- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
öregújonc
csendes tag
Nemrég vettem egy hd kamerát. 1080*1440 felbontású, miniDV-re rögzít Mpeg2T formátumban. Szerkesztés után egyrészt vízszintesen 16:9-ről 4:3 formátumra összenyomott frémekkel, szabvány dvd formátumra tömörítem, és így írom normál dvd lemezre (lejátszásnál 16:9-re kihúzva), másrészt visszaírom DV kazettára, hogy megnézhessem nagy felbontásban is.
A végleges megoldás természetesen a blu-ray lemezre való archiválás lesz, amire még az árak miatt várok.
A kérdésem: a szabvány blu-ray lemezekre milyen tömörítéssel kerülnek fel az anyagok, mert célszerű lenne abban a formátumban megőrizni a szerkesztés után wincseszteren az anyagokat, elkerülve a többszöri átkódolást.
A lemez fájlszerkezete egyenlőre nem érdekel, csak a tömörítés formnátuma.
Ha valaki tud, kérem segítsen.[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
Szia!
A BluRay DVD maximális felbontása: 1920x1080, 59,94i FPS, 16:9-es képarány, MPEG-2, MPEG-4 AVC vagy SMPTE VC-1 kodekkel való tömörítés mellett maximálisan 40Mbps-es képminőség.
A te kamerád mivel csak 1440x1080-as felbontást tud, ezért neked ez a szabványos BluRay formátum kell: 1440x1080-as felbontás, 59.94-i FPS, 16:9-es képarány, MPEG-4 AVC vagy SMPTE VC-1 kodek.
További infót a BluRay DVD-ről és a szabványokról itt találsz: [link]
Szép napot!
-
max-pain
senior tag
A video reszen a vilagon semmit se kell majd konvertalnod, tehat nem lesz semmilyen minosegvesztes amikor HDV-rol Blu-ray formatumba teszed a videot.
Csak media kontenert kell valtani, ennyi. 1440x1080 50i 16:9-ben MPEG-2 tomoritessel tamogatott Blu-ray-en. A hangot viszont at kell konvertalni, PCM-be (igy itt sincs minosegvesztes) vagy AC3-ba, stb.[ Szerkesztve ]
-
Barney™
aktív tag
segítséget szeretnék kérni.
van egy 25 GB-os blu-ray film, ami nem iso formatumban van, hanem BDMV mappán belül m2ts fájlok, és ezt szeretném kiírni bd lemezre.. Sajnos nem tudom, hogyan kell kiírni.
próbálkoztam ashampoo burning studio 9-el, de akarhogy próbáltam, azt írta ki mindeig, hogy nem fér rá a lemezre, pedig az is 25GB-os lemez volt. Mi lehet a baj ? -
Márton
nagyúr
szerintetek egy szabványos 15gigás BD konyvtarszerkezet mellé létrehozhatok még egy saját mappát hogy ne legyen félig üres a 25-ös lemez?
dvd-nél van lehetőség erre.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Epic79
tag
Ahhoz, hogy a BD25-re ráférjen a cucc, 23,125 gb-nak kell lennie. Mint ahogy a egyrétegű dvd-re sem tudsz 4,7gb-ot írni, csak 4,5-őt ami olyan 4000 akármennyi mega.
A nem iso-ban lévő bluray strukturát simán nero-val a legegyszerűbb kiírni. Kiválasztod a "kék-lézer lemez" írását majd udf/iso, majd az udf fülnél kiválasztod a "udf 2,60"-at. ezután simán áthúzod a filmet minden mappájával (bdmv / certificate) és megírod.
Minél inkább HD, annál inkább Blu-ray™...
-
Mr.Csizmás
titán
Itt elférne a téma.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 1TB - 7,300/6,000MB/s
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest