Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rii

    nagyúr

    válasz EmberXY #31093 üzenetére

    magzsola
    " .... A barna rizs fő jellemzője láthatóan a színe. Attól barna, hogy csak a rizsszemek legkülső héját távolítják el, így értékes tápanyagtartalma jelentősen nagyobb, mint a hántolt rizsfajtáké. A csak korpaként emlegetett rizshéj összetett B-vitamin forrás.
    Ezek hivatottak fenntartani az idegek, a bőr, a szem, a haj és a máj egészségét, hozzájárulnak az izmok fejlődéséhez, regenerálódásához, gyomor-bél traktust és megfelelő agyműködést garantálnak.
    Érdekessége, hogy szinte az anyatejjel teljesen megegyező aminosav összetétellel is rendelkezik. Mivel keményítő tartalma gyorsan emészthető, fogyasztása szinte diétás hatású, mivel glikémiás indexe is alacsony.

    A további finomítás, hántolás eredménye a fehér rizs. Így azonban elpusztul a B3 vitamin 67%-a, B1 vitamin 80%-a, B7 vitamin 90%-a, a mangán és foszfor tartalom fele, vas 60%-a valamint az összes rostot és esszenciális zsírsavakat. ..... "

    igen egeszségesebb .-)
    és mivel a barna rizsből nem tavolitanak el annyi mindent mint a fehér rizsből, ezért gondolom az előallitasa is olcsóbb
    a fehér rizs előattisa esetében a rizs maradék része eladható korpaként ...

    de ezek egyike se indokolja a dupla arat.
    szerintem.
    ezért kérdeztem volna, h miért 2x annyi.

    hacsak nem épp azért ilyen draga mer egészséges.
    mint ahogy a. feher kenyer is dragabb előallitasigalg ha jól tudom mint a barnakenyér (régen csak a szegények ettek barnakenyeret, mert a fehér kenyér a gazdagok kivaltsaga volt ... )
    mégis a fehér kenyéz az olcsóbb.

    [ Szerkesztve ]

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Új hozzászólás Aktív témák