Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz FireKeeper #1498 üzenetére
Hát de érted, épp azt mondtam, hogy igazán megnézhették volna:
-depon
-kiskerarakon
-argepen
Hogy amit írnak az tényleg igaz-e. Az egyébként résszel meg én is egyet értek, hiszen épp ez az, hogy teljesen ugyanaz az árkategória.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Djuree
félisten
válasz TomBoy1986 #1500 üzenetére
és az baj?
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TomBoy1986 #1501 üzenetére
mondjuk, ahány kisker, annyi ár, láttam én már kiskerárakon (na mondjuk az az oldal se túl friss mindig) ugyanazon vga kari között 60k árkülönbözetet... szvsz a ph! nagykerár alapján írta a cikket, mivel sztem tisztában vannak vele hogy ahány kisker annyi ár, és ennek velejárója, hogy néhány bolt nagyban rácáfol a teszt állításaira... egyébként (én vidéken lakom) a vidéki boltok még durvábbak, ott a komolyabb cuccokon szinte mindig +10k van rajta, plusz sosincs semmi raktáron, mindent rendelni kell, szóval eccerűbb pestre menni, bár ilyan buszárak mellett
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
TomBoy1986
veterán
Mivel X1-nél nem működik a MEM-nél, ezért nem. Ez amolyan hülyebiztossá tétel.
Egyébként persze igen, mert nem engedi így a finomhangolást. De addig, amíg nem működik jól a low level, addig értelmetlen lenne bekapcsolni. Reméljük megoldják nekünk az oroszokAMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
brd
nagyúr
válasz TomBoy1986 #1500 üzenetére
Kb. egy hete telepítettem az akkor legújabb beta-t (abban még ki lehet választani), azóta megint kijött egy (több)? Gyorsan dolgoznak a fiúk.
The only real valuable thing is intuition.
-
TomBoy1986
veterán
válasz FireKeeper #1503 üzenetére
Én is vidéki vagyok és mindent Pesten veszek, mert annyira elegem van az itteni ügyintézésből...áááá hagyjuk is.
Na meg az árak. Egyszerűen nem versenyeznek. Hihetetlen, amiket itt Nógrád megyében megengednek maguknak a boltocskák. Pesten egy hónap után húzhatnák le a rolót ilyen árakkal.
[link] - az itteni legnagyobb boltAMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TomBoy1986 #1506 üzenetére
detto bács kiskun megye 4evör
van mondjuk egy bolt, ami kb egész jó (bár a pesti árakhoz képest drága, de ez a minimum ami kell hogy életben maradjanak, de ne legyen ANNYIRA magas), de van 2 bolt ami nagyon duuurva, úgy átb*sznak mindekit hogy, na csak engem nem szért sztem utálnak is meg nyílt egy új bolt, ahol tök jó cuccokat árulnak, csak még nem volt időm elmenni lecsekkolni az áraikat...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Játékos
addikt
Na még kérdés:
Overlocking method: Low level, Driver level. Ez mi a gránát?
Valamint? a beéállított profilt hogyan lehet elmenteni?
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz FireKeeper #1507 üzenetére
Borsod megye pláne!!! Én is Pesten kényszerülök általában vásárolni...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
brd
nagyúr
válasz Játékos #1508 üzenetére
Az egyik a driver-t utasítja, hogy hogyan állítsa be az órajelet, a másik közvetlenül nyúl az órajelgenerátorhoz (gondolom). Azt, hogy melyik-melyik, házifeladatnak meghagyom.
A beállított profilt pedig a floppylemez ikonnal tudod elmenteni.The only real valuable thing is intuition.
-
TomBoy1986
veterán
válasz Játékos #1508 üzenetére
Valamint? a beéállított profilt hogyan lehet elmenteni?
Kék lemez (és bepipálod, hogy includeolja a clockot és a fant is)
Overlocking method: Low level, Driver level. Ez mi a gránát?
Ez jó szólás megjegyzem. Egyébként Driver levelt kell használni.
MOD: megelőztek
[Szerkesztve]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Játékos
addikt
válasz TomBoy1986 #1511 üzenetére
A kék floppy-t nyomkodtam, csak a pipát felejtettem ki. GPU-t 280MHz alá csökkenteni érdemes? Ez ''nem fáj'' neki, ugyi?
A memcsit nem tudom se le, se fel... vajh miért? Sőt az előbb elkezdtem az ATT-vel kitaláltatni, hogy mit bír a GPU, és 620 körül egyszer csak nem vol kép, oszt jóvan...RESET.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
szasanyi
félisten
válasz TomBoy1986 #1494 üzenetére
Én pusztán a single teljesítmény értékelésére gondoltam CF ill. SLI
ellenében. Így, az árakban nem mélyedtem el, de biztos igazad van.
