Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ambipur

    tag

    Halihóóó Emberek!

    Sikerült belőni a kábelmodemet USB - n keresztül. A pontos típusa EPC3212, és UPC - s. Ezt a leírást követtem:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=428499

    Ki kell húzni az ethernet kábelt a kábelmodemből, majd USB - n keresztül összekötni őket. Majd kapcsoljuk ki a kábelmodemet, és kb. 1 perc múlva vissza. A lényeg, hogy a linux - os server gép úgy látja a kábelmodemet, mint egy USB - s hálózati kártyát. El kellett indítani az usbnet kernelmodult:

    modprobe usbnet

    A kernelmodul automatikus elindítása: a /etc/modules fille - ba kell beszúrni, hogy usbnet. Ezt követően a /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rulse fileban látszani fog, hogy megjelenik egy új eth interface, zárójelben utána hogy (usb). Szerepel a MAC címe is. Nevezzük át ebben a fileban ezt az ethx - et eth0 - nak, a többi eth - t pedig egy számmal léptessük feljebb. Majd a /etc/network/interfaces fileban az eth0 definicióját a szokásos auto, dhcp mellett ki kell egészíteni a MAC címmel: hwaddress ether XX:XX:XX:XX:XX:XX. Ide a /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules filebeli MAC címet kell beszúrni. Ez nagyon fontos, enélkül nem működik a dolog! A bridge rész definiciójához hozzá lehet adni az alaplapi eth - t is. Indítsuk újra a hálózatot vagy a linux - os serverünket, és a gépnek most már USB - n keresztül kell kapnia az internetet!

    Egy probléma azért adódott: ifconfig eth0 - ával nézve az USB - s kábelmodemet, az RX sorban a hibaszámláló igen gyorsan pörög felfele. Ennek az elmúlt egy hétben egyelőre semmilyen hátrányát nem tapasztaltam. Letöltöttem a BME ftp serveréről egy 1,2 GByte - os zip - et, de nem volt benne CRC hiba. Az én gépemről is töltöttem le kívülről zip - et, de így sem volt benne hiba. A www.speedtest.net oldallal mérve a sebességet, a szokásos 80 - 125 Mbit / se le- ill. 9 - 10 Mbit / sec feltöltési sebességeket mértem, mint korábban, amikor az ethernet kábeles összekötést használtam. Egyelőre nem zavar ez a szépséghiba, de ha valaki tudja az okát, akkor ne tartsa magában!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák