Aktív témák
-
szakalistvan
senior tag
Nem találom Ati tray tools-ban a megjelenítőket (Tv-out)
-
leeate
senior tag
A GPU-Z nevű program azt írja ki, hogy az Intel G33 / G31 integrált kártyámnak 8 MB a memóriája, ez lehetséges? Fog ezzel a kártyával menni a Windows 7 (most XP van)?
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Kérdésem lenne:
Van most egy 19"-os monitorom, max 1280×1024-et tud.
Eddig jó is volt, de most VGA-t cseréltem.Ati 5770-re.
Ehhez meg már illene egy nagyobb monitor, nagyobb felbontás.
Amit kinéztem, az egy 24"os monitor.
1920 x 1080 -as felbontás.Ehhez a max felbontáshoz viszont elképzelhető, hogy a kártya lesz kevés.
Szóval, hogyha a játékoknál nem használom ki a max felbontást, hanem mondjuk csak 1680x1050-en használom, akkor mennyire fog torzulni a kép??
Észrevehető lesz?Inkább olyan monitort érdemes venni a VGA-hoz, aminek a max felbontása 1680×1050?
az 1680×1050-et bírja egyáltalán az 5770?? (picit húzva, amíg még stabil)[ Szerkesztve ]
üdv
-
levi1108
aktív tag
válasz werszomjas #33805 üzenetére
Nekem 8800gtx van a gépemben, és 1920x1080-ba eddig minden ment fullon....
-
lsc
nagyúr
19xx-nél is sok játékhoz elég az 5770, 16xx-nél meg már jó egy-két kivétellel, de kis kompromisszummal elég mindkét felbontásra. Egyébként nézz teszteket, tele van velük a net, szinte mindenütt van a két említett felbontás. TFT-nél jobb a natív felbontás, az hogy más felbontás mennyire zavaró az változó, valakinek nagyon rossz, valakinek nem . Engem pl zavar ha nem natívban megy.
Az élet kegyetlen .
-
addikt
Bírni fogja az 1920x1080-as felbontást gond nélkül, de azért csodákat ne várj ekkora felbontásnál, élsimítást ne nagyon kapcsold be .
-
MODERÁTOR
Üdvözlet!
Egy referencia nyákos Nvidia FX5200-at és egy Gigabyte 8VM533M-RZ-t kellene összeházasítani.
Az alaplap 4x-es AGP csatlakozóval rendelkezik (1.5V), a kártya pedig elvileg 8x-os AGP csatolójú.
A csatlakozóba biztosan illeszkedik, de nem tudom milyen feszültségű a kártya (1.5 vagy 0.8V).
Azt tudom, hogy ha működne, akkor is csak 4x-es módban, de ez nem hátrány.
Leégetni sem a kártyát, sem az alaplapot nem szeretném, ezért kérdezek rá inkább.Kutakodtam sok helyen, de pontos választ nem találtam. Volt, ahol azt írták ebben a deszkában működött egy GeF 6200, máshol meg azt írták a 0.8V-os kártyák nem mennek a 1.5V-os slotban.
Harrrr!!!!
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
S.O.S.
A tegnapi nap eladtam egy régebbi VGA-mat. Inno3D Geforce FX5500 256Mb
Ma írt a vevő, hogy nem jó. Idézem:
"A Pc, kék halál, fagyással tündöklik, úgy, hogy nincs terhelés alatt, gondoltam egy újra telepítés megoldja a gondom......., de nem.
Mivel hardver csere volt, a te vgadat, kicseréltem, egy másikra igaz jóval kisebbre (64), és kb 3 órája stabil vele a pc ugyan azzal az oprendel, visszaraktam a tiédet és egy röpke 30perc alatt kékhalál, amit kiír, a szerint VGA-hiba, tallóztam a a hibakódot a Microsoft oldalán, és írja, hogy lVGA hardverhiba.
Everest szerint a GPU hőfoka 67-71 fok, némileg az üzemi hőmérséklettől eltér, ez is okozhatja a fagyás."Tuti, hogy a VGA-nak van baja? Nem szándékoztam átverni. Kb. fél éve nem volt használva a kártya és én úgy raktam el, hogy tökéletesen működött...
Igaz megnézhettem volna eladás előtt, hogy működik-e (utólag okos az ember), de ki gondolta volna, hogy egy jól működó kártya álllásában elromlik?Természetesen ha tényleg a kari a rossz, akkor visszaadom a pénzét.
Válaszaitokat/segítségeiteket előre is köszönöm!
http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776
-
Dr. Romano
veterán
Szerintetek az mitől lehet, hogy egy Sapphire AGP-s Radeon HD3650-es karit a rendszer Radeon 2600XT-nek ismer fel.
