Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz #92251648 #9544 üzenetére

    "Bármennyire is menő mostanában, egyszerűen butaság mindenkit besorolni a barát/ellenség táborokba."

    Ebben egyetértek, ha esetleg erre gondoltál, én nem sorollak téged sehová. Sok írásoddal egyetértek, ezzel most nagyon nem, és ezt leírtam. Ennyi, nem kell ezt sem túlgondolni.

    "Nem helyettesíti az akusztikai kezelést, kisebb átviteli hibák korrigálására alkalmas, jó akusztikájú szobákban általában felesleges, továbbá hiba szobakorrekciónak nevezni."

    Ebben sem értünk egyet :) Amit írsz az igaz is lehet, a te nézőpontodból. Csak a te nézőpontodnak egy idealizált világ a kiindulópontja, ahol épített zeneszoba van, épített stúdió. Nevezzük akárhogy az elektronikus korrekció pont a nagyobb átviteli hibák korrigálására alkalmas, amire nincs lehetőség akusztikai panelekkel. Legjobb példa erre a mélytartomány. A cimbimnél már jártál te is, a te javaslatod alapján készültek az akusztikai panelek az általad javasolt szakember által. Amint belépsz és megszólalsz, azonnal hallod, hogy kezelt a szoba, tök jól sikerült az akusztikai kezelés, minden szempontból pozitív és előrelépett vele. De sajnos azon nem tud segíteni az akusztikai kezelés, hogy ha ilyen szempontból rossz kialakítású nappaliról van szó. Azon sem tud segíteni hogy ha egy teljesen más karakterisztikájú hangsugárzó kerül be a nappaliba. A mélytartományban tapasztalható anomáliákon nagyon nehéz és nagyon költséges akusztikai panelekkel segíteni, pláne utólag. Ezért haveromnál is kell az elektronikus korrekció nevezzük akárhogy is.

    Te is rengetegszer leírod, hogy elmész 100 helyre mérni, abból 95 úgy ahogy van, szar. Persze lehet segíteni az akusztikán, de a mélyátvitelt befolyásolni rohadt nehéz. Lehet rá tippeket adni, hogy hogyan kéne elhelyezni, de ez jóval túlmutat azon hogy csináltatunk többféle sűrűségű panelt és elhelyezzük a megfelelő pontokon. Ráadásul az emberek nagyrészének sokszor viszonylag kötött az elhelyezés, akármennyire is szeretne jó minőségben zenét hallgatni.

    Ezért mondom, hogy szerintem viszed a málnásba az embereket, amikor azt írod, hogy jó akusztikai körülmények között felesleges az e. korrekció. Mert ugyan igaz amit írsz, csak az itt jelen lévők 95%-a nem ilyen helyen hallgat zenét. És a legnagyobb baj, hogy a 95%-nak legalább a felének fogalma nincs róla, hogy mekkora hibák vannak nála az átvitelben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák