- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
már le is lett tiltva az oldal, köszönöm
(#12951) sutykuru:
jó, de azt terjesztenie is kell
gondolom nem tudja hogy melyik mailcimre érkező az, ami miatt flekerül a kérés Hozzátok
a mőltkori az tök sokáig megvolt (több mint egy hét asszem)piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tkesy
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy lehet eltüntetni ezt a hülye reklámot? az előző verzióban (3.1.3) nem volt benne, és a beépített update alkalmazással frissítettem...
Előre is köszönöm...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
No.01
őstag
Egyre gyakrabban latom utorrentben (legujabb valtozat) h a lemez tulterhelt... Azt megtalaltam az eddigi irasokban, h ez akkor jelentkezik, ha gyorsabban toltok le, mint ahogy a HDD-re irja a dolgokat, de attol meg erdekelne, h mikent tudnam ezt megszuntetni?
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Nálam az hogy külön vinyóra töltök le megoldotta a dolgot, egy régi 7200-es 120 gigásat használok erre a célra. Egyébként ha visszaolvasol vannak megoldások, cache méretének növelése, régebbi utorrent verzióra visszaváltás.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
cantus
tag
Nekem nem a lemezt terheli túl, hanem a procit. Dothan magos Pentium M proci (1,7 Ghz) van az Asus laptopomban (XP-s). Mindig mikor le akarok valamit tölteni a letöltés szépen felmegy 7-8 Mb/s-ra (ekkor a proci szinte maxon megy) majd nagyon gyorsan visszamegy a letöltés 1 MB/s-ra és ott is marad végig. Ha szüneteltetem a torrentet, majd újraindítom, akkor megint eljátssza ezt, tehát felmegy max sebességre majd rögtön visszazuhan 1-2 Mb/s-re. Tudja valaki mi lehet az oka ennek? Hasonló cipőben jártatok már? Digis TopNet-em van.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A T most gyorsította a netemet 30/5-re, de a utorrent feltöltése azóta sokkal rosszabb lett.
Ingadozik, de sokszor nem is megy pedig a utorrent szerint jó a kapcsolat.Miért lehet ez?
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az ip-el kapcsolatban!
Olvasgattam a utorrent.hu [ezen] oldalát és ott írja, hogy ha a számítógépünkről küldünk adatot az internetre, akkor először a mi belső ip címünkről(mit a digitális elosztóban megadunk táblázatban) a router belső ip címére(gateway) továbbítódik!Majd innen átkerül a router külső ip címére(amit a szolgáltatónktól kapunk) és így jut fel a netre és a neten lévő gépre az adat!
Viszont, ha a netről kapunk adatot, akkor a sorrend router külső ip címe,portja és innen továbbítja a port forwarding a belső ip cím/portra!
A kérdésem az aláhúzott belső ip cím/port mert nem a gateway lenne a soron amin keresztül kellene hogy menjen az adatnak,hisz kifele küldött adat a gateway(router belső ip címe)-el is találkozik úgymond?
-
korcsi
veterán
válasz Teodor52 #12964 üzenetére
Én nem értem mit kérdezel.
Néhányszor elolvasva a kérdésed, te a router-ed belső hálózatából feladott csomagot kapsz meg.
pl.:
Kifele:
küldő címzett
192.168.2.2 192.168.2.1
szolg.kapott.ip cél.áll.ip.címe
befele:
cél.áll.ip.címe szolg.kapott.ip
192.168.2.1 192.168.2.2[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
rt06
veterán
válasz Teodor52 #12964 üzenetére
ne olvasgass ezen az oldalon, tomeny baromsagokkal teli a linkelt iras
roviden, az internetrol erkezo csomag elsokent a router kulso interface-ere csapodik be, majd a router feldolgozas (megnezi, kinek van cimezve, kell-e szurni, miegymas) utan a belso interface-en keresztul tovabbkuldi azt a cimzett gep cimere
szoval igen, a csomag utjaba szuksegszeruen beleesik a router belso interface-e is, viszont nem mint cimzett, hanem mint felado
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Teodor52
senior tag
válasz korcsi #12965 üzenetére
Amit aláhúztam belső ip cím az a szövegkörnyezet szerint az én belső ip címem vagyis az amit a táblázatban megadtam!
Na még egyszer: ha a kifele tartó adat vagyis a netre induló csomag először a router belső ip-re azaz a gateway-re érkezik és onnan a router külső ip-re(szolgáltatótol kapott ip cím) megy majd felkerül a netre de, onnan érkező adat először a router külső ip-re, majd átugorva a gateway-t mindjárt a mi számítógépünk belső ip-re érkezik!
A kérdésem hogy miért ugorja át a gatewayt holott az lenne a soron következő állomás na az egyszerűség kedvéért így fogalmaztam?
Tudom hogy nagyon apróság mit kérdezek, de elkezdett érdekelni ez a téma és szeretném megérteni miért mit és nem csak állítgatni tanácsok alapján a helyi hálózat adatait,modem beállításait stb!
Röviden átszeretném látni mit miért csinálok,hogy ha valami balul sülne el akkor tudjam mi a következő lépés!
Az adatcsomag útvonalát leírtad amit nagyon szépen köszönök, de akkor ezek szerint nem írtam nagy zagyvaságot igaz?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz Teodor52 #12967 üzenetére
A gateway és router fogalmakkal lesz probléma.
A routered NAT-ol, címfordítást végez, valószínűleg ezért ezért írják rá, hogy gateway, mert egy átjáró a két hálózat között.
A router belső (LAN) hálózata egy switch-el össze van kötve, az összes portnak egy IP címe van, ez a routered belső IP címe, innen végzi a publikus címtérbe a fordítást az eszköz a külső (WAN) portra. Fizikailag minden csomagodat a routered belső portjától kapod, nem ugorja azt át semmi.
Számítógépről pingelem a 8.8.8.8 címet.
feladó 192.168.2.2 címzett 8.8.8.8
router fogadja a csomagot, látja, hogy nem a saját hálózatába szól, ezért feljegyzi, hogy jött egy csomag a 192.168.2.2-ről a 8.8.8.8, csomagban átírja a feladó címét a saját külső ip-jére és elküldi azt.
Jön a válasz, látja az eszköz hogy erről a címről/portról van bejegyzés, átírja a címzettet a bejegyzések alapján és elküldi a csomagot a belső hálózaton.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Teodor52
senior tag
Köszönöm a segítséget,információkat a fórumtársaknak!
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Akadt egy problémám:
Játék idejére kikapcsoltam pár futó progit, köztük a torrentet is ( utorrent 3.2.3. ) És mikor ismét indítottam nem töltött be semmit sem.1 árva torrent fájlt sem.
Van erre valami megoldás? Vagy csak 1esével adogassam hozzá újra mindet? De akkor elvész minden arány, meg ilyesmi.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
speterkoma
csendes tag
Üdv!Segítséget szeretnék kérni!Kb.:3 éve van digi base netem(40/20 Mbps).Tavaly decemberig minden ok volt de azóta a torrent feltöltéseim meg álltak!Csak letölteni tudtam.Ki iktattam a routert,nem lett jó!Jött egy jó lehetőségem és vettem egy újabb gépet.win 7 van rá telepítve!Ezen a gépen az első pár napban minden jó volt(letöltés,feltöltés) de ezzen is elkezdődött!Már a letöltés sem jó!Elkezdek valamit letölteni és a sebbeség egy pár másodpercig jó majd lecsökken majdnem nullára!A feltöltés pedig indulna de mindig meg áll!Ki kapcsoltam a tűz falat, tettem fel több utorrentett,tettem fel bittorrentet,futattam kém program írtót!Mi lehet a gond!!!A segítségeket előre is köszönöm!
-
rt06
veterán
válasz speterkoma #12971 üzenetére
#7-es post, 4. pontjat nezd meg, nem azok kozul okozza-e a te problemadat is valamelyik
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz speterkoma #12973 üzenetére
erosen ketlem
ha a windoze a ludas, nem pedig a modem, vagy a router, akkor legjobb tudomasom szerint az egyetlen, ami segit, az az egyideju kapcsolatok szamanak csokkentesePolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Nova96
őstag
Üdv, régebben írtam, hogy ncore torrentnél lassú a feltöltés...újra raktam a gépet feltettem a w
win8-at és ncore jó lett...de most egy másik torrentes oldal nem jó...se le/ se fel nem tölt...Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nincs itt véletlenül valaki a mag staff-ból? Kis segítséget szeretnék kérni priviben ha lehetséges.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Letudná nekem írni valaki hogy hogy lehet sok torrent fájlt win telepítése után újból seedbe állítani anélkül hogy le kelljen tölteni?
Külön mappába vannak a torrent fájlok és külön mappába a letöltött adatállományok!
-
sfdrakex
nagyúr
-
veterán
Sziasztok!
Miért van az, hogy korlátoztam a feltöltési sebességemet 20kb-re, és ennek ellenére 500-al tölt fel?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
van több száz seedelni valóm, amit más helyre szeretnék költöztetni, és arra lennék kíváncsi, hogy ezt meg lehet-e csinálni anélkül, hogy egyenként újra leszedem a torrentfájlokat és újra ellenőriztetem őket az új helyen? utorrent 2.2.1-em van, és nagyon lassan megy a folyamat
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
eszgé100
őstag
válasz #54715584 #12991 üzenetére
igen, azt hiszem ilyenre gondoltam, de sajnos cseszhetem, mert mikor átmásoltam őket a külső vinyóra nem tartottam meg a mappaneveket, mert tv-n mikor nézem alig látni, hogy melyikben mi van, annyira olvashatatlan a precíz release elnevezéseknek hála
arra esetleg van mód, hogy csak a fájlokat ellenőrizzem?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
eszgé100
őstag
válasz #54715584 #12993 üzenetére
közben rájöttem, hogy hogyan tudnám a folyamatot meggyorsítani. csak most olvastam, hogy a .torrent fájlok tárolva vannak amíg futtatom őket, így nem kell őket újra megkeresnem az oldalon, csak 2x katt rájuk és már mehet is célmappa. így azért egyszerűbbé vált.
az előbb ugyan lemarad, de most pótolom:
köszönöm a segítséget"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok
Valaki elmondaná hogy mi a különbség az utorrent és a bittorrent között? Nem tudom eldönteni melyiket használjam.
Köszi.
-
törölt tag
válasz Pszihonaranc #12995 üzenetére
Ha jól tudom, az utorrent a bittorrentre épül, sőt, úgy általában az az alap kliens, csak különböző csoportok más neveken másképpen fejlesztik.
A kettő majdnem ugyanaz, szóval teljesen mindegy melyiket használod -
törölt tag
válasz Pszihonaranc #12997 üzenetére
Talán az utorrent magyar, de ebben nem vagyok biztos
-
rt06
veterán
válasz Pszihonaranc #12995 üzenetére
legjobb tudomasom szerint semmi
ha jol tudom, miutan a bittorrent inc megvette a µTorrent-et, kidobtak a sajat kliensuket es a µTorrent lett a hivatalos kliens (ugye itt a ket felhasznaloi tabor miatt megtartottak mindket nevet, de a kliens ugyanaz)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest