- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teo70
tag
Üdv mindenkinek.
Segítségre lenne szükségem.
Kellene egy fél gép, amire a keret 40 000ft.
Perifériák vannak. ATX-es ház is. DVD író stb is.Alaplap+proci+merevlemez+videókártya kellene. Még annyi hogy vincsiből elég lenne 80 -120gb körüli is.
Videókari lehetne integrált is, mert leginkább netezni, youtube-ozni meg office csomagra kellene.
Igazából az a gondom, hogy mióta áttértem Macintosh-ra azóta nem vagyok benne ebbe a nem-mac világba, és nemtudom milyen alaplaphoz milyen proci, meg milyen merevlemez kompatibilis.Még az IDE-s korszakban leragadtam. A gép rokonoknak kellene.
Milyen konfig jöhetne ki ebből a 40 000ft-ból ami belemegy egy ATX-es házba?
Köszönöm a segítséget!
Teo
[ Szerkesztve ]
-
Teo70
tag
föccer, nagyon szépen köszönöm a válaszokat és hogy szántál rám időt,
ezekből az infókból már össze tudom halászni, amúgy ATX-es táp van azthiszem 400W, de nincs most előttem. Ha jól láttam az ilyen olcsóbb lapokon SATAII csati van tehát ilyen vincsit kell majd keresnem.
-
Teo70
tag
Üdv mindenkinek.
Lenne egy nagy problémám ami megoldásra várna, és rengeteg belefektetett óra és eredménytelenség után elkeseredésemben ehhez a fórumhoz fordulok.
A probléma a következő.
Korábban volt a Huawei smartAX mt800u-t modem és egy tplink wr740n router. Jóideig gond nélkül működtek egymással. Azzal a módszerrel ha a modemet később kapcsoltam be mint a routert. Aztán kb fél év után, elkezdte a modem eldobni a kapcsolatot, majd végül egyáltalán nem ment együtt a routerrel.
Gondoltam modem hiba hiszen a modemet még kb 2006-2007 környékén t-home-mal kötött szerződés keretében kaptam. ( a router csak 1 éves) Kis fórumozás után rátaláltam hogy ez a modem nem működik együtt a tplink routerekkel, illetve a router nem szereti a huawei modemeket.
Próba erejéig csak a modemen keresztül csatlakoztam az internethez és úgy működött, stabilan, tehát a modem magában jó és a kapcsolat is. Kiderült hogy a hiba nem a t-home-nál van hanem itt. (ez később lesz érdekes)
Mivel kell a wifi ezért vettem egy ténylegesen nem használt d-link 360R (B3) ezüst modemet, gondoltam ez jólesz, hiszen baráti körben szinte mindenki ezt használja problémamentesen és emellett nincs 10+ ezrem egy legújabb modemre.
Mikor megérkezett a saját vatta új kábeleivel kötöttem össze (bontatlan splitter stb). Először magával a géppel kötöttem össze és egyszerűen az Istennek sem akar csatlakozni a hálózathoz. A ledek villognak mikor kapcsolódni akarok, ha nem akkor mindegyik világít, a gép és a modem közötti kapcsolat megvan. A jelszó felhasználói név jó. Tűzfal ilyesmi mind kikapcsolva.
Egyszerűen nem értem hogy miért nem megy. Elméletileg ez egy annex b modem, (amilyen a t-home hálózata is ) ezt alátámasztja az is hogy az adsl led világít.
Nyilván ha a régi huawei modemet visszadugom a gépre akkor gond nélkül csatlakozik( most is így írok), viszont nemtudom milyen beállítást kéne eszközölni, vagy mit kéne átállítani hogy működjön, vagy egész egyszerűen feleslegesen vettem meg ezt a modemet??
Kérlek segítsetek!
Teo
-
Teo70
tag
Nyomtam már resetet a dlink modemen és ígysem tudott csatlakozni. De próbáltam úgyis ha a routert rádugom, hátha csak a gépet nem szereti kozvetlenul a modem, de úgysem ment.
Ami vicces hogyha a routeren elindítok egy detectet akkor static ip-nek ismeri fel a hálózatot ami kizárt, mert pppoe. Lehet hogy az "új" modem egyszerűen rossz?edit : vagy nekem is adsl2+ modemet kellett volna vennem? ez a 360R nem tudja??
[ Szerkesztve ]
-
Teo70
tag
Nem opció a szolgáltatóváltás nálam. A T-home-al kell megoldani valahogy.
A régi modemmel megy ha közvetlenül a gépre dugom. Routerrel nem megy.
Az interneten fellelhető információknak utánanézve ez a 4 ledes dlink 360r B3 tudja az ADSL2+-t.
Szóval továbbra is pattog a labda...
-
Teo70
tag
Közben olvastam egy érdekes dolgot.
Létezhet hogy a szolgáltató a modem alapján azonosít? tehát csak a szolgáltató által kiadott modemen keresztül jön a net?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest