Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Chosen #31128 üzenetére

    Talán úgy érdemes elképzelni a funkciót, hogy emulál a szoftveres részleg felé egy nagy felbontású virtuális monitort (minden azt hiszi, hogy neked tényleg akkora felbontású a monitorod), majd a lánc legvége felé átméretezi a képet a fizikai valósában lévő monitorod natív felbontására (hogy meg is lehessen valamit értelmesen jeleníteni a képből).

    Nem tudom, hogy milyen algoritmust használ, de mivel elvileg "hardware" szintű a resampler, így gondolom valami viszonylag egyszerűt, pl. bilinear, amire lágy kép jellemző. De még bonyolult algoritmusokkal sem lesz soha "tökéletes" az eredmény, nem lesz pontosan ugyan olyan részletgazdag a kép, mint valós natív felbontáson. Az átméretezés mindig óhatatlanul pusztítja az apró, finom részleteket és legfeljebb is csak szintetikus, hamis mintákkal próbálja, gyakorlatilag illúzióként helyettesíteni azokat. Tehát vagy lágyabb, homályosabb, életlenebb lesz az átméretezett kép, vagy hasonlóan éles, esetleg még élesebb hatású, ugyanakkor különféle zaj és (algoritmustól függően) fraktál mintákkal teleszemetelt (a nagy kontrasztú élek menti zajtól lesz "élesített" hatású a kép, vagy a nagyobb léptékben létező mintázatok élkövetéséből és kisebb léptékű utánzásából "fraktálos", illetve van még pár kevésbé divatos eljárás, néha rátesznek még egy de-ringing zajszűrőt a zajosodó algoritmusra, esetleg több lépcsőben méretezéskor próbálják ügyesen megválasztani az eltérő tulajdonságú filterek sorrendjét, stb).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák