Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hm_guesswho

    tag

    Helló!
    Nos én átolvastam a tvsz-t minden oldalról de konkrét választ nem sikerült kihámoznom belőle. Vagy én vagyok csökkent felfogású vagy a tvsz van b*zi módon megfogalmazva. Szóval áttettek költségesre mert kifutottam a képzési időből (csak egy mitugrálsz fsz-es képzésről van szó). Részlet fizetést kértem. Az első részlet a gyűjtőszámlámon van amit még nem kapcsoltam össze az összeggel mert úgy néz ki,hogy a 2. részletre nem tudom előkeríteni a lóvét. Emiatt elkezdtem kutakodni,hogy van-e arra lehetőség,hogy most hagyjam az egészet és később visszatérjek rá tárgyelfogadási mizériával plusz költségeivel. A kérdéseim a következők lennének amit talán néhány expert fokozató bmf-es tudhat,hogy:
    - Ha nem fizetem be a tandíjat akkor szimplán megszűnik a jogviszonyom és csókolom?
    - Ha később újra felvételizek és a tárgyaimat el akarom fogadtatni akkor hány kreditet vagy tárgyat tudok beszámítani és mennyiért?
    Vasárnapig kellene befizetnem az első részletet. Viszont azt olvastam,hogy csak a szorgalmi időszak első havában jelzett jogviszony megszüntetése esetén kapja vissza a hallgató a költségtérítési díj 80%..ergo ha én nem jeleztem szeptember végéig,hogy lelépek akkor a zsuga náluk marad. De én mondjuk még be se fizettem semmit..szóval így gondolom nem kötelezhetnek arra,hogy fizessem be!? Vagy valami bírságra!?
    Totál káosz van most nálam. Ha valaki tud valami gyors válasszal lepjen meg. Előre is nagyon szépen köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák