- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz hekkerman #13292 üzenetére
A világításra írtam. Az nem több száz Watt.
Sőt, a kiépítése óta nem igen változott a terhelés. Energia takarékos izzókkal meg teljesen elhanyagolható egy adott vezeték esetében.Ha meg nem bír ki egy 4-500W-ot akkor az nem amiatt lesz, hogy a világítás a konnektorról ágazik le. Ennyit még régi alu vezetékeknek is bírniuk kell.
A kW környéki és a fölött fogyasztó berendezések egy másik kategória, ott már tényleg figyelni kell az öreg vezetékekre.
Aki hülye, haljon meg!
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok !
Egy gyors kérdés : Van egy 80 Gb-os SATA II 3,5 colos vinyóm.Létezik ehhez olyan "rack",hogy beleteszem és egy USB kábellel kötöm a PC-re ? Annyit tudok,hogy kell hozzá külön tápegység,mivel ez 3,5-ös. A 2,5-es notivinyóhoz elég az USB-n kijövő 5 V ? Mindegyik notivinyó
működik külön táp nélkül ?
Egyébként egy SLIM PS2 usb csatlakozójára szeretném rákötni és onnan tolni a játékokat. (Már amelyik megy usb-n, 1.1 en.)
AttilaSegítsetek, ha tudtok ! Köszi !
-
L3zl13
nagyúr
válasz Landon #13299 üzenetére
Linksys vagy Netgear.
A Cisconak kétlem hogy sok köze lenne a Linksys Home kategóriás cuccokhoz, főleg nem ehhez a régi típushoz, de ez egy nagyon jó hírnek örvendő típus. Részben amiatt, hogy különböző 3rd party firmware-eket lehet tenni rá, beépített torrent klienssel és hasonlókkal.
A Netgear is elég jó cuccokat gyárt, de ez szintén egy régi modell. Az új típusokkal nem veszi fel a versenyt.
A D-Link új modelljei sem rosszak, de ezt a régi generációt nem ajánlom.
Aki hülye, haljon meg!
-
batman.
senior tag
válasz #65675776 #13298 üzenetére
"Rozsdamentes acél viszont nem létezik. Korrozióálló acél viszont igen."
Egy laikusnak létezik, gondolom te is használod a piros szín elnevezést, pedig olyan nincs, az VÖRÖS! Kérdezz meg például egy nyomdászt. A repülőgép-anyahajó pedig helyesen repülőgép-hordozó Nemmágnesezhető ötvözetileg korrekt.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Teasüti
nagyúr
válasz WildBoarTeam #13263 üzenetére
Köszi a választ!
Hát, ami azt illeti át se ment a papír a nyomtatón, elakadt benne. Pedig "csak" 210g/m^2 volt.
Kutyafuttában berohantam egy fénymásolóba, ott kemény 90 ft-ért nyomtak nekem egy 10*15-ös papírra annyi darabot, amennyi elfért a terítékmintában.
(csak hát a lustaság nagy úr) -
pincehely
addikt
A kérdésem az lenne, hogy van-e rá valami lehetőség, hogy kijátszam a UPC filemegosztó korlátozását? A letöltéssel nincs probléma, a feltöltés azonban meg sem mukkan.
Millió portot próbáltam már, de egyik sem hozott megoldást.Kérem, ha valakinek van használható megoldása, azt privátban írja meg nekem.
Amennyiben ezzel a kérdéssel megsértettem valamilyen PH alapelvet, akkor kérem a post törlését.
http://kefetemap.deviantart.com/
-
L3zl13
nagyúr
válasz pincehely #13308 üzenetére
Nem vagyok UPC-s szóval nincs ezzel tapasztalatom, de tudtommal ez a korlátozás nem azt takarja, hogy meg se nyikkan a feltöltés, úgyhogy ha nálad ez a tünet, akkor valami más gondod van.
Ha tévednék a fentiekben akkor elnézést.
Majd valaki úgyis kijavít ez esetben.[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
-
FehérHolló
veterán
-
pincehely
addikt
válasz FehérHolló #13311 üzenetére
Kerestem, csak nem találtam.
Ezek szerint létezik ilyen fórum?
Akkor nekiveselkedem még egyszer.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Tbor
tag
Sziasztok !
Tudtok olyan helyet vagy ph-s fórumtársat javasolni aki a bankokban vagy orvosi rendelőkben találhatóhoz hasonló kijelző tud készíteni ? Esetleg van ötletetek hogyan lehetne ügyfélszám-nyomtatót is csinálni ? Egy színdarabhoz kéne ez a két cucc kelléknek....
Szóval a technika előmozdítaná a kultúra terjedését
Köszönöm a tanácsokat !
Tbor[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
"Tudtok olyan helyet"
[link]Ha a kijelző alatt a ledes szám kijelzőket érted, akkor manapság már gyakran lcd monitort használnak helyette. Egyszerűbb a vezérlése, és árban sem drágább szerintem.
Úgyhogy, ha nem ragaszkodnak a ledes verzióhoz, akkor kelléknek is ezt ajánlanám.Ügyfélszám nyomtató rendszer sem bonyolult elvileg. Főleg az érintőképernyős. A nyomógombosnál már kell valami saját panelt készíteni amit valahogy össze kell kötni egy számítógéppel, ahhoz a részéhez meg nem értek.
Mivel díszletként nem kell gondolom ténylegesen működnie, csak az a lényeg, hogy hogy néz ki, illetve hogy gombnyomásra kiadjon egy cetlit, gondolom megoldható a dolog valami trükkel, de lehet, hogy érdemesebb volna egy ilyen eszközöket gyártó cégtől (lásd link) szerezni egy igazit.
Lehet, hogy demóként még ingyen is hajlandóak lennének adni egyet.[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
agemate
addikt
Üdv!
Ma vettem egy Gigabyte GTX 460 OC 1GB-os vga kártyát, és azt tapasztaltam, hogy recseg a hang, bármilyen hanglejátszásnál (windows hangok is), ezért újrahúztam a rendszert (Windows 7 32 bit), mindenből a legfrissebb driver, stb, de a probléma továbbra is fennáll!
Régebben is volt ilyen gondom, akkor az Easy Tune nevű program okozta, most fent sincs a program.Van valami ötletetek a megoldására?
-
agemate
addikt
válasz pincehely #13316 üzenetére
Elméletileg bírnia kéne, a kártya max 160W-ot eszik, a tápnak a 12V-os ága viszont 360W-ig terhelhető, a processzor 125W+vga 160=285W
Annyira nem lehet leterhelve. Játék alatt nem is kapcsolt le.
Megpróbálom átvariálni a 6 tűs PCI-e csatit másik molexes ágra, hátha..[ Szerkesztve ]
-
pincehely
addikt
válasz agemate #13317 üzenetére
"Recommended Power Supply
Here is Guru3D's power supply recommendation:
On your average system the card requires you to have a 450 to 500 Watt power supply unit."
És ugye a tesztben nem OC verziójú kártya van, a tied pedig az ami lényegesen többet kérhet.
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a nem bekapcsolt számítógép házára egy erős mágnest helyezek, az eltünteti a winchesterről az adatokat, vagy ez csak urban legend? Illetve, ha a mágnes nem, akkor milyen olyan dolog van ami igen? Létezik ilyen vírus pl?
-
waithEard
őstag
válasz Babetta-X #13320 üzenetére
Ha a nem bekapcsolt házra ráteszel egy 32 tonnás mágnest, az tuti eltünteti az adatokat.
De jó még a kőtörő kalapács, alias Samu is.
Bocs.[ Szerkesztve ]
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
agemate
addikt
válasz agemate #13319 üzenetére
Érdekes a helyzet most, átvariáltam a videokártya tápcsatlakozóit, és mostmár csak GoogleChromeban megnyitott youtube recseg, IE-ben és Mediaplayerben nem
Az is lehet, hogy valami külső interferencia van/volt a szobában és a tápnak/vga-nak semmi köze hozzá, remélem így van.
Azért még várom a tippeket, mi okozhatja a recsegést egy szűz vindózon.
-
Tbor
tag
válasz L3zl13 #13314 üzenetére
Köszönöm !
(Esetleg személyes tapasztalat alapján gondoltam, a google találatokat már átnéztem és el is mentettem a kedvencek közé, hogy ajánlatokat kérjek.)Igaz, gondolkodtam én is a LED-es verzión, épp most keresek kijelzőket. Valóban, elég lenne ha gombnyomásra kiadna egy cetlit, eddig erre csak pontmátrixos nyomtatót találtam, de azt is keresgélem).
Az nagyon jó tipp, hogy esetleg demóként adnának egyet.
Ha esetleg még bármi ötletetek van, előre is köszönöm !
-
Landon
őstag
válasz L3zl13 #13303 üzenetére
Értem, köszi a választ! Esetleg tudsz olyat ajánlani ami új típus és jó? (ezek szerint a kereső cucc amit használtam régi modellekkel volt csak ellátva...)
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
agemate
addikt
válasz agemate #13327 üzenetére
Megfigyeltem, hogyha zenelejátszás közben kihúzom a vga-ból a dvi kábelt, megszakad hang, ezért megnéztem analóg kábellel, de úgy is recseg. Az nvidia telepített valami audio drivert is, na az mi? Arra kezdek gyanakodni, de nem találok a gépen ilyen jellegű programot....
Fontos hozzátennem, hogy egy Sony erősítőt használok két nagy Sony hangfallal, melyet a géppel úgy kötök össze, hogy a jack kábel a gépből a monitorba megy, majd onnan még egy jack az erősítőbe. A monitor átjátszóként üzemel.
Ez azért nem lehet probléma, mert akkor is recseg, ha a gép előlapi dugaszába rakok egy fejhallgatót, ami ugye független a monitortól.. Egyre bonyolultabb.. Na de mitől recseg?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Babetta-X #13322 üzenetére
persze... de tuti hatást akkor érsz el, ha nem ház oldalánál hanem a wincsi tetején huzigálod a mágnest. Ahhoz, hogy a ház mellett is működjön nagyon erős mágnesnek kell lennie.
Nem hinném, hogy ki lehet deríteni, hogy mi okozta a gondot.
Max rá kell fogni egy gömbvillámra[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
válasz Landon #13326 üzenetére
Konkrét típust nem tudok javasolni. Erősen függ az igényelt feature-öktől is. (WiFi N, USB csatlakozó stb.)
Az említett típusok új modelljeivel feltehetőleg nem lesz gondod.
A gyártó oldalán megtalálod az aktuális modelleket.Linksysnél még mindig köztük van a WRT54G(L/H). Ezek még mindig népszerűek az említett moddolhatóság miatt.
Az új modellek meg a lapos külsővel és Cisco felirattal.
Nyugodtan választhatod bármelyiket.D-Linknél meg általában az 5-re végződő modellek a frissek. (DIR-615,635,655,685,825,855) Meg egy-két kivétel. Pl DIR-652 Ezekről is pozitívat hallottam eddig.
Aki hülye, haljon meg!
-
localhost
Közösségépítő
válasz Babetta-X #13320 üzenetére
Hát még mit nem!
Csak ne fogok/fogunk neked abban segédkezni, hogy szándékosan kárt okozz!!!???
Az akaratlagos vírusfertőzésről meg azonnal felejts el mindet, amit rózsaszín álmaidban gondoltál, amíg szépen beszélek!!!
És most nyomás, fuss öt kört a tornaterem körül! Nyomás! - nem viccelek![ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
FehérHolló
veterán
Fém doboz, benne ember. Kivágott lyukon számítógép monitor. Csücsülő ember cserélgeti a képet számítógépről. Jó időben kiad két henger között egy előre nyomtatott cetlit. A szereplő csak random nyomogat valamit a monitoron.
Ez az olcsó megoldás. Lehet szórakozni LCD kijelzővel, érintőképernyővel, nyomtatóval, mikrokontroller programozással. De erősen kétlem, hogy 200k alatt megállna a költsége. Még akkor is nagy beruházás, ha utána el lesznek adva az alkatrészek.
Még lehet, hogy egy nagyobb gyógyszertár, ilyesmi kölcsönözni tud nektek egyet pár napra. Cégtől ingyenes promo terméket felejtsd el. Nem abban a világban élünk.
Ha alkatrészek kellenek, itt is érdemes körülnézni: [link] Sok cuccot lehet találni.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
sbazsi
veterán
az utóbbi időben a frissítések nem mennek fel a gépemre. (ha erre tudna valaki valami jó ötletet, azt szivesen venném, már korábban probálkoztam mindennel.)
most a windows telepítő javítását szeretném kipróbálni. ez mennyire javíthatja meg a dolgot?
ha van esély, akkor lekapok egy telepítőt valahonnan, mert a notihoz csak d2d reinstall van. -
SzalaiG
addikt
Vajon miért nem megy tegnap este óta az iwiw-en a levelezés?
-
lacibacsi
addikt
Üdv!
Az alaphelyzet:
Asrock 939 Dual Sata alaplap
Samsung 500GB SataII HDD (SataII csatolóra dugva)
Samsung 250GB IDE HDD (Secondary Slave)
LG DVD író IDE (Secondary Master)A boot menüben be van állítva a bootolási sorrend:
1. Samsung 500GB HDD
2. CD-ROM
3. DisabledAz IDE eszközökön nincs jumper.
A gond:
Indításnál mindig az IDE vinyóról akar bootolni, aminek természetes következményeként "hiányzó ntldr" hibaüzenettel leáll. Csak az a módszer működik, hogy indításkor nyomom az F11-t (Boot menü) és ott kiválasztom a sata-s HDD-t.
Tudtok valami megoldást, hogy rögtön a Sata-s vinyóról induljon a gép?
Köszönöm!
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
pincehely
addikt
válasz agemate #13333 üzenetére
A windows által feltelepített hangkari driver van fent, vagy a gyártóét tetted fel?
Nálam okozott ilyen problémát az utóbbi.
Sőt, ha jól emlékszem az Intel által kiadott illesztőprogram csomag is okozott ilyet, szintén nálam.
Szóval, ha bármelyiket te telepítetted fel kézzel, akkor szedd le, és próbáld meg.Ellenben futtass egy LINX-et, és egy Furmarkot egy időben, hogy biztosan kizárhassuk a gyenge táp eshetőségét.
LinX-nél állíts be minnél több ramot, de úgy, hogy még a Furmarknak is jusson mellette.
Terheld halálra a rendszert, és kiderül, hogy bírja-e az a táp.Tuning nincs esetleg?
-
agemate
addikt
válasz pincehely #13342 üzenetére
Tuning nincs, sőt, a proci alulfeszelve megy 1.20V-on, ami kisebb (-14W) TDP-t eredményez.
A Windows amit felrak magától, ott hang sincs, mert valami digitális izét telepít, én meg jacket használok az erősítővel való összekötésre.
Megpróbálok BIOS-t frissíteni az alaplapon, van kint új.
Prime+Furmark tegnap vagy 20 percig ment folyamatosan és nem volt leállás, semmi. -
pincehely
addikt
-
dabadab
titán
Az AM2 és AM3 foglalatok hűtés szempontjából mennyire kompatibilisek? (Vagyis rá lehet-e rakni egy AM2-es hűtőt AM3-as lapra is?)
DRM is theft
-
-
agemate
addikt
válasz pincehely #13344 üzenetére
Igen, csak azóta! Ezelőtt HD4200 IGP, azelőtt meg HD 4850 volt és semmi gond nem volt! (recsegni csak akkor recsegett, ha ment az ET6, de az most fel sincs telepítve!)
Adhatok neki több feszt, de ez az 1.20V olyan szinten elég, hogy még 3.4GHz-en is stabil vele a processzor! -
Fermi1989
csendes tag
Sziasztok!!
Nekem van egy MSI Gamer Notebook-om és Xp szeretnék rá tenni de nem sikerül.Azt írja ki hogy nem talál telepített merevlemezt gondolom ilyen SATA probléma lesz de nem tudom rá a gyógyírt.
Valaki valami megoldás????A választ előre is köszi!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
bme
tag
Sziasztok!
dyndns.org-gal szeretnéám azt beállítani, hogy a megosztásaimat mások is lássák, ne csak azok, akikkel egy hálón vagyok. Regisztráltam a honapon, de nem tudom, hogy hogyan tovább. Aki tud segíteni az kérem segítsen, vagy keressen meg privátban.
Köszönöm
bme
Aktív témák
Hirdetés
- Számítógép eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest