- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kisza25
félisten
válasz #31757056 #6451 üzenetére
milyen listához képest és mire gondolsz, hogy soványka pl a 4. mag bekapcsolására
attol már kapásból 25%+-t kapok
szutyok ez a memória, de most nem bontom le a gépet azért, hogy visszarakjam a 2*1Gb- ramot ami bírta alapfesszel a 5-5-5-15 964Mhz-et, hogy meglegyen a 3130Mhz 4maggal
Amúgy nemtudom láttad e már a PH II gyári hűtőjét egy vicc, azzal nem fogok feszt emelgetni a kedvedért se
de PWM-es ezért vagyok kénytelen azt használni, mert nem vagyok képes elviselni a gépből jövő indokolatlan zajt, az Artic Cooling alpin 64-em meg nem PWM-es és ezért mindig 2000-et pörög V-mód meg nincs a lapon
na mindegy gyári leszabájozva ok hangba, de ha proci 800Mhz-en 0,8V-van még akkor is 37-40 fokos terhelve 55-fok körüli V mód nélkül ezzel nem játszokEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz kisza25 #6452 üzenetére
A 3DMark06 toplistán, azt hittem oda gyúrsz, hogy minél jobb eredményt érj el: [link]
Csak azért mondtam, hogy soványka, mert a kétmagos egyszerűbb Intel-ek is legyűrnek, hiába a 4. mag és a +25%.
Természetesen azokkal a hűtőkkel egyértelműen gáz a feszemelés, erre valóban nem gondoltam. Nem is sejtettem, hogy vannak még emberek akik gyárival hűtenek, annyira elszoktam már a gyári hűtésektől. Szerintem egy ilyen komoly proci mellé neked is érdemes lenne beruháznod egy komolyabb hűtésre... Az Alpine64 még ha PWM-es is lenne akkor se hinném, hogy elég lenne arra hogy elvezesse 4 mag hőtermelését, feszemeleéssel.
A RAM órajel az nem téma, ADM platformon annak a tuningja nem sokat hoz, itt a processzor lenne a mérvadó. -
kisza25
félisten
válasz #31757056 #6453 üzenetére
az az érdekes,hogy AC alpin64 jobban lehűtőtte a PH II-est mint a X2 5400+-be-t
csak átmenetileg van rajt gyári hűtő, ha tudom, hogy új lappal nem lehet szabájozni AC-t akkor azt is rendelek, de most csak egy ventit rendelni
nem is tudtam erről a listáról
a procipontra lópikulát ad a mark nekem majd 4200 pontot adott,
akik megelőznek azoknak kb 3000-et kaptak procira, az össz pontom mégis kevesebb
a ram órajel azért téma, mert ezt ami most van gépben hiába osztom vissza 800Mhz
6-6-6-18-ra akkor sem bírja 964Mhz-et, így már vili?
eredetileg nem is tudtam adnak ventit hozzá mert szó se esik róla sehol
ha még rendelek valamit veszek rendes ventit de 4k+2,4k postáért kihagyom
amúgy semmivel sem melegszik jobban 4maggal,mert nem kap +feszt és a terhelés eloszlik 4 magon, ennyi
amúgy utólag vettem észre, hogy nem kapcsoltam ki az alaplapi vidkarit ezért is adott kevesebb pontot(ezt tapasztalatból tudom)de nem volt kedvem újra futtatni[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz kisza25 #6454 üzenetére
Hol laksz hogy ilyen nehezen szerzel jó hűtést, és miért 2.4k a posta? Én múltkor 600ft-ból adtam fel valakinek egy AC Freezer64 Prot.
Igen, kevesebb az összpontod, a relatíve alacsony órajel miatt, azért nem emelkedik az SM" és az SM3, a procipontod az teljesen oké az órajelhez és a magok számához képest.
-
kisza25
félisten
-
veterán
Mennyire lehet levinni alap feszen a HD 4670 órajeleit? Illetve van ennek mérhető gyakorlati hatása a fogyasztásra, ha csak az órajelet veszem le?
Nagyon vitáznak velem, hogy van, de szerintem nem lehet valami sok hatása, ha a PowerPlay idle alá viszem az órejelet... csak bizonyosságot szeretnék szerezni pro vagy kontra végre.
-
fagy53
nagyúr
Ez ugyan nem 4670, de tájékozódásnak megteszi.
-
veterán
Köszi szépen!
Értem, tehát elvben a PowerPlay alá (165 MHz) is érdemes vinni, de az már nem annyira hatásos, mert egy idő után már relatíve keveset csökken a fogyasztás... Erre gondoltam én is. Azt esetleg valaki tudja, hogy alapfeszen meddig lehet levinni az órajeleket?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
2D alatt értem. A végső cél az lenne, hogy ha pl.: netezik az ember vagy csak filemt néz (nem HD), akkor a lehető legalacsonyabb fogyasztás legyen elérhető. Erre mondtam én a kérdezőknek azt, hogy a PowerPlay 2D alá is lehet menni, de kérdés, megéri-e. Ahogy a cikkben olvasom a végén, azt találgatták a cikkírók, hogy talán hosszú távon jöhetnek elő problémák... fene se tudja, de azt azért látom, hogy a 4670 165 MHz-e nem rossz 2D-ben. Talán érdemes lehet max. 100-ig levenni, de az amúgy sem túl nagy fogyasztásra az már nem biztos, hogy olyan nagy hatással lenne. Elgondolkodtató... ki is próbálnám, de nem tudok otthon fogyasztást mérni sajnos.
-
fagy53
nagyúr
Többet érsz el vele, ha a feszt csökkented, mindegy hogy 4670 v. 4830 mindkettő azonos módon van beállítva gyárilag. Megtartod az órajelet, 160MHz és az 1.04V gyári feszt csökkented le 1V alá. Aggregátor így tette a 4670-nél, én meg a 4830-nál. A feszültség négyzetesen arányos a fogyasztással, tehát ennek csökkentése nagyobb hasznot hajt. Kimérni én sem tudom, de éppen az egyébként is kis fogyasztás miatt a spórolás mértéke is kicsi, szerintem nem érdemes mélyebben foglalkozni vele legfeljebb sportból.Nézd meg mennyi a gyári fogyasztás! Ebben nincs benne a konfig, tehát jól láthatóak az egyes kártyák közötti különbségek. A 4670 olyan keveset eszik idle, hogy 1W-nál kétlem, hogy többet lehet spórolni, még annyit sem. Ezt kivetíted egy hónapra és megnézed a hiv ELMÜ tarifával és rájösz, hogy nem sok értelme van az egésznek.
-
-
barnam_
nagyúr
Így kell:
Megnyitod a Rivatuner-ben a Power User-t, és kikeresed a Rivatuner\Overclocking\Global alatt a MinClockLimit-et, majd átírod 1-re.
[link]
Így az eredeti órajel 10%-ra tudod levenni, alapból csak 50%-ig engedi. Plusz ha átírod a MaxClockLimit-et arra ami a képen van, akkor 200%-ig lehet túlhúzni a gpu-t, alapból csak 150%-ig engedi. -
fagy53
nagyúr
Egy kis tuningprogi érdemes kipróbálni, a 4850 és 4830 megy vele, Az automata findmax remekül működik, kicsit túlmegy amíg hibát nem talál és lassan visszasétál a hosszú idejű hibamentes üzemhez, mindezt 5MHz-es lépésekben teszi. Érdemes kipróbálni.
-
barnam_
nagyúr
De nem mindegy melyiket veszi le? Ha nem bírja az adott órajelet, akkor egyik módban sem fogja bírni Azt eltudom képzelni, hogy mint a + tuningnál, itt is a 3D módot állítja, ami annyiból lehet gond, hogy esetleg alacsonyabb feszen nem megy annyit a gpu. Itt jönne jól ha működne a kártyával az ATT, és lehetne babrálni a feszeket is.
-
kisza25
félisten
ha esetleg vanaki Win7-et szeretne csak a driverek miatt ockodik, hát ne tegye
felraktam Win7-et(64bitest)felraktam hozzá vista64bites drivereket és minden ok
az xp alatthasznált prg-k is futnak win7 alatt, csak ajánlani tudom nekem nagyon bejön
azóta amióta felraktam el is felejtettem visszanézni xp-re
bocsi ez félre ment[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Beadtam gariba egy 4670-et, 2DVI és 1 S-video csati-val és visszakaptam egy olyat amin volt egy CRT, HDMI, és 1 DVI-s csati, a 2 kártya közt van különbség a csatikon kívül? -
zodo
nagyúr
válasz kisza25 #6474 üzenetére
Én is megváltam a dualboot-os rendszeremtől ( Vista+Ubuntu 8.04) és felraktam Cayman segítségével a Win7 -et, de a 32 bit-est a 9.5 ccc-el és láss csodát.
Kedvenc és egyetlen játékom a Race Driver Grid , Xp ill. Vista alatt is használt (1440x900 Ultra High) beállítások mellet, átlag + 10 fps-t produkál.
Anno:
Jelenleg:
Persze tud többet is:
Ezek csak példák, nyilván leesik akár 30-35 környékére is, de a 60-70-es értékek sem riták ,mint a fehér holló.
Jaa és nincs húzva egyik hardverem se !
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz kisza25 #6480 üzenetére
2000 pontal Nem sok az ez kicsit, talán 200-at akartál írni.
Én pontosan - 67 -el kaptam kevesebb az alapórajeles mérésre, valamiért a cpu pontozást nem vitte túlzásba a teszt progi. Nem baj ,nem is érdekel.
birozoli7800
Úgy vettem észre ,hogy jobban tetszik neki ez a környezet.
De csak ezt az egy játékot próbáltam !
Ehhez viszont van viszonyítási alapom ,mert sokat játszom, on-line is.Szerintem,ha csak ezt veszem alapul, már megérte váltanom, főleg Vistáról.
[ Szerkesztve ]
-
nmark
csendes tag
Hello mindenkinek!
Van egy Sapphire Ati Radeon HD4670-es vidókártyám és az a bajom hogy mikor megnyitom a Catalyst Control Centert megjelenik ez a hibaüzenet : CLI.exe - .NET Framework Initialization Error - Unable to find a version of the runtime to run this application!Segítsetek kérlek!!
-
törölt tag
Tedd fel a gépedre a Microsoft Net Framework 2.0-át ez kell a CCC működéséhez.
-
tzsolesz
nagyúr
Föl kell rakni a net keretrendszer 2.0-át minimum.
Anyám, még a link is ugyan az, csak te gyorsabb voltál mint én.
[ Szerkesztve ]
-
nmark
csendes tag
Igen! Most raktam ujra és működik!
(Kíváncsi vagyok meddig) -
törölt tag
válasz tzsolesz #6494 üzenetére
Különben nem mindig így van ám, én most az utóbbi időben voltam 2 számítógépnél is, kint háznál, ATI kártyások voltak. Mindkettőre elfelejtettem feltenni a Framework-ot a CCC előtt, annyi volt hogy nem indult a CCC és megkért a program hogy legyek kedves installálni, tenyér a homlokon install, és indult a CCC a következő restart után. Lehet ám hogy függ a windows verzió frissességétől is, lehet valami régi SP2-je van még, vagy valami nlite-os cucc, amiből kimaradt ez-az, vagy éppen be lett téve, moddolva, stb...
Kicsit rosszabbul jártam, pár hónapja újraraktam az XP-t, nézem a lemezt, 2008 nov. 11.-ig minden frissítés, int. SP3, WMP11 regisztrálva, stb, oké gondoltam ez jó lesz, majd leszedem update-ről a többi cuccot hozzá, aha. Rádugjuk apám mp4 lejátszóját, felismerte hogy lejátszó, de sehogyan nem tudtunk rá se másolni rá, se róla le, semmit. Lemezről driver felrak, semmi. Driver letölt legújabb, semmi. 2 órát kínlódtam vele, annyit tudtam elérni hogy az eszközkezelőben a típus-száma megjelent! Meguntam, új Win XP SP3 beszerez, 2009 febr 11.i-g felcuccolva, na ez jó lesz. Felteszem, bedugom a lejátszót, egyből felismeri, kiírja kis buborékban a típusszámát, még a képének a sziluettjét is megjeleníti a sajátgépben, sajátgépben oda kerül a walkman logó is, megnyitja egyből, másolok kifele befele boldogan. Szóval vannak érdekes dolgok. -
törölt tag
válasz kisza25 #6496 üzenetére
DX10.1-et nem rakhattad fel, mert az már alapból a windows része. Maximum a winupdate-ről frissülhet, szerintem te a legutolsó dx9.0-át tetted fel kézzel, ami a 3dmark06 esetében fontosabb lévén dx9-es a tesztprogram. Ezért aztán végképp nem befolyásolja a dx10 megléte/nemléte a futását.
Én is picit többet kapok w7-el alapon, jól sikerültem az ATI driverek hozzá -
veterán
Nah, kipróbáltam az órajelet a lehető legalacsonyabbra vinni, de 168 MHz/300 MHz alatt egyszerűen lefagy, meghal vagy villog...
Na mindegy, azon a fél W-on már nem múlik, jó ez így, működik.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz #31757056 #6497 üzenetére
hát pedig 10.1et töltöttem le és raktam fel dx9-már elötte is fent volt
az a lényeg,hogy most minden ok NFSUc-t most 1280*1024 minden high 4*AA 45FPS alá nem megy xp alatt 1280*1024 minden medium 2*AA 30FPS-ig is lement
én most biztos nem piszkálom
stevve:nekem alapon 165/250Mhz-re veszi vissza akkor te mit vettél lejebb?[ Szerkesztve ]
-
TothMG
aktív tag
Hello
Most szertnék egy multimédiás gépbe venni egy 4670-et, és az a kérdésem, hogy megoldódott már az 5.1-es level az MKV fájloknál?
Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest