Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz HSM #12826 üzenetére

    Az semmiképpen sem kapcsolja le. A power gatint képes erre, de az nem szoftveres PowerXpress funkció. A clock gating az órajelkapuzás, vagyis a GPU órajele megváltozik a igénybevétel függvényében.
    De a hardver honnan tudja, hogy te azt a vidit nem nézed? Ilyenről nem tud a rendszer, nem jut el az agyáig, mert nincs neki, hiszen szimpla logikai áramkör.
    Az "egy másodpercre" ugrott a kép nem elfogadható ezen a szinten. Ez már elég "nem ment át pecséthez".
    Pedig eléggé csökkent. Egy év alatt rengeteget lehet fejlődni, pláne ha új technológiáról van szó. A gyártástechnológia is fejlődött azóta.
    Nem számít milyen korai a termék. Annyira nem lehet elbaszva a gyártástechnológia, hogy ugyanaz a chip, ugyanolyan körülmények között 20-30 wattos eltéréssel működjön. A TSMC 40 nm-es HP-je nem volt ilyen szar, pedig azon küzdöttek a gyártók rendesen. :)
    Persze, hogy ezt nyilatkozza, mert ez az igazság. Lehetséges 2-3 wattos eltérés, de az 5 watt már elfogadhatatlanul magas érték azonos paraméterek mellett. Ott a gyártástechnológiával baj van.
    Az órajel az más. Itt a fogyasztásról van szó. Azonos paraméterekkel, ugyanaz a chip nem mutathat 20-30 wattnál nagyobb különbséget, még az 5 wattos eltérés is sok. Eltérő órajelen és paramétereken ez teljesen rendben lenne, de úgy, hogy minden azonos már nem elfogadható.

    (#12827) droti25: Ahol eddig. A kijelző menüjében.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák