Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daykiller

    csendes tag

    Sziasztok!

    Problémám van egy HD5870 Sapphire referencia kártyával.
    Berakom a gépembe, ventije felpörög, majd lelassul, de nincs post, sípolás semmi. Monitor készenlétben marad. Ahogy melegszik fel a kártya így járatva, úgy gyorsul a venti sebessége is.
    Beraktam egy IGP-s AMD gépbe. Az próbálgatja indítani, mert fel-le pörög a VGA ventilátora. IGP-vel elindítom az oprendszert, az felismeri, hogy új hardver, bár csak szabványos VGA eszköznek. 13.9-es drivert telepítem, az fel is ismeri, hogy HD 5800 series. Eszközkezelőben is megjelenik így, de felkiáltójellel. Újraindítás után már a win7 nem bír betölteni, mert ahogy próbálja indítani a VGA-t lefagy és reboot. Onnan tudom, hogy indítja, mert a ventilátora hallhatóan lelassul, rebootnál pedig visszagyorsul. GPU-Z-vel megnéztem, hogy mégis mennyire ismeri fel. Azt írja, hogy a GPU 0MHz-en pörög, 512bit sávszélességet jelez, ami baromság ugye és valami hihetetlen nagy több ezer exabájtos memória méretet jelez. Minden mást jól ismer fel.
    Mivel félig-meddig működik, így úgy gondolom, hogy nem abszolút halott. BIOS frissítést próbáljak rajta?
    Az 550W-os PSU-m nem lehet gond neki, mivel most egy nagyobb teljesítményigényű GTX 280-at lát el probléma nélkül.
    Ha valamelyik PCIe tápcsatit lehúzom, arra elég hangosan reagál bekapcsolás után. Sípol a kártya mint a fene és a ventilátor is pörög teljes sebességen.

    Vagy ez a klasszikus BGA hiba?

    Egyébként úgy küldték el postán, hogy még működött mielőtt berakta volna a dobozba. Az más kérdés, hogy anti sztatikus zacskóba nem rakta az előző tulaj...

    "Bármely kellőképp fejlett technika megkülönböztethetetlen a mágiától." - Arthur C. Clarke

Új hozzászólás Aktív témák