- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Mian
aktív tag
Habár még előző h.sz.-eimre se válaszolt senki (#37670, #37673), hogy hogyan kell bios-t frissíteni, de azért csatolok egy képet hátha most valaki válaszol, szóval előző hsz.-eimben erről is beszéltem, hogy nem ismer fel csak 3,25gb ramot a 64 bites rendszer!:
Ez lehet bios hiba? Vagy valószínűbb, hogy bekavart vmi progi, és újra kéne rakni a rendszert? (frissítgettem tegnap a rendszert, ahogy már tegnap is leírtam, és azóta ír ki 3,25gb-ot, pedig x64-es sp1et tettem fel rá vezérlőpult/windows update-n keresztül, szóval mindennek frankónak kéne lennie, mondjuk tegnap este még eszembe jutott egy ilyen, hogy letöröltem az everestet a gépről és akkor rákérdezett a gép, hogy törli e a windows/system32ből a következő fájlt, és valami everest.sys vagy nem tudom mi volt a neve, gondoltam persze, úgyis csak az everestnek kellett.... az bekavart volna? nem hiszem... na mindegy szerintetek frissítsek bios-t, vagy előbb még inkább újrainstalálással próbálkozzak? de mondom, ahogy már tegnap is, amúgysem érzem valami stabilnak a rendszert, 1x-2x már össze is omlott, igaz fél év alatt.)Megköszönném a segítő hozzászólásokat.
Mian
[ Szerkesztve ]
-
pcguru1
őstag
Én is várom még a segitö hsz-t,erre a kérdésre (#37669)
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
Vennék egy 775-s foglalatú Gigabyte,DDR2 es memóriatáras alaplapot, 15K körül(alatt),és hozzá egy jó cpu hűtést, mit ajánlotok?
Mindenkitől szivesen fogadok tanácsot,vagy konkrét választ!!
Előre is köszönettel: Tamás! -
-
S_ancho
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy az Asrock p67 extreme 4-es lapba mekkora a legnagyobb VGA ami belefér? mm-ben kérdezem. PL a Radeon HD 6950 még belemegy? -
S_ancho
csendes tag
Köszi
-
Pitu
aktív tag
sziasztok!
Gigabyte GA-965P-DS4 lapban menne egy e8400-as cpu? spec-ben nem láttam...
Köszi!
-
erikke17
őstag
Sziasztok. Ma gondoltam kíváncsiságból megnézem asus oldalán alaplapomhoz MAJD! ha váltok Win7-re vannak e driverek, nos vannak de AUDIO rész nincs ott [tessék]
Tehát akkor ha majd ha Win7-re váltok nem lessz hangom a gépen?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Воланд
titán
válasz erikke17 #37723 üzenetére
Igen.
De szerintem win update is meg fogja találni a megfelelő drivert, szóval hang lesz. A realtek cucca csak az egyéb beállítások miatt kell."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
erikke17
őstag
-
félisten
Hali mindenkinek!
Csak egy gyorsat szeretnék kérdezni. Van egy Intel D915gux lapom, ami 775-ös foglalatú. Intel szerint csak P4-ek mennek bele. Semmiféle trükközéssel nem lehet belerakni valami modernebb procit ami nincs a támogatottak között? Ha butaság volt a kérdés bocs
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Воланд
titán
válasz erikke17 #37725 üzenetére
Jelen esetben nem jelent semmit, ha működik gond nélkül.
A 9650 és a 9600 között csak annyi a különbség, hogy az első B3 steppinges, míg a második B2, lehet, hogy csak a listát nem frissítették."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
erikke17
őstag
-
Воланд
titán
válasz Plazmacucci #37726 üzenetére
Nem lehet.
Itt a cpu support list, ami ebben nincs benne, az nem is fog menni az alaplapban, mivel nem támogatja a BIOS.(#37728) erikke17: Nincs mit!
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
-
buzasibg
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy ASUS P5G41T-M LX alaplapom amit egy ATi x1300-al használok (PCI-E)
A bios-ban megjelent egy olyan funkció, hogy Initialized Graphics Card -> és akkor itt vannak ilyenek:
--> Integrated
--> PCI
--> PCIE
--> PCIE-IGD(DUAL)
Nekem erre az utóbbra lenne szükségem.
Csak az a gond, hogy amikor beállítom ezt, akkor egyik kimeneten lesz csak kép a másik kártyán nem.
(Az ATi x1300-as kártya csak egy kimenettel rendelkezik (illetve egy TV-kimenettel))
Mi lehet a megoldás, hogy 2 monitor kimenetet sikerüljön elérnem?Welcome
-
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus A8N-VM CSM alaplap.
Eddig volt benne 2*512MB ram,vettem bele 2*1GB-ot és az a gond, hogy csak 512MB-nak látja. Erre van valami megoldás? Elvileg 4GB rakható bele,és 4 foglalat van. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Hallottatok már olyanról, hogy a biosba egyszerűen nem lehet bejutni? A lap új, egy Gigabyte P67A-UD3, a biost már lefrissítettem, semilyen billentyűre sem reagál a bekapcsolás után, pedig a billt már érzékeli, mert újra lehet indítani vele a gépet.
Üdv,
WinnieAz ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Dtomka
veterán
szia!
nézz szét itt
olvasgass hátha itt lesz megoldás... -
atti_2010
nagyúr
-
veze
őstag
válasz atti_2010 #37740 üzenetére
nekem egy asus lapon (p5kc) nem elég az elemet kivenni, tápot kihuzni, még a jumpert is át kell tenni resetbe, majd vissza. ha ezt nem teszem meg, elemkivétel után sem jön be a bios (tapasztalat) viszont utána felajánlja az F1, - F2 -t
feri555: én már jártam hasonloan korábban és hát az volt a gond hogy asszem kétoldalas volt a ram és csak felét ismerte fel, noha valóban nem annyi volt ( szval nem a bolt vágott át) át tettem egy másik lapomba ott meg annyinak látta amennyinek kellett. és abban a lapban ami csak a felét látta, az nem is ismerte fel sosem normálisan.
kicerélték gariban a modulokat más tipusra egy odlalasra és azt meg már kezelte..[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Na a következő történt. Cmos reset, első nekifutás: [link]
Itt szintén nem reagált semilyen billentyűre, újraindult, majd belépett most először a biosba, ahol kb 10 másodperc után kifagyott a gépe. Restartoltam, újabb cmos reset és kaptam ezt: [link]
Ez számolt, majd félúton újraindult, utána megint az alaphelyzet volt, hiába nyomtam bármit, nem reagált, csak átugrott a wintöltésre.
A képminőségért elnézést, egy pillanat alatt kapartam össze a telót, hogy le tudjam lőni.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
krissz89
csendes tag
hello!
Bekapcsolom a gépet, a vga fan felpörög maxra, cpu cooler alaphelyzetben forog. nem sípol, nem fütyül, és kép sincs. ötlet? előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Google most nem segített...
Vettem egy félkonfigot,Intel Q965 chipset van rajta,GMA 3000 alaplapi vidikártyával,namármost sehol nem találok hozzá drivert.
Win7 alapból felismerte,frissítette is,de XP-t akarok rá rakni (512 ram,Celeron D).
Valaki tudna segíteni?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem teljesen alaplapos problámám van, de nem találtam hirtelen alkalmasabb fórumot segítségkérésre.
2009 végén ismerősömnek raktam össze egy erősebb gépet, ami több mint 1 évig stabilan ment, majd elkezdett kékhalálozni, mégpedig bekapcsoláskor. Kellett neki 3-4 nekifutás, amire elindult a gép. Elhozta hozzám rendberakásra. Kiporoltam, aksikat cseréltem a beépített UPS-ben, bios-t frissítettem, újratelepítettem (64bit Win7), és működött is, amíg dolgoztam vele. Amikor azonban elkezdtem vele letölteni, és mást nem csináltam vele, kb 3-5 perc alatt lefagyott a gép. nem volt kékhalál, meg ilyesmi, kimerevedetta kép a monitoron és csak a kikapcsoló gombal lehetett eltüntetni.
Próbáltam pár tesztet de azokkal nem dobta a hibát, hisz ezek stressz tesztek, olyankor meg nincs probléma (everest stabilitás teszt, IBT, mentest, furmark - ezekkel kínoztam)Ime a főbb alkotóelemek:
Intel DX58SO alaplap
i7 920 C0 prociCorsair Dominator 3*1 GB 1600 Mhz-s memóriák
MSI R5770 VGA
Enermax Liberty 400w-s táp
APC smart UPS szünetmentes
2 db Samsung SSD raid0-ba kötve az oprendszernek
2 db hitachi ultrastar 1 TB-s hdd, szintén raid0-ba kötve, adattárolásraA biosban nincs semmi tuning beállítva, csak a memók vannak 1600-ra belőve 1,66 V-l
illetve a turboboost teszi a dolgát.A hibakeresést még az is nehezíti, hogy a hardver 45 km-re van tőlem, tehát vagy a teamwiwer-el távirányítom a gépet, vagy telefonnal a gazdáját (ha nem megy a win).
Esetleg valakinek ötlete, hogy hol keressem a hibát?
Lehet, hogy az energiagazdálkodás kavar be? -
buzasibg
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest