- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
csibor
addikt
Más már találkozott ilyen problémával?Biostar6100-m9
és =68&L=1]ö mp3 lejátszó nem fér össze?Alaplap nem hajlandó adatot másolni róla,sőt lefagy a saját gép ha bedugom a mp3-at.Mi lehet a probléma ? A laptop is nvidia chip van,és azzal nem akad.Na mégegyszer [/L][ Szerkesztve ]
-
Gucunja
aktív tag
sziasztok egy barátomnak sempron 2600+ s754 procija van msi k8m800 alaplappal megy és nem látunk olyan opciót biosba ahol lehetne húzni..Ez alaplap probléma???
A másik a gépbe egy Gainward 7600gs kárty
a van és akadozik a call of duty 4! ez ugyebár a proci gyengesége mert nálam 7300GT vel max grafon fut akadás nélkül!
(1 gb ram van neki is nekem is)
kérdés : egy Sempron 3200+os procival szerintetek nem akadna?? mert azt most tudnánk venni jó áron. vagy szerintetek az is kevés lenne? -
-
L|zsidoboz
őstag
Sziasztok!
A gépemet tuningolni szerettem volna ismét, régebben ment a procim 2500Mhz-en is (konfig az adatlapon).
Most magasabb FSB érték beállátásánál a köv üzenetet dobja ki a win betöltése előtt:NVIDIA RAID IDE ROM BIOS 4.81
DETECTING ARRAY...Itt meg is akad a töltés.
A konfigomban egyetlen új dolog van a régebbi tuningolhatóhoz képest, egy SATA-s DVD író, de azt lehúzva sem oldódik meg a hiba.Valamit a BIOSban kell állítani, hogy ez a probléma megszűnjön?
[ Szerkesztve ]
Good to be good, but better to be lucky.
-
killer1203
senior tag
válasz L|zsidoboz #2205 üzenetére
probáldmeg addig lehuzni a dvd irót ésha ugymegy akkor az kavar be valamit
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
juliabrilke
veterán
válasz L|zsidoboz #2205 üzenetére
Próbáld letiltani a biosban a raidet. (egyébként használsz raidet vagy csak engedéylezve hagytad?)
-
L|zsidoboz
őstag
válasz killer1203 #2206 üzenetére
"de azt lehúzva sem oldódik meg a hiba."
juliabrilke: Minden RAID-es beállítás Disable-re van téve.
[ Szerkesztve ]
Good to be good, but better to be lucky.
-
gyulabacsi
tag
sziasztok!
tudnátok segíteni mi baja lehet a gépemnek?abit nf7-s
lefagyott egyszer kétszer úgy, hogy a monitor kikapcsolt, mintha a gép leállt volna, de a gép( legalábbis a ventillátorok) mentek.
most már be se tudom kapcsolni, nem történik semmi..
a kapcsolókat lehúztam, megpróbáltam csavarhúzóval indítani, hátha az a gond, de nem.
az alaplapon egy kis led világít, ha áram alatt van, az eddig is világított.(egyébként most került bele uj winyó, majd a régi meghalt, majd jöttek a gondok, de gondolom ez csak véletlen)
[ Szerkesztve ]
-
nowucme
csendes tag
Hali!
Milyen alaplapot ajánlotok ehhez a konfighoz?
E2180 2 GHz (ezt szeretném majd húzni 3GHz-re)
KINGMAX 2X1GB 800
8600GT / 2600XT / X1950GT (mind 256mb és pci-e, de még nemtom melyik lesz)
HITACHI 250GB SATA
PIO DVR-109 DVDRWEzeken kívül nem lesz semmi a gépbe, nem kell semmi extra (pl wifi, ieee1394, extra usb, raid stb)
Ami számít az az ár!A válaszokat előre is kösz!
-
bsanzika
tag
Sziasztok!!
Adott 1 Mercury pvm266am-p alaplap és behal miközben tolom fel rá a sp2-őt....olvastam vhol hogy bios frissítéssel +oldható a dolog de miután a srác frissítette a biost minden ujraindításnál +halt a gép és csak ki-bekapcsra válaszolt....ez egyedi probléma lehetett vagy másnak is volt már ilyen jellegű problémája?
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
misix
csendes tag
Hali..
