- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
swoody
senior tag
válasz Redneck #26644 üzenetére
Még szerencse, hogy nincs mostanába kedvem játszani go-val, szívem szerint 1.6-ot tolnék csak tele van sajna csalóval, külföldiekkel meg nem szeretek ping miatt.
seniman: Igen csak ha olyat veszek ami kompatibilis az uj foglalatokkal akkor elvesztem azt az előnyt, hogy olcsón vegyek valami kifutó darabot.
De amúgy tutira újra fogom pasztázni vagy átnézem jobban cpu-t mert néztem külföldi fórumokat és valakinek 35°C-os volt a E8400 gyári hűtővel míg nekem 50°C ha nincs terhelve.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha valakit érdekel a 3dmark vantage demo eredményem (minden alapbeállításon nem is enged semmit változtatni), 13.9 legacy driverrel: P7652 with ATI Radeon HD 4850(1x) and AMD Athlon X4 740
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
swoody
senior tag
válasz Redneck #26655 üzenetére
Alap gyári hűtő van rajta azt meg addig lehet húzni amíg benem kattan, de szerinted a biosba hogyan érdemes hagyni a venti pörgését, mennyen úgy hogy érzékeli a hömérséklet vagy pedig pörögjön maxon?
Most amúgy éppen gappad-et nézegetek, csak nem tudom milyet vegyek.
1,5 mm vastagság lesz szerintem ahogy a fórumot olvasgattam, csak azon töprengek, hogy egy vagy két oldalas legyen a tapadó felülete. A hőátadó képessége (3.2W/mK, 6W/mK) gondolom amelyik nagyobb az a jobb.
Amúgy hülye kérdés de asztali cpu alá nem lehet rakni ilyet?
-
dzsoo
csendes tag
Van nekem egy, MSI 4850 2D1G OC kártyám, és voltmodolni szeretném, de csak a referenciához találtam képet, hogy azt hogyan kellene. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
-
dzsoo
csendes tag
válasz Baryka007 #26660 üzenetére
Ha ref nyákos a kártyád, akkor nincs sok dolgod, ha az egyszerűbbet akarod akkor elég 1 ceruza, ha a nehezebbet akkor páka ellenállás. Amugy arra szolgál, hogy + feszt adj a gpu-nak vagy éppen a ramoknak. Mert ugye gyárilag 1.2v fölé nem enged, ezzel meg tudsz 1.4fölé is menni. [link]
-
ThodEE
őstag
válasz swoody #26656 üzenetére
Néztem feljebb a képed furmakról, és az a meglátásom hogy ha a GPU 100fokos, akkor a körülötte lévő memóriák mitől lennének sokkal ez alatt? Nem hinném hogy csak gep pad csere kell, próbáld meg előbb újrapasztázni és kitakarítani a hűtését
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
seniman
veterán
válasz swoody #26656 üzenetére
CPU alá nem szokás,csak Atomoknál szokták.Ne kérdezd miért,nem tudom.A gappad nem öntapadós,csak egy picit tapad,hogy ne potyogjon le amíg összerakod,szerintem a kétoldalú hővezető ragasztóval kevered,amivel ramsünit,meg chipset hűtőt raknak fel.
A vastagsága nagyon fontos,mert ha túl vastagot teszel,az egész hűtést eltartja és a gpu nem fog érintkezni a hűtőfelülettel........
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
swoody
senior tag
válasz ThodEE #26662 üzenetére
Szerintem megérte kitakarítani, pasztázni.
Azért nem is gondoltam rá, hogy takarítani kéne mert kb. 3-4 hónapja csináltam, a fene hitte, hogy ennyire poros.
Max hőfokot ne nézzétek mert kb. 1-2 percnél kapcsoltam 100%-ra a fan speed-et.seniman: Olyan ragasztom pont nincs.
Voltam jópár boltba de sehol nem találtam, régebben már mintha kérdeztem volna és 1mm-est ajánlottak itt.
Ezt néztem ki amúgy: [link] -
ThodEE
őstag
válasz swoody #26664 üzenetére
A max is 25fokot javult , nem kell 100% on hajtani a ventit, halkabb úgy ha csak óvatosan megy, 80fok a VGAnál tökéletesen elfogadható
Örülök hogy sikerült segítenem, én 1-2havonta kompresszorral kicsit megszoktam fújni a bordákat, meghálálja a cucc
Boldog Karit
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
seniman
veterán
válasz ThodEE #26667 üzenetére
Pontosan.Nagyon tutin be lehet lőni,hogy mekkora hőmérsékleten hogyan pörögjön.Nekem a gyári idióta bios egész 70 fokig alapon kergeti a ventit,100%-ra csak 110fokon kapcsol
Most már tudom miért hullottak ezek a kártyák,mint a legyekAz én beállításaim szerint alapjáraton,szobahőmérséklet függvényében 35-40% körül megy a venti,100%-ot már 80 fokon kapcsolja,a leggyilkosabb játék közben sem éri el a 80fokot
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
juve600
nagyúr
üdv
barátom HD 4870-es kártya,win 8.1 64 bit,az alábbi probléma
sniper elite v2,bf 4,cod black ops simán futcod 2,cod 4,cod ghost el se indul rajta
mi lehet a probléma? drivert már vagy ötöt próbált
thx[ Szerkesztve ]
-
Starboard
csendes tag
Üdv.
