- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
törölt tag
Hello!
Az igaz, hogy HD filmet csak DVI/HDMI porton keresztül lehet lejátszani PC-n a HDPC miatt? Azért érdekel, mert vennék egy monitort holnap, amin csak D-Sub csatlakozó van.
-
fefe5
csendes tag
Helló!
Az lenne a problémám, hogy összeraktam egy gépet
alaplap: Gigabyte MA790FX-DQ6
cpu: AMD Phenom X4 9850 Black Edition
vga: HIS HD 3870 IceQ 3 Turbo 512mb gddr4
ram: 2*1024Mb Kingmax 800Mhz
táp: Codegen 420W
hdd: Samsung 160GbAz összes 3d-s alkalmazás szaggat. de nem úgy általánosan hanem olyan 10mp-énk megáll a grafikai beállításoktól és felbontástól függetlenül.
Mi lehet a baja?- Telepítettem hozzá 8,47-8,5-8,6 Catalyst-al is kipróbáltam
- Vista és XP alatt is próbáltam
- Több játékkal is próbáltam (pl:. Lost, Most Wanted), futtattam teszteket, memória, hdd, vga, és csak a 3Ds tesztnél kapok rossz eredményt.
- 3D mark06 alatt még az a fura hogy a cpu testen borzalmas pontszámokat kapok.
- Összpontszám 3D mark06 alatt 11224 pont
- Felraktam a alaplapi drivereket.
- A legújabb Bios F5 van fent
- A BIOS Default beállításon.
- Kipróbáltam az alaplapot,egy Galaxy7600 gt-vel tökéletessen működik
- A hőmérsékletek Everestel: CPU 45-65-ig , VGA 49-62-ig
- A CPU nyüstöltem az Ortos-al 35 percig,semmi hibázás.
- A dxdiagból futtatott Direct3D teszt lemegy,de a képernyőszélén körben 1-2 cm-es villodzó szürke csík látható.Valaki tudna segíteni mit ronthattam el, vagy mit felejthettem el, vagy mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat előre is!
fefe5 -
whited
addikt
lsc válaszolnál énnékem
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
lsc
nagyúr
válasz whited #14807 üzenetére
Amennyiben nem tuningolsz akkor egy 3870 / 8800 GT is elég / én a 70-et venném/ , ha később meggondolod magad tuningügyben akkor egy 4850-et .
Mod Fefe 5 :Szinte biztos , a 7600-nak még elég , de a 70 -es egy kicsit többet fogyaszt , főleg 3 d-ben .
Tel Elek : Passz .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
phonaak
csendes tag
Helló!
asus 8600gts kártyám van.2 dvi kimenet,meg egy...
...kis kerek...amihez van is egy átalakító,ami 3 színben végződik,
zöld( Y out),kék(Pb out)piros(Pr out)és rca-t lehet beleduni.
Kérdésem...hogy lehet erre a videókártyára a normál tv-t rákötni???
régebben is nvidia kártyám volt,de ott egy gombnyomás volt...
...a windows asztal kitejesztése erre a képernyőre...opciónál...
és ha a tv-t "AV"-re kapcsoltam,rendben is volt.
itt meg sehogy nem tudom megoldani...
SEGÍTSEN VALAKI!!!KÖSZI!!!
[ Szerkesztve ]
phonaak
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
8800 GT -t akarok venni. Gainward 1024mb Golden Sample , vagy MSI 8800 GT/OC fullos 4 heat Pipe-os változat. Ez 512-s.
Melyik hűtése a komolyabb? Melyiket érné egyáltalán? Mindkettő 28 K.
Gyors tippeket kérnék.Előre is köszi!
-
Ryu77
aktív tag
Üdv nektek!
Van egy nagy problémám.
Az Ati kártyámat akkor cseréltem le amikor ráerőltették az emberekre ezt a .net dolgot.
Most azonban egy ismerősömnek (aki egyáltalán nem ért a számítógéphez) a boltban egy 1600pro kártyát tettek bele a gépébe fejlesztés gyanánt. Nekem kéne működésre bírnom a tv kimenetet de ez nem megy a .net nélkül. Tehát adjatok egy linket ami ehhez megfelelő .net-et tölt le mert a microsoft honlapon találtam kb 23 db verziót 85 féle hotfix és frissítés mellett. Ja a célszámítógépen nincs internet.
Előre is köszönöm. -
Bandee2
tag
Sziasztok,
bocsi, hogy ide is írok, de sürgős lenne, és itt gyorsan szoktatok válaszolni..
szóval.. egy komplett gép kellene sürgősen 85k-ért! Egy kislánynak lesz, elvileg csak netezésre, de maradjunk inkább annyiban, hogy fog ő még játszani..
Ami fontos, hogy adott két alkatrész:
alaplap: Abit BD7II
cpu: Intel Pentium 4 (1800 MHz, Socket 478, P68, Willamette, A80528)
Szóval ehhez kellene még a többi cucc monitorral, házzal, vga-val.. meg mindennel együtt.. 85k.. (ipon, pcx..)
Minél hamarabb, ha lehet! Köszönöm -
Piku
csendes tag
Tiszteletem Urak!!!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kell-e optimalizálni a rendszert vagy csak összerakva driver telepíteni és kész?? Nem szoktam tunigolni csak azt szeretném, hogy tuti jól működjön minden és stabil legyen a rendszer.
Gép: P35-EDS3P, E8400, NV 8800GTS, 2+1GB 1066Mhz OCZ
Válaszokat előre is köszi
Piku
-
-
fagy53
nagyúr
Ha minden jó, akkor működni kell optimalizálás nélkül is, így is kell tenni előszőr és ha működik a gép minden porcikája, akkor következik a tuning ill optimalizálás, mert ez a kettő összefügg.
Mivel az alaplap kezeli a felsorolt részegységeket, probléma estén célszerű a lap topic-jában érdeklődni, [link]Ryu77: Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
adam1
aktív tag
Hali az lenne a kérdésem melyik jobb kártya az asus ati1950 pró vagy egy giga7900Gt turbó force majdnem azonos árban tudnám venni öket.
Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
Steve-0
őstag
válasz Bandee2 #14827 üzenetére
[OFF]nemigazán alapoznék a meglévő alkatrészekre vagy minimális ráfordítással, de játékra akkor se lenne alkalmas (bár attól függ milyen).
Helyette inkább ezt:
Monitor LCD 17" 33e
Gigabyte G31M-S2L 10e (integrált)
E1200 8,5e
2*1gb kingmax 1066 Mhz 9e
fsp 400 pnf 6e
odd 5e
13,5e marad házra meg HDD-re+később meg vmi normális vga
(vagy) ezt inkább ne!
használt dolgok a gépbe:
a meglévő lapba venni 2*512 ramot lehet nem szereti az alaplap az 1Gb-seket vagy 3*512 Mb-t igaz írja hogy max. 2Gb memóriát támogat.
Vga 6600 GT/7300 GT-t 6e-7e (az agp is csak 4x-es)új:
ODD 5e
táp később jó lesz: fsp 400 pnf 6e
HDD + házra + monitorra marad bőven pénz!mindenképp az elsőt választanám! sokkal gyorsabb korszerübb![/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
Ryu77
aktív tag
válasz Steve-0 #14833 üzenetére
Vagy ha mindenképpen ezt akarja akkor:
KINGMAX SuperRam 512Mb DDR 400Mhz 3.452 Ft x2
SAPPHIRE HD2600XT 256MB GDDR3 TD Lite AGP 16.788 Ft
HITACHI 250GB 7200rpm 8MB PATA 10.764 Ft
HANNS.G HQ171DP 33.768 Ft
Ez együtt 68224- ft
Ház és táp saját ízlés dolga de sztem ezt elviszi egy:
MERCURY KM81 350W 6.311 Ft-os ház táppal.
Így 74535 Ft és minden új.
Ez is nagyon sok főleg ha azt nézzük, hogy az agp-nek és az egymagos rendszereknek leáldozott.
Ezt különben én is csak használt dolgokkal fejleszteném.
Szerk: forrás ipon[ Szerkesztve ]
-
tocsek18
senior tag
Sziasztok.
Szeretném véleményeteket kérni, hogy a 3 vga kártya közül melyiket lenne érdemesebb megvenni? Nem csak az ár/teljesítmény a lényeg, de persze ez is fontos, a lényeg hogy hosszútávra kellene a vga. (5-6év)
Nah szóval ezek lennének:GeForce GTX260 896MB Asus 68k
GeForce GTX280 1GB Gigabyte 89k
Radeon HD4870 512MB DDR5 Sapphire Lite 50kÜdv.
-
Bandee2
tag
köszi, mindenképp jó lenne, ha nem maradna a nyakamon az előző lap+procim.. tudom, hogy ezt már nem éri meg fejleszteni (én is ezért váltottam 2mag+pcie-re), de tényleg csak netezésre kéne, akinek összerakom..
viszont még kellenének kiegészítő cuccok is.. komplett, ahogy pl nektek van otthon.. mert nulláról indulunk.. hangszóró, webcam, egér, bill., dvd-író.. (melyik sata-s írót ajánljátok? azt magamnak.. mert akkor a mostani ide-s író is menne a "régibe"..) ja és vinyóból még 160 giga is felesleges.. meg sürgős lenne, szóval újonnan venném, mivel használtan macerásabb.. -
Dillon
tag
Teljesen belezavarodtam ebbe a cpu-vga limit mizériába... szóval adott egy E8200 2.66Ghz proci egy Gigabyte HD4850 VGA-val párosítva, minden alapórajelen van. Bioshock 1280x720 felbontásban, maximális részletességgel 75 fps sebességgel ment. Feljebb toltam a felbontást 1440x900-ra és ugyanúgy 75fps maradt. Most akkor a CPU vagy a VGA a "gyengébb"?
Sorry, ha nagyon rossz helyre ment a hsz, de valamiképp ide is kapcsolódik a kérdésem.[ Szerkesztve ]
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Ryu77
aktív tag
válasz Bandee2 #14837 üzenetére
Ha csak netezni kéne akkor:
MSI FX5200-TD128LF AGP 5.856 Ft mert elég,
KINGMAX SuperRam 512Mb DDR 400Mhz 3.452 Ft x2 mert kell az 1giga,
MERCURY KM82S 350W 6.537 Ft mert elég neki és még szép is,
HANNS.G HQ171DP 33.768 Ft mert 72 órás teljes pixelgarancia 700:1 kontrasztarány, 2x1,5w sztereó hangszórók így a hang is letudva,
MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA 7.440 Ft bár a
MAXTOR 250GB 7200rpm 8MB PATA csak 9.960 Ft
LABTEC Webcam 1.799 Ft mert egy fiatal lánynak kezdésnek jó és a többi olcsó sem jobb minőségű,
az egér, bill-t hadd ne ajánljak, mezeit kapsz nyóccázé.
Magadnak meg vegyél egy Pioneer sata-s dvd írót, abban nem fogsz csalódni. -
Steve-0
őstag
válasz Bandee2 #14837 üzenetére
ipon.hu
3xKINGMAX SuperRam 512Mb DDR 400Mhz 3.452 Ft
INNO3D 7600GS 256Mb TV AGP 12840 FT
GMC R-2 Toast Orange vagy amit akarsz van pinkkel is 5880 Ft
FSP ATX-350PNF 5.340 Ft34412 Ft
monitorra marad: 50584 Ft -2400 Szállítási költség 48184 Ft - ezt a monitoros topikba kéne megkérdezni!
-
Bandee2
tag
köszönöm a válaszokat..
viszont időközben változott a felállás.. inkább nem adom el a régi lap+procit.. még 5k-t sem ér.. ráadásul agp-s.. már inkább a kukába való, mint gépbe..
szóval 100k-ért kellene egy jó kis konfig.. ebből 25k elmegy a "kevésbé fontos" részekre.. a többi 75k pedig akkor erre a 7 cuccra: alaplap, cpu, ram, vga, vinyó, táp, monitor. Vinyónak még 160 giga is sok, vga meg akár lehet integrált is..
Nyilván ennyi pénzből nem lehet hardcore gamer pc-t összeállítani, de nem is kell, csak netezésre kell.. vagy akkor ez az összeállítás jobb, mintha új alaplap-cpu lenne?[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok sajnos úgy látszik tönkre ment a 2 hónapos 9600GT videokártyám ha a bolt benne volna van értelme 4850 cserélni egy kis ráfizetésel?Eddig nem volt csak nvidiám?Ha 4850 lenne akkor már nem szeretnék cserélni hűtőt és 3 de min 2 év gari kellene.
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
hello
tudtok olyan oldalt ahol meglehet nézni, hogy egy vga-hoz milyen tartozékok járnak?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
tzsolesz
nagyúr
A kérdés a következő:
Mit tud ma egy alaplapi GeForce 7100-as? Annyit tudok róla hogy sm 3.0 van benne, nem mintha ebből sokat profitálna a vga, de még is milyen szinten van? Milyen normál VGA-hoz lehet hasonlítani a teljesítményét? Megüti mondjuk egy radeon 9550/9600 szintjét? Vagy atól bőven elmarad?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest