Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    Egy kis visszajelzés a BF-ről az utókornak:
    Megvettem a notebook.hu-ról a Nokia Lumia 550-et 40-ről 20e-re leértékelve. Bár himi-humi GSM boltokban 28-30k körül is meg lehet kapni, itt legalább normális 2 év garival kaptam meg és még mindig jó üzletnek tartom ezt a vételt. (karácsonyi ajándék lesz, nem vangeliszelni vettem)

    Emag-ról egy 24 cm-es Tefal serpenyőt vettem 1490-ért 5000-ről leárazva, meg egy Star-Light 50'-os TV-t 70-ért 140-ről akciózva. Mindkettőt magamnak vettem, sőt, bátyám is vett egy ilyen serpenyőt és egy TV-t szintén magának. A serpenyő marhajó, mint minden Tefal termék, az 50'-os TV meg bazinagy és nem fogjátok elhinni, de iszonyat szép képe van. Lehet azt mondani, hogy "román noname márka", de 2 évvel ezelőtt egy 24'-os FHD 60hz-es Dell monitort vettem 72 ezerért és nagyon sok gond van vele hiába a brand... Ehhez képest 70ért sztem kihagyhatatlan ez az 50'-os csoda. Nem okos TV, de nem is érdekel, mert HDMI-vel a gépre kötöttem és úgy használom filmezésre, a hangot meg egy Logitech Z506 5.1-es rendszer biztosítja. Nekem elég. És attól, hogy nem okos TV, rengeteg beállítási lehetőség van rajta, én inkább mondanám fél-okosnak (gondolom csak amiatt nem okos, hogy nincs rajta internet csatlakozási lehetőség, sem UTP sem wifi). Tegnap megnéztem rajta a Pacific Rim-et, 2 órán át kerestem az állam a földön, olyan gyönyörű képe van ennek a TV-nek. Csak attól az egytől félek, hogy vajon mennyire lesz tartós a dolog, remélem legalább 4-5 évig húzza majd a TV mert percek kellettek csak, hogy beleszeressek. Egyelőre asztalon van, később felpattintom a falra csak konzolt keresek. Két dolog amit furcsállottam ezen a TV-n: az első az, hogy olyan hálózati csatlakozója van, ami nem földelt csak ez a sima vékony fogatú villás dugó. Olyan, mint a 10 ezer forintos magnóknak. :DDD A másik furcsaság az, hogy pehelykönnyű a TV, nincs benne túl sok anyag. Egyedül vittem fel a 6. emeletre, egyedül bontottam ki és állítottam fel a helyére és még csak sóhajtanom sem kellett annyira pillekönnyű.

    A BF-nek úgy álltam neki, hogy csak egy valamire van igazán szükségem: egy jó és gyors 500Gb-os SSD-re. SEHOL nem volt ilyen akcióban, ám mégis rám mosolygott a szerencse: hardveraprón lecsaptam egy 1 éves Samsung 850 Pro 512Gb-os SSD-re, amire van még 9 év garancia és csak 4.81TB adat írás volt rajta. A garancia összesen 300TB írt adatig szól vagy 10 évre, amelyik hamarabb "lejár" akkor van vége a garinak. Mivel a jelenlegi 120Gb-os ~3 éves SSD-men van 26TB összírás, ezért nem féltem ezt megvenni. 42 volt postával együtt...

    Összegzés: BF alkalmával minden szart összevásárol az ember amit egyébként lehet meg sem venne, de azt amit nagyon szeretne úgysem fogja megtalálni a boltok polcain mert a magyar boltok a Black Friday-t Magyar Nemzeti Kamunapnak tekintik és mindenféle kamu akciót tesznek fel. Ha valami véletlen során mégis fent van a kiszemelt termékünk kihagyhatatlan áron, azt a nepperek úgy is elviszik azok elől akik használatra és nem kereskedésre vennék. Ne értsetek félre, előlem semmit nem vettek el, csupán végig követtem idén a BF topikot és ezt szűrtem le. Emellett nagyon sok időt elpazaroltam a kínálatok és ajánlatok böngészésével, több BF-en tutira nem fogok részt venni mert azért lássuk be, hasonló akciók bármelyik hétköznap szembejöhetnek velünk.

    Zárszóként kívánom minden BF áruvadásznak, hogy használja sokáig egészséggel a megvásárolt termékeit! :R

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák