fogva és elhiheted nagyon sok filről nehéz első blikkre eldönteni, hogy az ortt hogy reagálná le egy esetleges napközbeni lejátszás tényét.
    Ha lenne egy központi adatbázisuk amiben a filmeket besorolják legalább támpont lenne, de ennek hiányában csak a szakmai tapasztalatra és józan ítélőképességre lehet hagyatkozni és nem pedig az itt ott igen homályos médiatörvénybeli megfogalmazásokhoz melyeknek létrehozásánál valszeg egy gárda apáca/pap/aggszűz és még ki tudja miféle szentfazekak keveréke működött közre :)

    ui
    csak egy példa Milyen korosztályosra sorolnád a ''Rettegés arénája''(The Sum of All Fears) c filmet...ez pl egy határeset(sokak szerint)..szerintem is.



Új hozzászólás Aktív témák