Az alaplap márkájától függetlenül, melyik chipset a legjobb?
Nforce
via
Ati
Amd -
Kobe
veterán
sziasztok
van egy régi, chaintech sk8t800 summit alaplapom, régóta működőképes, tegnap azonban valamiért emgmakacsolta magátkezdődött, hogy win ben (win xp sp2 integrated) a registryben böngésztem, semmi extra, csak a lomtár ikonját akartam visszaállítani az asztalra, azt is a microsoft webes súgójából olvasgattam ki hogyan, nem jelent meg az ikon, gondoltam nyomok egy resetet akkor majd igen
reset után egyből CMOS checksum error feliratka fogadott, na néztem mi van....dejó, lemerült az alaplap elemje, semmi extra...
aztán felajánlotta hogy foyltassam a bootolást, foyltattam is, de a win betöltése egyből megugrott 6-7 percre, gondoltam itt már nem stimm valami...utána töltögetett még valamit, és alul az Új hardver feliratú kis bubble ugrott fel VIA technologies szöveggel....ez ugye az alaplapra utal, már gyanús volt....reset, újabb checksum error hiba, hosszas win töltögetés, harmadik ujrainditásnál azonban már megváltozott a bootolás látható menete
eddig a rutin az volt, hogy összeszámolja a memóriát, majd kilistázza az IDE eszközöket és egyből ugrik az xp töltögetős-knight rideres képernyőjére, majd felbontás váltások monitoron és az Üdvözöljük képernyő
a gond hgy igazából őrületesen megnőtt ennek a műveletnek az ideje, 5-6 perc a minimum
gondoltam, öregecske már a windóz akkor rakjuk újra, BIOS ban átraktam a first boot ot cdre, restart, win cd előtte be a gépbe, ki is írja cdről inditáshoz nyomjon egy gombot, megtörtént...semmi, behozza XP t a vinyóról, és ez win xp és win vista telelpítőjénél is így van, midnkettőt használtam már, jók
a háttértörtéenethez annyi h a CMOS hiba tudtommal az alaplapi elemnek tudható be, de más problémák - beálítások elmennek biosból, az időt újra kell állítgatni, ezek nem jelentkeztek, szóval megkérdőjelezem, tekintve h cdről bootlni sem hajandómegpróbáltam minél jobban leírni a gondot, remélem van valami ötletetek
-
Blackhole13
senior tag
Hi
ASUS P5K Deluxe-t keresnék, de nemigen találok a boltokban, tudna nekem valaki segíteni hol lehet (legolcsóbban) kapni?Jah és a P5K DELUXE és a P5K Premium között van valami lényeges különbség?
-
sikirifiki
csendes tag
Sziasztok!
Vettem ma egy gépet Gigabyte P35-DS3 alaplappal, ami bekapcsolás után addig jutott, hogy Scaning BIOS image in hard drive, majd újraindult és így tovább CMOS reset, vagy bármi más után. Az elmúlt kb 10 évben csak Abit alaplapjaim voltak, így a kérdésem az, hogy az Abit IP35 van e olyan jó, hogy érzelmi alapon azt vegyem +2k-ért, vagy ez a mai hiba nem gyakori és adjak még egy esélyt a Gigának.
-
kommunism
aktív tag
mi lennne játékra a jobb párositás 1 Asrock ConRoe1333-D667 R1.0 alaplap Intel 1.6GHz Dual Core 1MB Socket 775 processzorral vagy Asrock ALIVENF6G-VSTA alaplap amd athlon 64 x2 3800+ os procival? vagy ha esetleg tud valaki 25 ezer körül jobb párositást az szóljon köszi
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
fuzik
aktív tag
válasz sikirifiki #2217 üzenetére
Esetleg egy CD vagy DVD olvasó rákötésével, illetve a gyári driver -cédé behelyezésével orvosolni tudnád ezt a problémát. A leírásod alapján olyan, mintha meg lenne sérülve a bios.... vagy nem töltötték volna rá . Szóval bios recovery rulez. Az ABIT fan ismerős szerint az ABIT a legjobb, végigpróbálgatta az összes lapot (könnyű, ha valaki nagykerben dolgozik), de mivel ABIT fan, ezért nem szabad adni a szavára. (Nekem személy szerint a p35-ds3 jött be idáig legjobban ebben a kategóriában - szóval, ha nem szakadtak szét még az idegeid, akkor adj egy esélyt a lapnak.)
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
kem
addikt
-
Andrewhouse
aktív tag
Próbáld meg úgy hogy csak a memó meg a cpu van benne meg vidkari, a vinyót és cd-romot azt ne kösd rá esetleg még ez jutott eszembe.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Ha az alaplap nem indul, és így csipog:
tá...ti.ti
Akkor ez mire utal? Link is jó lenne, ha valaki tudna adni.
ABIT KX7 alaplap.Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Olyan gondom lenne egy Abit BX133Raid lappal próbáltam 2 db. Pentium III Coppermine CPU -t is, ugyan az a I/O feszültséget defaultra 3,5 V -ra írja a BIOS, megnéztem a memtest -el hibázik. Az Everest -el megnézem írja a proci adatokat, de ott 3,3 V ajánl I/O feszültségre. A BIOS verzió támogatja a 133 MHz FSB procikat tehát az nem lehet. Akkor most mennyi az annyi illetve mért nem jó?
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk 3,8 V renden van, ez nem vészes difi, van amelyik táp amúgy is vagy 5 % többet ad le a 3,3 V sínre. Azért szeretném ha rendesen működnének nem kellene bűvészkedni.
Köszi a asegítséget.[ Szerkesztve ]
-
JX
csendes tag
Nekem Abit IP35 van.
Ez tutti jó nincs vele probléma !Ui: Gigabyte-al csak szivás volt valahogy nem jó a chipset hűtőjük (szerintem)
-
gyulabacsi
tag
válasz gyulabacsi #2209 üzenetére
valami tipp?
elég sürgős lenne a gépem
vajon megcsinálható?
vagy mit dobjak ki a kukába belőle?nem akarok feleslegesen alaplapot v tápot venni, sztem a kettő közül lehet valamelyik -
kem
addikt
válasz gyulabacsi #2229 üzenetére
első próbaként vedd ki az elemet, a tápból húzd ki a kábelt, majd a jumperrel reseteld a CMOS-t.
kb 10perc után rakd össze, és ne legyen semmi a lapra dugva.
Se ram, se VGA, se semmi.
Csak proci, meg tápkábel, és a PC speaker.ha elkezd csipogni, akkor tedd bele a ramot, majd a VGA-t.
szólj ha elértél eddig.Köszi!
-
gyulabacsi
tag
válasz gyulabacsi #2231 üzenetére
az alaplapon ugye van 1 piros fény ami mindig világít ha áram van a rendszerben.
az első gombnyomásra, mikor kapcsolom be, közvetlenül mellette (meg valahol a hálókártya környékén is ) felvillan egy zöld fény egy pillanatra.
de csak az első nyomásra, utána már nem.. -
kem
addikt
válasz gyulabacsi #2232 üzenetére
akkor próbáld ki egy másik táppal, de eéőtte mindenképp áramtalanítva cmos cleart csinálj.
Illetve nézzd meg az alaplap leírásában, hogy a cmos jumper jó állásban van-e.Köszi!
-
raci
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez az alaplaphoz (ASROCK - ALiveNF5-eSATA2) milyen videókártyát tudnátok ajánlani?
(Remélem jó helyen tettem fel a kérdésemet)
Itt az alaplap linkje : [link]
-
raci
csendes tag
Inkább Ati-t szeretnék...15ezer körül ha lehetséges. Nincs sajna sok pénz
-
kem
addikt
válasz gyulabacsi #2234 üzenetére
Én inkább tápra gyanakszom.
Bár láttam már olyat is, hogy ugyanezt csinálta az alalap azért, mert nem volt rádugva PS2 billentyűzet. Azért azt még megpróbálhatnád háthaKöszi!
-
kem
addikt
-
vepe
őstag
Üdv mindenki
egy kérdés, ha egy alaplapnál(intel) a déli chip iszonyatosan forrósodik(még akkor is ha csak rávan dugva a táp, tehát el sem indult a rendszer), az alaplapi zárlattól lehet?
-
gardener
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Instagram közösségi fényképezés
- Hyundai, Kia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Asztalos klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA: San Andreas