A lényeg, hogy szerintem +1 vga bevásárlása, és esetleges cseréje
nyílvánvalóan nem hoz akkora teljesítmény növekedést, hogy megérje.
Sztem... -
TomBoy1986
veterán
válasz szasanyi #1513 üzenetére
Ez igazából szerintem nem most éri meg, hanem amikor már 20-25K körül lehet használtan kapni a miénket speciell. Akkor én is szívesen beneveznék egy ilyenre.
Egyébként az x1650XT teljesítménye nagyon meglepett. Arra még azt mondom, hogy akár később meg is érheti az árát.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Játékos
addikt
Basszzzz, ez nem jutott eszembe
Egyébként a VPU recover be volt kapcsolv, de ezen a karin még nem láttam működni. Vagy csak nagyon lassú lenne, mert 6-8 mp múlva reseteltem.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
N_A_S
veterán
Üdv!
Megvettem a PowerColor X1950GT-t. Az az érdekes h a Catalyst Pronak ismeri fel. Vagy ez normális? Az órajelei is megegyeznek a hivatalos oldalon feltüntett Proéval (575/1200). 1.2samsungok vannak rajta. Próbáltam kicsit tuningolni de már 1400-on feket képernyőt kaptam. Ez mért van? Nem indul újra, csak teljesen elsötétűl.https://tinyurl.com/phnas
-
Érdekes, GPU tényleg PRO órajelen jár, de a memória nem, a PRO órajel 1400. Az meg jó kérdés, hogy miért feketedik el. A válasz egyszerű: csak.
A kocsid se hálálja meg, ha a piros tartományban túráztatod a motorját. Gondolom már nem bírja a memória azt az órajelet.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
TomBoy1986
veterán
Akkor meg is van a hiba. Tedd fel szépen az új ATI Tray Tools-t, mert különben nem fogod tudni a memóriát húzni.
Bármelyik 1.3.6.xxxx-es verzió megfelel. Itt Driver Level Overclockolj. Nekem is volt bajom a Sima ATI Toollal.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
N_A_S
veterán
válasz TomBoy1986 #1526 üzenetére
Aztmondod? Na jó.. legyen... Előtte még be kell lőnöm a memókat mert még köpköd a lapom a BH-5-re Majd írok ha van valami eredmény. Addig thx 4 help!
[Szerkesztve]https://tinyurl.com/phnas
-
rudeee
senior tag
Az 1950GT hivatalosan tudomásom szerint 500/1200Mhz-en (effektíve) teker.
A Pro 575/1380Mhz-en (effektíve) jár.
Úgy néz ki, hogy a kártyádon egy módosított Pro bios van amiben csökkentették a memória órajelét.
A tuning mindig lutri, nem lehet tudni meddig bírja, lehet nálad 1400mhz-en elhasal.
Amúgy nem olyan nagy érvágás, mert a GPU a számottevő leginkább, a memória sávszélesség elég nagy így is. -
Játékos
addikt
Eddig nagyon szerettem az AtiTool-t, de az új kari nem szereti valamiért...
Gykorlatilag jobb az ATT, csak a jól bevált, szeretett dolgoktól nem válok meg olyan könnyen.
Lehet, hogy nem itt kéne kérdezni, de van valakinek véleménye a Trust 520-as tápjáról?
[Szerkesztve]Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
TomBoy1986
veterán
válasz Játékos #1529 üzenetére
Nekem ez egyszerűbb volt. Előbb raktam fel az ATT-t és csak aztán a sima Toolt és láttam a különbséget egyből.
Nem volt időm megszeretni.
Nekem most olyan 520-as Trust üzemel a gépben. Kérdezhetsz.
[Szerkesztve]AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Játékos
addikt
válasz TomBoy1986 #1530 üzenetére
Nekem is!
Oszt jó?
Na, de komolyan! Mióta megy? Ezek szerint neked is X1950 Pro-t hajt, igaz? Nincs vele gondod? Mert én nem ilyet akartam, csak a Bluefishben ''rámdumálták''...
Egyébként egy cseppet meglepődtem, nagyon szép (!!!) tápegység. Mondjuk ez elég szubjektív...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
TomBoy1986
veterán
válasz Játékos #1533 üzenetére
Simán viszi. Emellett a procit is nyugodtan 2600MHz-en. Sőt.
A 7900GS-t is nyugodtan vitte, ami egy még emellett 2 winchit.
Egyébként egy 650-es Q-Tec volt alatta, csak az sokkal hangosabb és így meg halk lett a konfig. Hugom gépében volt, de abban a ref intel hűtő úgyis hangos, úgyhogy átkerült oda. Az meg jobban hűt.
Amúgy a venti igaz nagyon halk, de ennek az az ára, hogy kicsit meleg.
Mióta megy? Hmm... Előtte egy Pentium D 915-öt vitt tuningolva. Úgyhogy kb. 4 hónapos.
-
Játékos
addikt
válasz TomBoy1986 #1536 üzenetére
Q-tecet ne igazán ajánlották, de rámbízták a döntést...
Egyébként 10500 pénz volt, ha meghal egy éven belül, egy perc alatt kicseréltetem a bolttal! Azért remélem, nem kell ilyet tennem...
Közben elolvastam a linket, és nagy általánosságban egyet is értek vele, de nekem még nem volt igazából táperedetű problémám! A mostani konfigom fogyasztásilag kb. középkategória, ezt bírnia kell egy ilyen ''gagyi'' tápnak is sztem. Egyébként több óra játékot követően is max. erős langyos, talán picit meleg levegő távozik, de semmiképpen sem forró, még csak nem is nagyon meleg!
[Szerkesztve]Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz TomBoy1986 #1540 üzenetére
Nekem gyorsan kellett, és Miskolcon...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
rudeee
senior tag
válasz Játékos #1537 üzenetére
Persze, minden gyártónál vannak rosszabbul sikerültek, csak azt taglaltam, hogy egy minőségibb táp leadja azt a teljesítményt ami rá van írva, sőt még annál 10-20%-al többet is. A másik az, hogy ezekben a tápokban a védelem sokkal jobban meg van oldva mint az olcsóbb kevésbé márkás tápok esetében, értsd jobban vigyáz a gépedre és annak alkatrészeire.
Meghibásodás esetén nem ég vagy füstöl le egyik komponensed sem.
(Vannak itt is kivételek, de sokkal-sokkal kisebb mértékben mint más gyártótól származó tápok esetében.)
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz Játékos #1541 üzenetére
Egy másik barátom is vett egy ilyet, bár neki nem túl erős a konfigja. Van egy 754-es A64 3000+-a egy Club3D 6600GT és 1.5GB (DDR-400 + DDR-400 + DDR-200 és az istennek nem venné ki)
Szóval neki ezt hajtja már egy jó ideje (szintén fél év körül) és hát valószínű, hogy még tovább is fogja. Előtte volt neki egy 300W-os kókány cucc, az egyik napról a másikra nem kapcsolt be többet. És semmi gondja nem lett természetesen a konfignak.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Játékos
addikt
válasz TomBoy1986 #1543 üzenetére
Egyébként nem ide tartozi, de most én csak az 1950 miatt cseréltem tápot, eddig egy névtelen 300W-os csoda hajtotta a gépemet, kb 2,5 évig gond néklül. Akkor volt vagy 3000HUF. Vitt 1GB DDR-t, 3E GHz Prescotot, winchit, optikai meghajtót, sallala, sallala...
Ja, majdkifelejtettem: egy X800pro is volt a gépben egy cseppet meghajtva néha... Azt azért nem hinném, hogy egy 80 mikronos kari megzabál annyit, mint egy ilyen konfig mindenestől.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
kangoo
tag
Számít vmit, hogy AGP vagy PCI-E kártyát veszek? Van különbség teljesítményben?
[Szerkesztve] -
Játékos
addikt
Na majd holnap. Jó éjszakát!
-
pisti
őstag
Az meg a másik hogy ilyen 10000Ft-s összegből normális(abb) tápot is lehet venni csak kicsit körbe kell nézni a piacon és nem a köbö legnagyobb haszonkulccsal dolgozó Blúfissből vásárolni, egyébként ilyen téren az Extrem Digital sem áll túl jól, de ők legalább ingyen szállítanak a fent említett összeg fölött házhoz az egész országban, ami azért nem elhanyagolandó tényező a vidéki emberek szempontjából.
[Szerkesztve] -
Djuree
félisten
agp az max 8x
pci-e max 16x
de nem kétszer gyorsabb, sőt elhanyagolható a különbség.
ha ezért váltanál pci-e-re akkor ne tedd! ha amúgy is újítanál, megéri, mert így majd tudsz fejleszteniLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
ez nagyon nagy hülyeség:
''sőt még annál 10-20%-al többet is''. hogy adna már le többet?
hallottál már 100%-nál nagyobb hatásfokú tápról? még 100%-os sincs.
ha lenne 100%-nál nagyobb hatásfokú akkor meg lenne oldva ''a semmiből minden'' energia rendszere. sorbakötni tápokat és kész, egyre többet adnának le.
tudom, mert villamosmérnök vagyok.
eleve a részegységeken az energia elég nagy része hővé alakul....LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest