- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Hogyan lehet kiszámolni egy henger(inkább tárcsa) átmérőjét, ha tudom a vastagságát(magasságát), az anyagának fajsúlyát és a tömegét? Ennyiből ki lehet egyáltalán számolni?Hogy tisztább legyen: Kondigéphez szeretnék esztergáltatni tárcsákat a cégnél ahol dolgozom. Esztergályosok főnöke mondta, hogy adjam meg a pontos méreteket, mert nekik az hogy 10kg-os tárcsa kell, kevés.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
nagyúr
válasz wolfman #8902 üzenetére
Nem mindegy hány kiló?
(Szerk.: mielőtt kötözködésnek vennéd, 28 éve sportolok, ebben 18 év testépítés is benne van, és ez alapján mondom - hacsak nem megrendelésre készül - tökmindegy, hány kiló a tárcsa, a lényeg, hogy ismerd a pontos tömegét. Tehát elmész egy konditerembe, leméred egy 10 kg-os tárcsa méreteit, levonsz belőlük mindenhol ~1 mm-t, ami a gumiborítás, aztán annyi, lesz amennyi lesz. Ha vkinek készítteted, megrendelésre, akinek pontosan 10 kg-osra van szüksége valamiért, akkor az más tészta természetesen.)[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
wolfman
veterán
Értelek én, jogos is valahol, de a vastagsága akkor sem egyenlő. Nekem pl. a tárcsáim rendre 15mm-esek, az itt felhasználható acél lemezek pedig 15mm-esek. Jobb lenne nekem ha tudnám nagyjából (ha nem is halálosan pontosan).
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
törölt tag
válasz wolfman #8902 üzenetére
Hogyne lehetne. Első körben meg kell határoznod mekkora térfogatú anyag kell az adott tömeghez. ρ= m/V => V=m/ρ
Henger térfogata: d²Πh/4 Azt nyilván tudod előre, hogy mekkora rúdra akarod feltolni, annak a térfogatát könnyedén ki tudod számolni. A külső átmérőre számított térfogatból kivonva kapod meg a tárcsa térfogatát. Mivel a kívánt térfogatot már tudod, abból vissza tudod számolni mekkora külső átmérőjű kell, hogy legyen a tárcsa.
-
rii
nagyúr
most hogy van ez a készpénzfelvéttel?
ha ERSTE-nem szupernullás csomagom van, akkor is pénzbe kerül ha 150.000 felett veszek fel?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Magas a székem, és kivettem a kerekeit, így viszont karcolja a parkettát. Szeretnék alá rakni valamit, hogy megvédje, de az erre alkalmas "székalátét" 10 felett van, annyit pedig sajnálnék rá. Arra gondoltam, hogy veszek plexit, a kérdés csak az, hogy hol...?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
DeFranco
nagyúr
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz philoxenia #8911 üzenetére
Hogy én mennyit kerestem ilyet... Hálás köszönet!
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
nagyúr
Olvastam tegnap egy filmajánló blogbejegyzést asszem az Indexen, ami a 10 legjobb világvégével foglalkozó filmet sorolta fel, de sehol sem találom, vkinek nem rémlik a dolog? Ha igen, pls linkelje.
Szerk.: és ilyenkor, amikor belátom és beismerem ország-világ előtt, hogy béna vagyok és nem találom, akkor persze egyből meglesz...
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
marsu
veterán
-
rii
nagyúr
city taxi eseténben nem tudja valaki h most számít az h csak egy akármiylenautót kérünk, vagy egy olyat, amibe lehet pakolni?
illetve számít az hogy pakolni is akarunk bele?
költözés miattpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Anulu79
addikt
Tudja valaki, hogy az Erzsó utalványt elfogadják az "Ósanban"?
-
rii
nagyúr
sziasztok
kaptam egy használt fishbone fekete esőkabátotazt szeretném megkérdezni, hogy hogy kell kimosni, meg valami nem-drága de jó impregnálót tudnátok e ajánlani?
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Fecogame
veterán
Ügyfélkaput érdemes regisztráltatni? Sok jót írnak a hivatalos oldalon, de tényleg ilyen sok mindent el lehet intézni rajta?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
HAL-9000
tag
hi!
Találtam egy régi (2007 óta inaktív) SG fórumot, ahol valaki az én nevemmel, lakcímemmel és vélhetően egy akkori képemmel (a kép már nem elérhető) propagál egy másik embert, aki azt állítja, hogy ő én vagyok (vélhetően Call of duty 2 játékosokról van szó). A lényeg annyi, hogy kurva anyázzák egymást felváltva ami annyira nem izgatna, ha a Google első találatra nem ezt a fórumot hozná ki a nevemmel és a régi lakcímemmel, ami nem vet túl jó fényt rám, holott sosem játszottam a játékkal amiben összevesztek.
Írtam az SG-nek az sg@sg.hu és a szerkesztoseg@sg.hu címre, hogy töröljék a fórumot de válaszra sem méltatnak.Valakinek ötlete? Hatósághoz nem szeretnék fordulni, mert elég hosszú a lefolyási idő és nem kevés papírmunkával jár. Esetleg írogassak az összes sg.hu-s hírezőnek, hogy lépjenek valamit?!
[ Szerkesztve ]
Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.
-
HAL-9000
tag
Lehet butaságot kérdezek, de van bármi előnye az antennás routereknek, ha így is úgy is körbe sugároz az összes? Ez az "antennás jobb" nem csak egy olyan berögzülés mint régen az antennás vs. antenna nélküli mobiloknál?
Ott van példának a LINKSYS EA6500 40.000Ft+ és csak belső antennái vannak. De számtalan ilyen felsőkategóriás router van
Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.
-
MrSealRD
veterán
válasz HAL-9000 #8932 üzenetére
Szerintem a router-es topikokba kérdezz rá erre, mert ott komolyabban meg tudják támogatni érvekkel.
Viszont néhány trükköt leszámítva, azért a belső antennás routerek rövidebb hatótávval bírnak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Budapesten keresnék teaboltot. Olyan igazit, ahol a teák ilyen zsákokban vannak és onnan mérik. Ahol érzed a természetességet.
-
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
A fáradt gőzös topikok OFF topikok? Mert pl. ott az FX off topik, oda mindent lehet. Van itt egy, ahova kvázi fél-off hsz-t írnék -hátha vkit érdekel-, logout bejegyzéshez kevéske.
thxHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
V.Stryker
nagyúr
válasz FehérHolló #8938 üzenetére
Köszi, meg is nézem amint megyek arra.
Más: Olyan elektrotechnikai jegyzetet keresnék, amiben benne van pár mondatban, hogy pl mi az ellenállás, a dióda, stb.
-
-
pulcsi
tag
Tudna valaki mondani olyan számteknagykert ahol lehet venni még c2d 6-7-8 ezres szériát?
''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"
-
Melack
veterán
Kérdés: van egy ext3/fat32 formázott SD-kártya egy szűkös belső memóriás mobil (OT-985) "kisegítésére". Szeretnénk kártyát cserélni, és a meglévő ext3as partíciót áttenni az új SD kártyára. Van vmi módja, hogy 1az1ben ezt meg tudjam tenni? Az ext partíción már van kint pár program, ezért lenne fontos. Előre is köszönöm a tippeket!
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
V.Stryker
nagyúr
-
HAL-9000
tag
Milyen megbízható webshopokat tudtok mondani, ahonnan rövidtávon beszerezhető a TENDA N60 router maximum 15.000Ft áron?
Az Ipon a mai nap folyamán kivette az elérhető termékek közül, pedig valószínűleg 2 napon belül lett volna esedékes.Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.
-
MrSealRD
veterán
válasz HAL-9000 #8944 üzenetére
Nagyon csapongsz a routerek között. Ennyiért wdr3600-as TP-linket kapsz, amire vargalex-et telepítve megkapod az évezred utlimate terminator routerét...Miért vennél tenda-t?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HAL-9000
tag
válasz MrSealRD #8947 üzenetére
Nem csak 2,4Ghz hanem 5Ghz is, alapból 5dBi-s antenna nem 3 dBi szintén 5 év garancia. Eddig két Tp-link-el fürödtem be gyári[!] firmware-el, bár egyik esetben valószínűleg hardver hiba volt a fő gond. Az egyik a Wr1043nd volt a másik pedig az elődje a Wr941nd. Így eljutottam oda, hogy márkát váltok.
Szerintem annyira nem csapongok, mert eddig csak a wdr3600 jött szóba (ajánlották) illetve az n6(0) amit találtam teljesen véletlenszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz HAL-9000 #8948 üzenetére
Ok...Csak egy javaslat volt.
A lényeg, hogy megtaláld amit keresel.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HAL-9000
tag
Hogyan tudnám beállítani JetAudioban (Android), hogy zenehallgatáskor az 5.1-es hangrendszeren ne csak az Ac3 + első 2 illetve a mély hangfal szóljon, hanem a hátsó kettő is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest