Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgqjx

    aktív tag

    Az UK-ban néhány helyen PDS-t használnak alternatívaként. 2-3 évig én is terveztem vele, a fejlesztő által biztosított 3 napos gyorstalpaló után. Mivel eredetileg Civil 3D-n szocializálódtam, így nem sikerült barátságot kötnünk, szerintem így is túl sok időt töltöttem vele. Jópáran szeretik, nálam a papíron tervezés és a Civil 3d között helyezkedik el valahol félúton.

    Egy másik, jónak tűnő alternatíva a Site3D lehet. Néztem pár videót, ami alapján út/csatorna tervezésre talán jó lehet, de élesben sosem próbáltam.

    Végül pedig egy majdnem alternatíva, mivel tavaly az Autodesk felvásárolta őket. A változatosság kedvéért ezt XPSite3D-nek hívják. Olyan 5 évvel ezelőtt egy előadáson jártam, ahol többek közt ezt is bemutatták. Nyilván próbálták fényezni, de tudott pár hasznos újdonságot felmutatni, amivel lenyűgözte a nézőket. A kedvencem az volt, hogy a megtervezett közúthálózatra, a csatorna lefolyókat automatikusan el tudta helyezni, a megadott paraméterek alapján. Például megadod, hogy max. 150m2 területről folyhat bele a víz, majd utána újat rak.

Új hozzászólás Aktív témák