Vettem egy full hd 100 hz-s tévét.
Az első problémám, hogy a catalist a képernyő beállításoknál az 1920x1080 felbontást csak 60 hz engedi,ez miért van.
Szar a kép...és az asztal eleme:i tálca,ikonok kilógnak a képernyőből.
-
addikt
válasz Starboard #26674 üzenetére
Hello, szerintem itt kérdezz rá LCD TV topic és először a tv pontos típusával kezdd, hogy egyáltalán csak olyat vettél ami a beállított 50Hz-et majd megduplázza: [link] [link] [link] [link]
vagy olyat vettél, ami tényleg valós 100Hz-et tud [link] és azt mondják hogy arra kellene állítani, akkor meg itt kérdezz rá:
AMD Catalyst™ driverek topikjaRyzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Adoka120
tag
Sziasztok!
Van egy Asus k50ab típusu laptopom és nem tudom ez a videokari hőfok normális e.
ATI Radeon hd4570 van benne és netezek + néha film akkor 70-80 fok között van ha játszok 90-et is eléri ez normális ennél a széréínál??
új bronz paszta van rajta és kipucoltam a ventit hőcsövet letisztogattam.
hangsúlyozom ez laptopSzeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"
-
addikt
válasz Adoka120 #26677 üzenetére
Igen. Első 2 hónapom ASUS K50AB-vel
"Ha még a diszkrét kártyát is aktiváljuk akkor lesznek csak igazán magas hőmérsékletek,
a GPU egészen 100fokig melegszik és mivel egy hőcsövön van a CPU és GPU ilyenkor a proci is 85 fokig elmegy.
Ezek a hőmérsékletek ijesztőnek tűnnek, de Proci akár a 100 fokot is elviseli AMD szerint."[ Szerkesztve ]
-
Adoka120
tag
válasz Visormail #26678 üzenetére
De akkor nem kell féljek ?
Nem lesz ebből nagy gond?
Meg lecseréltem a pasztát azonnal vissza a hűtő minden bekapcsolom gépem speedfan és ot volt egy olyan hogy core 254celsius fok. de felete ott volt core 55fok gpu 55, alaplap 55 az mi volt?O szét volt szerelve rá fogtam a hőcsöre nem volt 254fokos épp hogy csak langyos voltSzeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"
-
addikt
válasz Adoka120 #26679 üzenetére
Félni félhetsz, lehet hogy előbb tönkremegy mint egy modernebb széria tudja a fene, de tenni ellene nem tudsz max külső laptop hűtő alátét bigyóval. Ilyen az egész HD4es sorozat, az újabbak már sokat javultak energiamenedzsment, melegedés szempontból is.
Hibás adat volt természetesen, aidánál is előfordul nem csak speedfannál.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Adoka120
tag
válasz Visormail #26680 üzenetére
Értem ://
hát akkor inkább eladásra bocsájtom nem akarom várni mikor megy tönkre :sss
Köszönöm a segítséget!Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"
-
Starboard
csendes tag
Üdv tévé csere volt...
.
Most kéne a Catalistnak valami kezelő felülete de nincs, ez miért van?Élsimitás stb.
-
törölt tag
válasz Adoka120 #26681 üzenetére
Milyen idős a gép? Csak azért kérdezem, mert csoda, hogy eddig nem mondta be az unalmast. Az Asus egyik legelb@szottabb szériáját vetted meg. Itt van a lábam mellett egy ilyen. Az amd szerint bírja, a tapasztalat meg azt mutatja, hogy 2, max. 3 év után leugrik a gpu a nyákról, és/vagy egyszerűen elfüstöl. Az enyém 2 év és 2 hónap után döglött meg. Még szép, hogy 2 év gari van rajtuk. Egy kalap fos a hűtése, nincs rendesen megoldva. Házi megoldásokkal lehet rajta javítani, de az se örök élet garancia. Ez, egyszerűen egy szégyen. Ha még garanciás (bár kétlem, mert az enyém is már 4-5 éves), akkor a tanácsom az, hogy hajtsd meg alaposan valami teszt progival, játékkal, hogy füstöljön el, és cseréljék ki, és az újat meg add el, persze a vevőt figyelmeztetve a gyári hibára. Ha nem garanciás, akkor pedig azt tanácsolom, hogy vidd el egy hozzáértő személyhez ( pl. kreten67 , nagy tapasztalat van a témában), és kérd a segítségét optimalizálni a hűtést.
-
törölt tag
Ahogy korábban már írtam itt, van nekem egy ilyen 4850-es kártyám.
A ventije már elég hangos. Viszont, ha leszedem a borítást, és egy 9 centis ventit teszek a hűtőbordára, akkor magasabb hőfokokra kúszik fel, mint a gyári megoldással. Kérdésem az lenne, hogy miért? Számít a műanyag borítás megléte? Mert ahogy így elnézem, elég szellős, nem egy zárt, légalagút rendszer. A másik, hogy valahogy nehéz elhinnem, hogy egy 9 centis venti kevesebb levegőt kavarna, mint a gyári.
Vélemény? Vagy inkább két 8 centis ventit kéne rávarázsolnom?
-
Redneck
nagyúr
válasz Starboard #26682 üzenetére
Üdv!
Ezt akartam írni múltkor hogy a 100hz-es TV-k nagy része 50hz-es csak a különböző képjavító algoritmusok miatt írják 100-hznek. Azt pedig ne felejtsd el hogy nem valószínű hogy jól járnál az 1080p@100hz üzemmóddal még akkor sem ha működne. Nekem 400/200 hz-es panel van a TV-ben de 1080p-ben 60hz-en játszom. Állítsd át a Catalystot normál nézetre és egyből állíthatsz mindent.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Adoka120
tag
válasz #73173120 #26684 üzenetére
Na most félek nagyon köszönöm felkeresem a kollégát!
Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"
-
törölt tag
válasz seniman #26686 üzenetére
Nem éri meg ... használtan a környéken (Miskolc) nem lehet kapni. Az új hűtő ára a kártya jelenlegi árához képest horror. Kb. 8-10 ezret ér a kártya, tuti nem fogok hozzá venni 4-5 körül hozzá hűtőt már csak azért se, mert amúgy funkcionál, csak a venti hangos. Ezért gondolkozok valami DIY megoldásban.
-
Baryka007
őstag
Valakinek van valami ötlete a problémámra?
vettem egy S-VIDEO -> SCART kábelt és összekötöttem a TV vel a számítógépet ... azonban a TV-n csak piros csíkok futnak vízszintesen... de ha a print screent megnyomom ezt a képet kapom
Szerk.: Hozzá tenném hogy a TV felbontásánál 25 hz es frissítési freki a max amit enged... ???
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Baryka007 #26691 üzenetére
Ezek a kábelek nincsenek felkészítve számítógéphez való használatra, egyéb eszközökkel (asztali dvd, set-top-box, stb) nem jön elő a jelenség, ezért nincs is rajta a print screenen hiszen a kábelben keletkezik a hiba. Én is vettem egy svideo->scart átalakítót [link] azzal is rossz volt a kép a tv-n (remegett az egész, vibráltak a színek), mondta a boltos is hogy igen számítógéphez nem szoktak jók lenni.
Írtam itt joecontra-nak aki szakértője ennek a témának, készített vga->scart kábeleket rendelésre is, cikket is írt itt róla, tervrajzokat is közreadott hogy kell jól megcsinálni. Ő azonnal mondta, hogy szedjem szét az átalakítót és kössem össze belül a scart 15ös és a 20as lábait. Ezt megcsináltam és meg is javult, lehet hogy ugyanazt kellene csinálni a te kábelednél is, de én nem tudom. Szóval neked is azt ajánlom hogy kérdezd meg tőle nagyon rendes, segítőkész tag.A 25Hz szerintem rendben van, az én crt tv-met is arra lehetett állítani svideo-n keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
frizso
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy MSI GT725 notit amibe egy Ati Radeon Mobility HD 4850 512Mb vga van.
Elég combos kis kártyának tűnik, de eddig még nem sikerült megtalálnom, hogy melyik Catalyst az amivel a legoptimálisabban funkcionál?!
Ebben szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg a 9.7-es verzió van fent ezzel 3dmark06 alatt 9800 pontot produkál, de ha felrakom a legújabbat, akkor már csak 9200 pontot hoz
Mivel nem egy mai kártya gondolom, valami régebbi Catalyst hozza ki belőle a maximumot, de melyik?
Köszi a segítséget -
repvez
addikt
Érdeklődnék, hogy valaki probált már lejátszani a YT-on 4k UHD felbontású videot?
Mert én akárhányszor megprobálkoztam vele lefagyott a gép Kékhalállal és phizicaly dump memoria feliratot tudtam kibogozni és 45 mp-től számolt vissza , gondolom az ujrainditásig,de azt nem vártam meg.Szóval ez azért van mert a 4850es 1gb memoriával nem tudja lejátszani a videokat vagy nálam van valami egyedi probléma? Amugy a gépbe még egy X4 965BE CPU és 8gb 1600mhz DDR3 ram van. Asrock 970ext4es lap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Külpolitika
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest