- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz finkelstein #2050 üzenetére
Elsőre én csak azt tudom, mondani, hogy telepítsd újra a metro 2033-at. Másold ki valahova a mentéseket aztán uninstall.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
bigdigit
addikt
van valakinek viszonyítási alapja ventillátor zúgásban 4870x2 és 5970 között?
-
aLstaR
tag
A Catalyst Control Centerben, a 3D résznél lenne néhány kérdésem.
1,Anti-Aliasing; a Filter opció mit változtat a simításon? Ahogy néztem van Box, Narrow- tent, Wide-tent. Milyen lényegi különbség van a 3 opció között?
2,Catalyst A.l.; a képen a Standard, s az Advanced között változást nem látok.- Mire alkalmas ez a beállítás?
3,Wait for vertical refresh; Mire alkalmas ez a beállítás?
4,Anti-Aliasing Mode; Super-sample AA-t érdemes használni?
5,Triple Buffering: ezt az opciót bekapcsoljam?
Sorry, hogy ennyi kérdésem van, de tisztában szeretnék lenni a dolgokkal.
-
S.Gabi
csendes tag
Sziasztok! sapphire 5970 oc kártyát milyen programmal tudnék húzni? amivel feszt is tudok emelni. az Afterburnerrel az a problémám hogy nem tudok feszt emelni.
PS5
-
RI/OS
őstag
Rendeltem az arctic coolingtól egy Accelero extreme 5970-et, kiváncsi vagyok mit tud
[ Szerkesztve ]
-
S.Gabi
csendes tag
Tud nekem valaki segíteni 5970 ASUS biost ráteni SAPPHIRE 5970-re vagy esetleg linket küldeni?
PS5
-
gombcomp
senior tag
Itt találsz
infókat és gyári javított BIOS-t Sapphire 5970-hez.
Innen meg leszedheted a hivatalos
Voltage Tweaket,és a GPU feszt tudod az MSI AfterBurnerével tovább emelni
(a memókat nem!)
Sok sikert![ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
bigdigit
addikt
válasz eladohardver #2061 üzenetére
jó hát ez 2 szélsőséges eset....
-
bigdigit
addikt
válasz eladohardver #2063 üzenetére
pffff...
állítólag sapphire már javított a ventiken.meg lettek erősítve.másik kérdés.egy Corsair HX650 elbírja 3.6-ra rántott q6600 és 4db vinyó mellett?
bár szerintem ez a proci már kevés hozzá de egyenlőre ez van.
mondjuk egyenlőre kétségeim vannak megéri-e egyáltalán cserélni 4870x2-őt 5970-re...
lehet jobban járok ha már várok egy következő generációt. -
eladohardver
őstag
válasz bigdigit #2064 üzenetére
"lehet jobban járok ha már várok egy következő generációt."
ezt a kérdést, vagy legalábbis hasonlót énis feltettem, a megfelelő helyen tegnap.... de még én sem kaptam választ[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
finkelstein
tag
Hát nem tudom. Gyakran előjön ez a mennyire hangos a kártya téma. Az én véleményem az, hogy egyáltalán nem. Persze lehet hallani, amikor dolgozik a hűtő rajta, de abszolút nem zavaró. Bár lehet, hogy nem az én álláspontomat kell standardizálni, mert a hűtésmodolt xboxom porszívó hangja sem idegesít.
-
finkelstein
tag
Látom Abu, te is beruháztál egy Q9550-be.
-
kungzi
veterán
na ehhez a karihoz nem árt egy 1000W-os táp, na meg tőke a villanyszámlához
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én annyit tudok, hogy a shader blokkok maradnak. A körítés lesz lecserélve. Ebből nyilván 1600 SP lesz. A HD 5970 trónját semmi sem veszélyezteti. Maximum egy esetleges HD 6800, de azt az AMD úgyis tesztre nyomja ki a 28 nm-re. A HD 4770-hez hasonlóan feláldozzák, hogy minél jobb legyen a következő generáció.
eladohardver: A HD 6700 a Cypress leváltója lesz. Egyetlen GPU. A két GPU-s verzió kérdéses. Szerintem a lapka olyan 380-400 mm^2 lehet, és így már nem éri meg duplázni. Főleg úgy nem, hogy magadtól veszed el a trónt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
bigdigit
addikt
válasz KillerKollar #2080 üzenetére
tapasztalatok alapján nekem már nem is kellene 2gpu.most megelégednék 1gpu-val ami annyit tud minimum mint egy 5970.de ha több ám legyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz KillerKollar #2080 üzenetére
Lehet, hogy lesz, de lehet, hogy nem. A HD 6700 lapkájával biztos nem éri meg. Ezek gazdasági szempontok. Maximum a gyártóknak engednek ilyet csinálni 1000 dolláros luxustermék szintjén.
A HD 6800-ra már a 28 nm-e lapka kerül, abból be van tervezve a HD 6900, de ha a HD 6800 is megfoghatatlan lesz a konkurenciának, akkor nem éri meg kiadni egy dupla GPU-s verziót.Sárpac: Már szállítják a 7 GHz-es GDDR5-ös mintákat. A 384 bit bonyolultabb nyákot és tokozást jelent, és ez nem téma a 7 GHz-es chipeknél. Az Ati stratégiája előtérbe helyezi az olcsó gyártást. Próbálják a brute force módszert minimálisra venni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz KillerKollar #2084 üzenetére
Messze nincs az AMD a TSMC-re utalva. A GlobalFoundries is csinál megfelelő gyártósorokat. De amúgy igen. Valószínűleg idén a HD 6700 lesz a csúcs, illetve abszolút csúcsmodellnek megmarad a HD 5970.
Szerintem a TSMC csak később játszik szerepet az AMD-nél. A HD 6800 lapkáját a GloFo-ra küldik ki először. Utána persze a TSMC-nél is bedolgozzák. Valamikor nyáron lehet meg a tape-out.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Októberre kész lesz három lapka a Southern Islands generációból. Ki fogják adni, mert benne áll a pénz, és azt vissza kell hozni. Az nem érdekli őket, hogy az NV mennyire van lemaradva. Van egy saját ütemterv, amit a Northern Islands generációig tartani kell.
Miért ne lenne rá oka? Nem kötelező árat csökkenteni, be lehet pakolni a terméket a jelenlegi árszintekhez.
Hát az fantasztikus lenne, ha a TSMC 28 nm-re kész lenne Q1-re, de ez csak a terv. A mostani 40 nm-es technológia a tervek alapján kész volt 2008 Q3-ra (oszt tudjuk mikor jött rá gyártható lapka ... +1 év ). Egyszerűen kell még egy menet a 40 nm-en. Az AMD-nek még van is mozgástere, mert nem nagy a Cypress mérete. Az persze világos, hogy a Southern Islands generáció egy vészforgatókönyv, amit a TSMC 32 nm-es technológiájának kukázása hozott a felszínre.
Az AMD és az NV már világosan látja, hogy ki mit akar. Az NV a piacot akarja lezárni. Az AMD-nek meg azelőtt ki akarja nyírni őket, mielőtt ez sikerül. Ha az AMD nem tudja kiütni az NV-t, akkor ők szállnak ki a PC-s VGA bizniszből. Annyira kicsi lesz a diszkrét kártyák piaca, hogy versenyhelyzetben nem éri majd meg.(#2087) Keldor papa: A HD 5890 már januárban kuka lett. Az új generációra helyezte az AMD az erőforrást.
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
Egy kicsit feléledt a topik látom jólvan . Hát én meg a nagy melegre való tekintettel bevizeztem a kicsikét, vagyis fogom mert holnap érkezik meg. Ventilátorzaj mi az . Az egész miskulanciát bevizezem elég volt a légből ezt meg nem cserélem le vagy 1-évig tuti. Ráment a gatyám is de megérte nekem, mert a víz az úr.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
bigdigit
addikt
most olvastam csak milyen nagy az 5970.
befér egy Thermaltake Kandalf Aluminum Case (VA9000) házba? -
csatahajós
senior tag
válasz bigdigit #2091 üzenetére
Ránézésre (meg az adattáblája alapján) be, de mérd meg centivel, hogy a bővítő kártya nyílástól a vinyó keretekig megvan-e 32-33 cm hely. Ha igen akkor már be lehet lavírozni a kártyát (maga a kártya max. hossza olyan 31cm).
Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, akik azt mondják, hogy nem vészes a kártya. Az igazán zavaró ventizaj 50-60%-nál kezdődik (zárt ház esetén), az alatt simán elviselhető, főleg hogy játékkor általában az emberen vagy van füles vagy a játék zaja elnyomja. Ja és nekem még játék alatt nem sikerült 40%nál jobban kipörgetni a ventit.
Üresjáratban 25% nekem a vízhűtés mellett sem hallatszik szinte semennyire, csak ha nagyon közelről (20-30cm) hallgatom akkor hallani egyáltalán, hogy megy.
Hogy érdemes-e váltani 4870X2-ről? Én egy sima 4870-ről váltottam, a teljesítménybeli különbség tisztán érezhető és ami a legszebb, hogy az üresjárati fogyasztás drasztikusan sokkal kisebb (pedig az egy GPU-s kari). Ha FullHD vagy felette játszol akkor lehet értelme a váltásnak, ha nem akkor sztem nem fogsz annyit érezni.
Ami még a kártyahosszt illeti sajnos nem hiszem hogy a köv. generációs dupla GPU-s szörnyek sokkal rövidebbek lesznek (sőt félő, hogy ez még nem a vége a hosszúság növekedésnek - bár szvsz elég impresszív kinézete van így a kártyának, no nem mintha ez igazán számítana, de mégis valahol a mérete is olyan presztízs jellegű, no meg az ára is ).
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz csatahajós #2092 üzenetére
köszi a választ de végül 480gtx lett.
-
KillerKollar
őstag
válasz csatahajós #2094 üzenetére
Jobban is melegszik,többet fogyaszt,csak egy magos és lassabb mint az 5970 és alig olcsóbb...nem a legjobb vétel szerintem de van legalább Physx
-
finkelstein
tag
válasz KillerKollar #2095 üzenetére
Erre a másik oldalról jönne a szokásos duma, hogy az ati driverek milyen borzalmasak, meg a hotfixek szüntelen telepítésében megkeseredett lúzerek, akarom mondani júzerek siralmai.
-
RI/OS
őstag
Megjött az Accelero Extreme 5970 hongkongból, durván néz ki.
Este felrakom.
-
RI/OS
őstag
válasz eladohardver #2098 üzenetére
Annyira azért nem jó, mert 26.000 volt szállítással együtt az árfolyam miatt....
De ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest