- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Üdv.
A fene kivan az egésszel lassan 2 hónapja el lett küldve a EAH4830 VGA memória hibával, vissza jött tesz OK-val... Szuper biztos az utazástól egy kicsit a rázkódástól megjavultak a forrasztások, lehet használom 2 hétig megint gány lesz. Srác megfogta direkt el rontotta(csinált már ilyet) ő is tudta hogy rossz ezért tette, visszaküldte és azt mondta hogy nem jó ha lehet inkább adjanak egy újat, kérdezem milyent? Azt válaszolta majd amit ajánlanak én beajánlottam Sapphire HD6770-et jobb, kevesebbet fogyaszt és még egy kicsit gyorsabb is.
Azt mondta ok rendben akkor ez lesz ha adnak újat. Igy jól járok a 6770-el a 4830 helyett?
Újabb is mg kevésbé melegszik.
Előre is köszi.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Ide valaki [4830-6770]
Előre is köszi.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Ez most itt amiről beszéltetek hogy van mikor az nvidia chispetes lap nem komázza a amd VGA-kat ez kicsit felkavart. Ugyanis van egy EAH4830-am ami gond nélkül ment benne gariba van most egy HD5450 üzemel ez is gond nélkül, és lehet hogy egy Sapphire 6770-et adnak helyette akkor nem fog menni a Asus m3n h/hdmi lapban vagy mi? Mert ha nem akkor én nem tudom mit csinálok
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz Alister71 #1414 üzenetére
Remélem nem fürdök be vele 4830 5450 gond nélkül megy, most reménykedem hogy 6770 jó lesz.
Egyébként milyen fura dolgok történnek ilyenkor?||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz Alister71 #1416 üzenetére
Hmm mondjuk sebességgel nincs problémám, játékok terén gyors, igaz xp már korosodik harmadik évet húzza, meg most gondolkozom volt egy HD45** valahányas cserekártya is, az is ment gond nélkül mondjuk. Na majd meglátjuk mi lessz..
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Üdv, egy kérdés, vissza kaptam a EAH4830-at (zsir új) de nagyobb mint ami ezelőtt pedig az is Asus-os volt. Alig lehetett betenni épp hogy elfér egy sata csatitól, ez hogy lehet hogy nagyobb? Valamiféle rev.2 lenne? Mert a ventinek is egy kicsit más a formája, de hűvösebb is és 60% helyett csak 40%-on megy a venti, ami jó. kopp-kopp
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
OMG most nézem hogy ezelőtt volt az EAH4830-on egy borda annál a feszültségért felelős valamiért most meg nincs Ehh ez most baj lehet? Megnéztem GPU-Z progival 60 foknál nem melegebb semmi se.
-
erikke17
őstag
Ez az asus miféle összetákolt új VGA-t adott nekem.....
Hosszabb a nyák, a venti nem vezérli magát 40%-on áll igaz idle 50fok terhelve 65 körül, jobb a hűtés mind ezelőtt, de azért vezérelhetné magát, fél googlet átnyálaztam ott is sok embernek 40%-on áll és vezérelni sem lehet, memóriák felén van az a szivacs szerűség hogy hűtse azokat is 3db-on meg nincs. Az egészben az zavar hogy ezelőtt vezérelte magát most meg nem De van olyan kép CCC-ről ahol lehet vezérelni, GPU-Z-nél meg hogy nem 40% hanem több vagy kevesebb...
Ez is fájó hogy ami feszültségért felelős elektronika van ott volt egy borda most meg nincs, nem tudom hogy ez mennyire egészséges neki.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
-
erikke17
őstag
válasz Petyyyyy #1611 üzenetére
Üdv, a másik gépembe van ilyen kártya igaz nem pro de Sapphire X1650 512mb és igen fixen járatja ventijét szerintem lassan is, idle 60fok körül játék alatt 65-70 fokot nyaldossa.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Üdv, perszehogy megint haldoklik a vga-m úgylátszik. Catalyst meglepett egy ilyennel:
Az illesztőprogram (ati2dvag) (display-eszköz: \Device\Video0) végtelen ciklusba állt be. Ez általában az eszköz hibáját jelzi, vagy azt, hogy az eszközillesztő nem megfelelően programozza a hardvert. Lépjen kapcsolatba a hardver eladójával frissített illesztőprogramért.
De előtte még kaptam egy kockás képet tipikus vramhibát, két hónapig üzemelt, és meghalt volna?Mi a túrótól dögölhet be ennyiszer a VGA?
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz csucsbicep #2702 üzenetére
Tiszta újat adtak, látható volt hogy a rézcsatlakozók még nem voltak "megsértve".
Először adott egy VPU recoveryt, majd egy olyat amit feljebb irtam. Persze gari már lejárt úgyhogy újat kell vennem. hogy tudnám kiszűrni hogy nem e szoftveres bibi? Futtassak egy test custom clock izét catalystba? De szoftveres is hogy lenne ha két hónapig ment gond nélkül.... Csak fura hogy ezelőtt is kb ennyi idő halt meg hasonlóan....Szerk: Konkrétan mi? Tápra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz csucsbicep #2704 üzenetére
VGA: nem garis egy hónapja járt le.
Konkrétan milyen komponensre gondolsz? Táp, vagy alaplap?
Mert ezelőtt mikor megdöglött a másik 4830 az egy eurocase csoda alatt volt, de mikor jött ez a új kari az már Cooler Master Silent Pro 500W táppal volt hajtva. H alaplap nyirná akkor a két cserekártyát is kinyirta volna EAH5450 EAH4550 két hónapot mentek ezek is a gépben. egyik is kettőt meg a másik is.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz csucsbicep #2706 üzenetére
Csak úgy gondoltam hogy zsir új már csak jó lesz, de gondolom ezt is úgy hegesztették össze, fele VRAM-on nincs az a hővezető szivacs vagy mi az azaz nem ér a hűtőhöz, akkor amik adják a delejt a VGA-nak azok a FET-ek vagy mik nem volt rajtuk borda holott gyárilag volt, biztos nem viccből.
Úgyhogy ha bebizonyosodik hogy hardveres hiba ez kuka és újat kell vennem, ez aztán nagyon hiányzott most.... 3x ugyan az a hiba nem tudok rá mit mondani...... Legalább a piros kockák helyett most kék volt....[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Na ez kifingott, már a BIOS POST résznél két szép kék vonalpár van, de OS-hez már el sem jut kikapcsol a monitor, egyértelmű HW hiba. 2év alatt 4x volt gariba, fél év garanciáztatással ment el... Mehet porfogónak polcra.
-
erikke17
őstag
TriXX sok AMD VGA-hoz használható? Csak mert rákeresem Sapphire oldalán erre aztán meg is találtam csak volt valamiféle olyasmi hogy melyik verzióba mi újítás lett téve, az [link] oldal alján nem sok VGA szerepel, akkor most hogy is van?
Valaki adna egy kis felvilágosítást, köszi[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Üdv, mit lehet vele csinálni ha a Sapphire HD6770 nem hajlandó 40% fölé se alá vinni ventilátorsebességet? TriXX működik ennél a karinál? Mert ott ahogy láttam egy grafikonon be lehet állitani hány foknál mennyire menjen a ventilátor.
-
erikke17
őstag
válasz RootRulez #2975 üzenetére
Hőfok alapjáraton 33-34 terhelve 55 24 fokos szobában, elég baráti. Akkor nem szóltam Majd meglátjuk kánikulába hogy milyen lesz.
-
erikke17
őstag
Üdv, egyszerűen nem hiszem el, ma kapcsolom be gépet nyitom meg mozillát egyszer csak összevissza kép fogad szóval 2D be mindenféle hibák vannak, nyitom meg catalystot beállitott órajel 600mhz? Ez meg mond mi mikor az alap 850mhz. Na itt kezdtem gyanakodni arra hogy én azt a zárat feloldottam catalystba mert egy kicsit ventit feljebb tekertem a nagy melegben. Lehetséges hogy egy régebbi VGAm catalyst maradványait nézte be catalyst, kisseb feszültésggel és azért ilyen ocsmány a kép? Mert addig amig gép bekapcsol semmi gond nincsen.... Catalyst reinstall?
-
erikke17
őstag
válasz DJ WOKKY #3982 üzenetére
Nos beállitottam az alap órajelekre GPU-t és memóriát, kivettem a pipát overdrive elől a pipát mert idle memória órajel 250 re tette holott 300 volt és 250-nél már szemetelt, apply és láss csodát jó lett. Nem tudom honnan szedte azt a 600mhz-es gpu órajelet... Lehet az ami ideiglenesen volt 6450-es VGA, de Catalystba a csúszkák egész másképp állnak, azaz csak 960-ig engedi GPU-t holott emlékeim szerint tovább lehetett, még trixx-ben csekkolom a feszt gpunak jó-e.
-
erikke17
őstag
válasz erikke17 #3986 üzenetére
Na trixx elindit GPU voltage 1.2v megnéztem neten egy két helyen googleba 1.125V.
Catalyst állithat feszt? Nem hiába melegebb 5 fokot a gpu.....||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Gitáros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- RC modell földön, vízen, levegőben