Teljesen friss telepítés után az AMD oldaláról letöltött legújrabb legacy Catalyst driverrel és a Sapphire saját oldaláról ehhez a karihoz kiajánlott driverrel is már telepítése közben is közli, hogy ez bizony egy 2600XT (holott valóban HD3650). Persze 2600XT-ként 2D-ben nincs probléma, de 3D már az elején megfagy.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Installálni szerettem volna a Win7-et az ASUS M3A78-EM alaplapos gépemre. El is indult, végigment az első két csík (állományok töltése/másolása vagy ilyesmi) aztán amikor feltenné a kérdést, hogy hová települjön, akkor elsötétül a gép és kész.
Sebaj, gondoltam, felrakom a régi jó XP-t. El is indult a telepítés, aztán amikor "már csak 34 perc van hátra" fázisban volt a gép, akkor ugyanaz a sötét képernyő. Előtte még kiírta, hogy eszközök telepítése folyamatban.
Szerintetek ez lehet az integrált VGA hibája?
Azért gyanakszom rá, mert a sötét halál előtt pár remegés futott át a képernyőn. Nem mindig, de emlékeim szerint itt következne, hogy a Win beállítja a képernyő tulajdonságait.
Kivettem az egyik RAM-ot, aztán a másikat. Más slotban is próbáltam mindkettőt.
Minden HDD-t lehúztam, csak egy maradt+a DVD-író. Próbáltam egy másik winchesterre telepíteni ott is pont ez volt a helyzet. Kivettem az összes bővítőkártyát, ugyan az. Kipróbáltam az összes kimenetén a telepítést (VGA-DVI-HDMI), ugyan az.Lehet, hogy kifogtam egy hibás integrált VGÁ-s alaplapot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
navati
csendes tag
Sziasztok!
A laptopomban Intel GMA x3100 integrált vga van s video, és vga kimenettel. Kérdéseim, kitudom-e vinni a képet tv-re sima vga-rca átalakítókábellel, vagy kell valami még hozzá, spéci átalakító vagy driver, illetve az s-video csak képet visz át, vagy hangot is?
Köszi a segítséget előre is.
-
navati
csendes tag
válasz szakalistvan #33816 üzenetére
Sajnos nem. Viszont, ha s-videon viszem ki, a hangot 3,5-ről RCA-ra átalakítóval tudom átvinni?
[ Szerkesztve ]
-
szoti27
tag
Sziasztok nem tudnátok nekem segiteni bajban vagyok nem tudok donteni hogy most gigabyte videokártyát vegyek asus persze nvidia-st tudnátok e segiteni vagy tudtok e jobbat ajánlani most kiváltasztottam 2 őt de még mindig nem tudok dönteni pls segitsetek
Gigabyte : http://www.ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n95toc_1gi_1gb_ddr2_pcie/42238
Asus : http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_en9500gt_di_1gd2_v2_1g_ddr2_pcie/135825
Vagy inkább formáljam át terveimet ? :/ és inkább ddr 3 ba gondolkodjak?
Vagyis hát nem tom mert van egy haverom akinek ddr2 es alaplapon fut a ddr3 as vga kártya
[ Szerkesztve ]
-
szoti27
tag
jah ez igaz en ertettem felre
-
szoti27
tag
nem tom most mi legyen lehet hogy az egesz gep nem ddr2 lesz hanem ddr3 vagy felesleges?
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz szoti27 #33823 üzenetére
Az 1Gb ramtól azok a kártyák nem lesznek gyorsabbak, és mint írták felesleges is.
Amúgy DDR3-as kártyában gondolkozz.
(#33824) szoti27: Milyen proci/lapod lenne/van?
(#33826) Superhun: Ez jó volt![ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
szoti27
tag
istenem köszönöm szépen a segitségeteket végre helyes uton járok
-
gainwardgs
veterán
Az mért van h ien kis akadások figyelhetők meg a gamekbe amikkel játszok pl dirt2, farcry2.
vga 1 4850
-
addikt
válasz gainwardgs #33828 üzenetére
Előfordul az ilyen . Ha nagyon zavar, vegyél vissza picit a grafikán, vagy nézd meg mi zabálja a procit. Nálam pl. a vírusírtó frissítése szaggatja meg kicsit a playt.
-
kriszbon
őstag
Lehet csak simán driver/Dx probléma is, pl nekem a 9.4-es van fent, és a Dirt2 (igaz csak 1280-ban) minden max 8xAA és gyönyörűen megy. De újabb driverekből volt olyan aminél néha beakadt(vagy csak nem pucoltam le rendesen az előzőt).
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kbalazsa
senior tag
Azt is nézd meg, hogy a HDD-t nem túráztatja -e valami a háttérben (letöltés, böngésző, víruskereső, akármi).
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
navati
csendes tag
válasz Superhun #33821 üzenetére
Semmi gond, de még egy kérdés, a s-video 3 RCA átalkító kábel akkor csak paraszt vakítás, mert ha s-videon nem jön hang, minek a másik 2 plusz RCA, a képhez elég lenne csak az egy? A 7 pines s-video, hogy csatlakoztatható a 4 pineshez, egyáltalán csatlakoztatható?
