Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz Jahno #30815 üzenetére

    Nem csak a Palvin Barbara és a Mihalik Enikő a profi. Ők nagy nevek, magas gázsival.. de arra pont jó példák hogy hiába akarsz te neki 10.000 eurot adni egy fotózásért kezdőként, megköszöni udvariasan és közli hogy az ügynöke nem engedte.

    Profit annak nevezek aki már részt vett nagyobb cégek kampányában, van ügynöksége, vagy más módon de dolgozott pl külföldön modellként. Az mindegy hogy európai piac vagy Ázsia.. más- más igények vannak más típusú lányokat keresnek. Persze mondhatjuk hogy ügynökségből is vannak gyengébbek. Igen, pont ahogy fotósból is bénák, hiába adsz a kezébe drága technikát, középszer szintjét sem üti meg. És persze itt megint megkérdezhető mi az hogy jó, meg hogy fotós...

    Szóval profi modell az aki pénzért dolgozik. Vagy teljesen ebből él vagy bevételének jelentősebb része ebből származik. A félprofi pedig aki csak pénzért fotózik, de nem feltétlen ebből él.. ez csak olyan kiegészítés féle.
    Azt tudom hogy akikkel volt szerencsém dolgozni tudnak sokkal emberibbek lenni és normálisabbak mint azok akik ide szeretnének felkerülni abból a ligából ami a viccben is szerepel. ( fiú- lány találkozik és beszélgetnek... mivel foglalkozol? Modell vagyok. És meg kommandós. És hol modellkedsz? A saját insta oldalamon. És te hol vagy katona? A Call Of Duty-ban)
    Céges melóhoz pont azért használnak profi stábot mert mindeki ért a saját feladatrészéhez.
    A stylist ahoz hogy kitalálja mit mivel, a fotós hogy beállítsa a világítást, lefotózza, retusálja, a modell meg hogy az adott dolgot a legjobban bemutassa.
    Az hogy próbaképp profi modellel fotózzon valaki Én nem látom értelmét. Kell egy pro smink, egy pro haj, egy jó ötlet, egy halom minden... két mosott hátterű portréért nem fog odajönni az aki tudja hogy ezt másként kell köríteni. És nagyon nem szeretné hogy róla valahol nem profin retusált kép kerüljön ki. Ő azzal töbebt veszít. Félreértés ne essék, nem Timer tudását kérdőjelezem meg, nem ismerem őt, sem azt hogy mit fotózik és miként... Azt tudom hogy a modelleknek mi a hozzáállása. Mármint nem ismerhetem minden modell gondolkodását, de akikkel volt szerencsém már fotózni, azoknál tudom hogy számukra a legfontosabb a tökéletes kép ami tovább építi a karrierjüket.

    Ügynökség. Nem arról szól hogy ad-e épp ilyen időszakban melót. Hanem arról hogy ha munka van akkor közvetít. Ha kell segít. Ha kell állja a kínai kiutadat, otttartózkodást, intézi a szállást... és segít hogy megtaláljanak. Kockáztat, sokszor nem kevés pénzt. Fotróztam olyan lányt akit a fotók miatt elhívtak egy ügynökséghez. Majd rá pár hétre mehetett külföldre. 1 hónap, 1 milla költség volt akkor kb. Első napi castingok egyikén kapott egy címlapfotózást. Keresett vele X összeget. És a hónap többi napján hiába ment bárhova, nem kellett, nem őt választották. Az ügynökség teljes bukással zárta a vele való dolgot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák