Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz Csicsóka #5777 üzenetére

    Nem telepítettem külön semmit. (időm sem lett volna rá sajnos)
    Amit feltett magának az ubuntu, azzal a driverrel ment..
    Megnéztem a Big Buck Bunny -t, aztán raktam is a Win7-et rá..
    Ami miatt én nem cserélném le a gsejt-et, pl. az a 4cm-es ventilátor, ami azért közel sem néma, bár lehet a bios-ban össze -vissza állítgatni.. 24órás szerver/router/nas üzemre (ha már megvan) fogyasztásban és zajban még mindig a GSEJT a legalkalmasabb.
    Persze a jelenlegi ára és a DDR2-es SoDIMM modul ára miatt 2-3 év mire behozza az árkülönbözetet, ezért ma már nem vennék újonnan én sem..

    szponzor: Ha ezt egy router is tudná megfelelő sebességgel és kompromisszumok nélkül, akkor még mindig az ASUS RT-N16 -om lenne.. Azért a SATA az kicsit más mint egy CPU gyilkos USB..

    ZPapp23: Ez az Asrock E350M1 lap.
    Azt már kiveséztük kismilliószor: Vagy alacsony fogyasztású 24órás üzemű NAS/Letöltőgép (+esetleg router) , vagy HTPC. Nincs igazi kompromisszum.. vagy kisfogyasztású városi autó, vagy sportkocsi..

    Megmérve ez a lap is 3x annyit eszik mint a GSEJT (28-30W)
    (Filmet nézve konkrétan 2x annyit (42W) mint a GSEJT a 7"-os kis monitorral együtt 2db HDD-vel!!!),
    De mint előbb leírtam, a GSEJT már az ára miatt nem versenyképes.
    Jelenleg ha nem kell a fullHD lejátszás, akkor otthoni szerver/nas -nak ezek az ION nélküli 525-ös lapok az elfogadhatóak árban/fogyasztásban..

    Brogyi/duffbeer: Most ne hogy már összekapjatok.. :N

    Szerintem a Home felhasználásba beletartozik a torrentezés... (nem igazán hallottam még torrentező cégeket.. :D )

    Ettől függetlenül mai viszonylatban nem sokkal jobban használná ki a 80/25-ös sávszélességemet egy erősebb vas sem, mint a GSEJT.
    Sosem korlátoztam a fel-letöltési szálakat, mégsem akadt meg, pedig nekem routol is...

    Az tény, hogy ha "minden megy" , akkor közel maximumon is mehet a CPU, és így az alap 2W-ja helyett akár 4W-ot is ehet nyomorult, amibe még talán bele is langyosodik.. :DDD

    Ráadásul értelmetlen is azon vitatkozni, hogy a GSEJT megfelelő lenne-e ZPapp23 céljainak, mert épeszű ember ezen az áron már nem vesz GSEJT-et..

    A routereket tényleg nem keverném ide.. Régebben tökéletesen elég volt nekem is az Asus WL500gP router, de aztán az RT-N16 is hamar kevésnek bizonyult..

Új hozzászólás Aktív témák