Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ozzy711

    őstag

    válasz dyscus #6072 üzenetére

    A konkrét esetben nem hiszem, hogy a jelútban elkó van. Egyébként ha én vennék egy ilyen dobozt mind Gyurinak van, én sem nyúlnék bele, csak ha hallható anomáliái lennének ( pl. hangzási balansz eltolódik vagy torzítana ). Az azért még sem egy normális dolog szerintem, hogy megveszek pl egy új áron kb. 700 k-s dobozt és elkezdem tuningolni. A Proac mérnökei sem hülyék, biztos tudtak volna még pár 10 k-ért drágább váltó alkatrészeket beletenni, de úgy látszik ezekkel találták meg a zenei összhangot. A zeneiséget, adott hangszóró-doboz kombinációnál pl. nem feltétlen, mindenből a legdrágább alkatrészek adják, sőt!

    Fapaci már leírta az autós hasonlatot, ez szerintem erre is igaz.
    Egyébként egy jó minőségű "bipolár" kondi értéke akár 10 évig is állandó kell legyen, nem "mászhat" el. Vannak ilyen kondijaim.

    Mondom mindezt annak ellenére, hogy a hangdobozom diy, a hangváltóban Siltech ezüst kábel megy a magashoz drága Mundorf kondival, a középsugárzónál rézfólia tekercs van jantzen mkp kondival a jelútban stb. A teljes váltó értéke kábelekkel együtt kb. 70-80 k. A hangszórók kb. 300 k-ba kerültek 2001-ben.
    De ez nem egy gyári doboz tuningja ugye. A hangszórók kb. 300 k. volt 2001-ben.

Új hozzászólás Aktív témák