Az intel gma x3100 tudja s-videon a kompozit jelet?[ Szerkesztve ]
-
coqito
tag
Hahó!
Ma gondoltam kipróbálom a Cossacks Back To War játékom újra, viszont kisebb akadályba ütköztem Mikor belépek a játékba és elkezdenék építkezni, azt látom hogy a videokártya valamiért nemkezeli el normálisan a játékot, ugyanis itt ott ez a piros, meg sárga pontok vannak a játékban a grafikában. A videókarim HD3450 agp. Win7 alatt. Van valakinek valami ötlete? (kompatibilitási módokat próbáltam nem segített)
Előre is köszi
-
Pilot
tag
sziasztok!
Az integrált HD4200-vel HCF-ben menne az új HD5450? A HD3450-hez képest mennyivel erősebb, érdemes váltani?
Köszi
AMD Phenom II 705e+Gigabyte 785GM-US2H+4GB Ram+Palit GTX 750 Kalmx 2 GB+120 GB Kingston SSD+Samsung 1,5TB+160GB Transcend+PIONEER DVD
-
Zefír
őstag
Sziasztok.Lenne egy olyan problémám, hogy a Sapphire HD4850-em rosszalkodik.
Konkrétan 96fokot ír IDLE a GPU-ra, márpedig, egy Accelero S1-el és egy 12es noctua ventivel hűtöm. Tegnap este is 96fokot írt. Ma reggel bekapcsoltam és 20fok alatt mozgott pár fokkal 17-19 IDLE. Kikapcosltam a gépet, lementem reggelizni, kis idő eltelt visszakapcosltam és most megint 96fokot ír
Nemtudjárok, hogy mi lehet a gond?
Már kérdeztem a kari topikjában de lese sz@rták..elvoltak foglalva a win7-tel... -
Zefír
őstag
válasz Stirbi #33836 üzenetére
Nem,mert felül ha megfogom anyákot, akkor érzem, hogy nem meleg, eddig volt, olyan, hogy áradt a meleg onnan, de mióa ottvannak a ventik azóta nagyonjó környezetben van
Szerk:
Jákénál, COD6-ban van hogy beszaggat, de akkor nagyon, és csak úgy RANDOm van hogy 2óra után van hogy 10perc után.[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
-
Füge007
senior tag
Van egy Asus x1650Pro 256mb AGP videokártya, és van vele egy "kis" probléma.
Ha felteszem a drivert amit az atinak a honlapjáról leszedtem, amikor betölt a windows (csak mikor már kiírja hogy üdvözöljük) akkor színhibás a kép, összevissza mindenféle színek vannak, csíkos a kép, és kb a 15 másodperc után ujraindul a gép.
Füge
-
Edem05
őstag
Sziasztok!
Aki ért az ATI Tool nevezetű progihoz az legyen szíves elmondani,hogy mit mond a kép!
Mennyire rossz ez az eredmény? Vagy meddig kell futtatni,hogy valami kiderüljön? -
TTomax
félisten
válasz Füge007 #33842 üzenetére
Driver nélkül is?Gyártó oldalárol szedj le drivert amugy ha tényleg AGP-s...
(#33843) Edem05
Szerintem az a sárga maszlag a kocka felett nem stimmel....milyen vga ez?Adatlapod töltsd ki esetleg,hogy segithessünk.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Füge007
senior tag
válasz TTomax #33844 üzenetére
Szia!
Persze, hogy AGP-s Asrock P4VM800 lapba nehezen menne bele más Diver nélkül nincs vele gond, javításon van nálam a gép, teli volt telepítve minden szírszarral, mondom az a tiszta ha újrarakom. És ekkor futottam bele a problémába. Eleinte azt hitteme hogy a Net framework 2.0 telepítése helyrehozza a problémát, de nem. Máskor is volt hasonló probléma ott ez segített.
Azt látom külföldi oldalakon is, hogy másnál is felmerült ez a probléma!
[ Szerkesztve ]
Füge
-
lsc
nagyúr
válasz Edem05 #33843 üzenetére
Ati Tool-t már nem fejlesztik, csak régi kártyákhoz jó esetleg. Milyen kártya milyen konfigban ?
Mod Füge007: A via 4 in 1 meghajtót is felraktad ? AGP-s hotfixet szedtél le? Az egész wint újra raktad vagy csak a kártyát ? Ha a wint a directx a legfrissebb?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Füge007
senior tag
Igen fenn van a VIA driver. Kiválasztottam az ati oldalán a a megfelelő drivert, de ott nincs választási lhetőség AGP illetve PCI-E között.Totális ujratelepítés volt.
De nem csípem az ATI kártyákat, ilyen ez mikor NVIDIA fanhoz ilyen kerül , ime a bosszú
Még azon is gondolkodtam, nem a táp gyengesége okozza, mivel ez egy külső tápos VGA a táp meg elég régi 350W pléhdoboz
Füge
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest