Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tom956ster

    aktív tag

    válasz Nisida #3896 üzenetére

    Sziasztok!
    Próbálok mindenkihez írni...

    Godlike79: Nekem is volt Quadrom, már nincs. Egy vagyon volt és sajnos a Civil3D alatt szart sem ért, persze örülhettem, mert a pipa ott volt mindenhol, meg hogy hű de fasza célhardverem van, csak épp valamiért a Civilt (meg a sima AutoCad /amit nem használok/), seikerült úgy megalkotni, hogy nem veszi figyelembe, micsoda fegyvertárad van a videókariban... (megjegyzem, mostani GTX1060am valami 1265 Cuda magot tartalmaz. Ez biztos jól hangzik, főleg, hogy a 3x drágább Quadro K4000 kártya csak 768 magot tartalmazott. Sajnos egyik tény sem hatotta meg a cadet... (persze csak azért, hogy menjen, nem térek át 3dsMax-ra, abban ugyan már hogy tudnék utakat és egyéb infrastruktúrát tervezni?)
    Bocsi, a hangnem nem neked szól, de gyakorlatilag folyamatosan pipa vagyok a kib@szott Autodeskre. Vásároltam anno milliókért egy Civilt, építgettem hozzá a certifikált hardvert, majd amikor (idén tavasszal) meglett a Qudra is hozzá (és épp egy nagy melóban voltam benne), kiderül, hogy a softver alatt a vas sajno nem sokat ér, és persze majd megdöglik a nyomtervmodellezésben...ami persze csak úgy rabolja az óráimat...
    mindegy, nem puffogok...

    Nisida: Nekem az aláírásomban találod a hw-t, amivel próbálok dolgozni. (Az asztali persze erősebb mint az M6800 Precision, de az is betyáros... i7 4820 van benne, 8 mb cache, és tojást is süt ha kell, mert nagyon tud melegedni, ha hajtom.)
    Igazából azért ruháztam be a 6600K procira, mert a 6700K egy éve még jelentősen drágább volt, mint a 6600K és csak 100 mhz az órajel eltérés. Tudom, dupla annyi mag, de ez engem nem hoz lázba, sem a Civilt. Oda kell egy mag, ami ha lehet pörögjön vagy 5Ghz-en, a többi nem téma.
    Azt viszont tudom, hogy a komoly tervező gépek (workstation masinák), mind egy szerver arzenált vonultatnak fel (és baromi drágák).

    Fontos tudni, hogy milyen cad szoftvert akarsz hajtani?? Ebből ki lehet indulni az építkezéskor.
    Tavaly elköltött pénzemből, ma valószínű, hogy valami szerver deszkát nézegetnék és egy egy magban is erős, minél nagyobb cache-el rendelkező Xeont vadásznék bele, (meg valami alap videó karit / persze a GTX 1060 is jó valamire: játszani a kisfiamnak :D/)

    3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

Új hozzászólás Aktív témák