- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
misirulez
senior tag
válasz misirulez #10148 üzenetére
Na elszaladtam a roosmanba vettem egy cuccot 700 Ft-ért. Kárpittisztító autóba is jó szárazhabot lövel ki magából. Meglátjuk mi lesz az anyósülést 10 perc alatt lekezeltem vele, egyelőre még a nedvesség miatt sokkal szebb lett, kiváncsi leszek mi lesz ha megszárad.
MunezXBK:
Takarító machineal hogyan nézne ki a dolog?
Én ezzel a módszerrel csináltam. Tehát sima nem érdes tiszta szivaccsal ami enyhén nedved bedolgoztam a habot a szövetbe, gyorsan el is tűnt. -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok.
Hasznalt mar itt valaki borfesteket?
A vezeto ulesemet szeretnem felujitani.
Esetleg a jobbost ha belefer.
Ertelem szeruen olcso megoldast szeretnek.::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ::Trunks:: #10152 üzenetére
Ez jó kérdés, engem is érdekelne.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz #00809728 #10124 üzenetére
Mennyire kényes ez a cucc addig amíg meg nem szárad? Értem ezalatt hogy zárt helyen kellene felvinni, vagy jó kint a szabad ég alatt is?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
misirulez
senior tag
válasz zsolt1129 #10153 üzenetére
Azóta megszáradt és fényévekkel jobb lett mint volt, de tény hogy közel nem tökéletes.
Majd még a nyár folyamán, beszerezek egy olyan autoglyem belső sampont is és akkor rendesen rászánom az időt. De azt a vmilyen maschinet amit Munez írt még mindig nem tudom pontosan micsoda?
Mivel az autó lassan 7 éves lesz, és még sosem volt polírozva + rendesen waxolva az is lehet, hogy utánanézek (esetleg itt a topikban) van-e olyan akár hobbi autókozmetikás akinek van jó gépe + minőségi anyagokkal dolgozik és még jó árat is tudna mondani. Annak biztosan nem tudnék nemet mondani!
[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
válasz MunezXBK #10157 üzenetére
Kár.
Amúgy a pesti autókozmetikásokkal nincs bajom, csak nem tudom milyen alaposan dolgoznak, és milyen minőségű szerekkel.
Tegnap kicsit visszaolvastam a topikban + nézegettem az autoglymes cikkeket videükat képeket, és megjött a kedvem egy kis munkához, szívesen kiglancolnám az autót csak nincs hozzá se hely + gép illetve tapasztalat sem. Így meg azért nehéz.[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz ::Trunks:: #10152 üzenetére
A bőrfestés nem annyira egyszerű, ha tartós eredményt szeretnél. Kb 6 lépésben kell megpucolni, előkészíteni, festeni és impregnálni. Van ügyfelem aki ezzel is foglalkozik. Pont most csinál nekem is egy komplett belső bőr színcserét. Egy ülés 25.000Ft.
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
agent_k
őstag
válasz MunezXBK #10163 üzenetére
Közép-finom-wax 5-6 óra inkább 6, ha a maszkolást is hozzáveszem és nem volt nagyon karcos, csak mosókarc például.
Ha csak SRP kell, az megvan 4 óra alatt maszkolással.
Állapotfüggő minden. Én nem szoktam csiszolópapírral nekimenni, de úgy elhiszem, hogy elejétől a végéig 1 nap.Más: Téged nagyon sok ember bánthat fórumokon vagy az életben, mert szinte mindent offensnek veszel. Vagy csak tőlem, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
misirulez
senior tag
válasz agent_k #10162 üzenetére
Na az cool.
Mindjárt csinálok pár közeli képet a karosszéria elemekről.Pár éve mikor jégeső szétverte az autót egy kis mutyizással megoldottuk, hogy a biztosító cserélt elemeket az autón. Azt hiszem a tető és a motorháztető lett cserélve.
Nem tudom majd a képek mennyire tükrözik a valóságot illetve az alapján meg tudod-e majd állapítani, hogy kell-e durvább polír vagy elég a gyengébb is, privátba akkor írj rám!Amíg te kívül dolgozol és megcsinálom a belsejét.
Jah és egy bónusz kérdés.
Az autó eredtileg nem az enyém, kicsit komplikált a múltja a lényeg, hogy mostantól már én fogom használni. Szóval az eredeti szín kicsit nőies, de azt veszem észre, hogy amikor koszos akkor világosabb piros színe van, de ha frissen mosott akkor sokkal mélyebb inkább már vöröses árnyalatú. Asszem "milano red" a neve. Kérdés, hoy létezik-e valami olyan -nemtúlkomplikált- eljárás amivel lehet kicsit sötétíteni az árnyalaton?Üdv,
Misi[ Szerkesztve ]
-
agent_k
őstag
válasz misirulez #10171 üzenetére
Amire szükségem van: egy egész nap árnyékos udvar vagy egy jól megvilágított garázs 20méternél közelebb lévő konnektor és kész is. A többit privátban ha aktuális lesz a dolog.
Ha vizes akkor máshogy törik rajta a fény ettől látod sötétebbnek. Ez polírozás és waxolás után ilyen marad egy darabig.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz #00809728 #10165 üzenetére
Még 2 kérdésem lenne: Ez nem lesz olyan egy idő után mintha "hámlana a kocsi bőre" szóval hogy ilyen darabokban kezd el lejönni?
Ill.: mi az amit feltétlenül tudnom kell mielőtt felviszem az autóra? Valami extra technika stb.?
Nagyon köszönöm a segítségedet."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz #00809728 #10174 üzenetére
Rendben köszönöm. Mosás alap, polírozni nem szeretném az 1 hónapos autót,.
Lehet akkor zfx-et is rendelek mellé.
Nagyon köszönöm..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
törölt tag
Jőtt pár flakon CATACLEAN.
Ha valakinek kell kérem szóljon. -
zsolt19900
őstag
sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem, hogy van nékem az indexemen a motoron gumi borítás, ha azt le szeretném festeni, egyszerűen alapozó + festék, megfogja jól fogni? vagy nem ilyen egyszerű a dolog? matt feketére szeretném fújni sprés festékkel
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
törölt tag
válasz zsolt19900 #10177 üzenetére
Gumi: Hát az oldoszer megkezdheti.
Probáld meg kicsiben mert szerintem meglágyíthatja ill. eldeformálodhat vagy legrosszabb esetben kenhető lesz. -
zsolt19900
őstag
válasz #00809728 #10178 üzenetére
ojaj még ilyen sprés alapozóban is van ilyen oldószer? az a gondom, hogy most fújtam le a sárhányót amire ez rámegy, és picivel fakóbb a gumi fekete színe, mint a sárvédőé.... nem nem vagyok részletmágus, csak ez így szúrja most a szememet
akkor így kockázatos azt mondod?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
SZATA
senior tag
válasz zsolt19900 #10179 üzenetére
Kend be Autoglym Bumper Care-rel!
-
törölt tag
válasz zsolt19900 #10179 üzenetére
Minden festékben ami oldoszeres abban van némi higító.
Vizes bázisú festék kéne neked spray változatban.
-
zsolt19900
őstag
Dodi72: köszi megnézem azt is
SZATA: ilyesféle ápolószer, esetleg van olcsóbb kiadásban is? gondolom amiről itt látok fotókat sorra, azok mind mind ilyen spéci és drága csodaszerre vannak megoldva, nekem a négy indexemre felesleges lenne vennem ilyesmit.... teszkós ápolószerek esetleg?
-
SZATA
senior tag
válasz zsolt19900 #10182 üzenetére
Biztos vannak, nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz zsolt19900 #10182 üzenetére
Én probáltam.Kijössz hozzám és az összes "szart" szivesen oda adom.
Tesco,Auchanban anno vásárolt cuccok. -
Norbi696
csendes tag
válasz zsolt1129 #10147 üzenetére
Helo,
nekem 1hónapba telt mire megkaptam, ismerősnek van kint Angliában postafiókja és megkellett várni mire betelt akkor küldték ki a csomagot.ma a rendőr hazafelé megállít, azt mondja milyen szépen csillog villog az auto, hogy most mosattam mondom nem kivan polírozva:-)
-
zsolt19900
őstag
válasz #00809728 #10184 üzenetére
amire odaérnék meglenne abból a frankó cuccotok
felszerelem így, megfogadom a tanácsot, nem fújok rá semmit köszönöm!
-
D.Orion
veterán
Ejj, de rég jártam erre. Alig találtam meg a topikot.
Egyik ismerősöm ma kérdezett egy olyat, hogy jobbnak láttam inkább felkeresni a topikot és érdeklődni.
Le szeretné festeni a dobféket, mert neki nem tetszik(sose értettem mire jó ez, na mind1). Szóval mire lesz szüksége ehhez a mutatványhoz? Szfváron melyik boltban kapná meg a szükséges cuccokat hozzá? -
törölt tag
Szomszédom vett egy ibizát.9 évig semmit nem csináltak vele max lemosták egy benzinkutnál.
Kezelésbe vettűk kivűl-bellűl +moci takarítás.Autoglym durva,közepes,finom polír majd c.quartz kezelés.2x14órás kezelés
******************************************************************************************************************
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Üléshuzaton kívül van valamilyen trükk arra, h beszálláskor ne zúzzuk ki az oldaltámaszt?
Félbőr ülések vannak benne, és ezen része pont bőr.Illetve, áttetsző, "kőfelverődés" elleni fóliát hol lehet legjobb áron venni/méretre vágatni?
A küszöbökre szeretnék vágni végig.Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Norbi696
csendes tag
Sziasztok!
Dodi ma észrevettem a kocsimon gyantát. Nyírfa alatt állok melóban , tegnap mostam nem vettem észre , ma a napon nézem mondom mi az a kosz a tetején leakartam peckelni , de nem mentem aztán látom hogy gyanta, nem nagy pár mm-es de több is van,
Hogy szedjem le? Mosás segít?
Köszi -
Norbi696
csendes tag
Dodi annyira apró szinte porszem nagyságú előtte lemosnám samponnal ha találok, elakad a körmöm akkor lekenem Majd utánna vizzel mossam le? Ok.
Attila meddig leszel a Komáromi Alfás találkozón? Napközben házon dolgozom estére elnéznék oda, szükségem volna egy-két autoglymes cuccra akciósan :-))
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs