- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz FoLey-v #27050 üzenetére
Inkább ezek közül ne!
Sorra hullanak, a VGA hiba topikban. GTX 460 is elpusztult pár de annyian nem írták mint az AMD-sek.
Inkább újabbat, korszerűbbet, aminél a forrasztás kevésbé érzékeny.Nekem volt 460 és akkor adtam el mikor elkezdtek hullani. Mondjuk a hűtés és a hőingadozás sokat számít.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
FoLey-v
addikt
válasz Redneck #27051 üzenetére
Mi a gond a GTX 460-al? Nekem is olyanom van és idáig sem mondta fel a szolgálatot,igaz,hogy használtan vettem meg hallottam róla,de nem sokaknál. Meg HD 5850,6850-ről nem hallottam,hogy azok elpusztultak volna. Ha korszerűbb vga kell neki akkor GTX 560 vagy GTX 750 vagy AMD oldalon HD 7850,de 20K alatt nem kap. Vagy esetleg még a HD 7700 amit lehet még kapni 20K alatt.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Redneck
nagyúr
válasz FoLey-v #27052 üzenetére
Érdemes visszaolvasni a 460-as topikban, illetve a VGA hiba topik utolsó 2 oldalán. Tanulságos mostanában mennyi pusztult el. Sok ráadásul nem volt húzva a tulajok szerint.
Nekem 460 Cyclone volt (jó hűtőnek tartották) plafon OC-val, 1 évvel az eladás után még írták hogy jó. Havernak is megy még a Hawk, de pár reballos volt a topikban.
Inkább a HD68xx szériák döglenek mostanában, riasztóan sok.
Azért 40-50 fok hőingadozású 4-5 éves kártyákkal azért vigyázzunk. Főleg a az olyanokkal amik sosem mentek a gyári OC +10% alatt.
-
FoLey-v
addikt
válasz Redneck #27053 üzenetére
Most olvasgattam VGA hiba topikban és tényleg sok HD 68xx kártya döglik be és a HD 77++-al mi a helyzet?
GTX 460 topikban is olvasgattam,de ott nem sok döglött be mint a HD 68++-ok. Enyém most terhelés nélkül 30 körüli fog,terhelve 55 fok körül(vga igényű játékoknál) szokott menni.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz Pécsi gyerek #27055 üzenetére
Csak 2 generáció különbség van köztük és nincs akkora különbség sem és csak egy tesztett mutattál róla,de HD 7770 jobb választásnak tűnik ennyi árért,ha már HD 68++ sorra döglenek meg.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz FoLey-v #27056 üzenetére
A hd 5770/6770 et 11 körűl megkapod,a hd 7770 et meg drágában.Amúgy persze egyértelmű hogy a 7770 a jó választás de ha nincs több pénz akkor egy 5770/6770 is sokkal jobb egy 4850 nél.Szerintem.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Redneck
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #27057 üzenetére
Akkor szerintem inkább 460 vagyis azzal a sebességgel megegyező nVidia. Szeretik a játékok, nincs driverrel bűvészkedés. Nekem bevált, csak a második gépben van 4850 1GB GDDR5.
Az említett VGA hibás topik, vagy a mikroszaggatásos, az AMD-s kommentelők oldalára billen. Multis társaim is olyanokat mesélnek 57xx-től R9 290x-ig, hogy néha fáj.És nem, nem vagyok nV fan, tőlük van a procim, az említett VGA, és a PS4-et is az ő chipjeikkel veszem.
-
danzas007
csendes tag
válasz Rivaul #27022 üzenetére
Referencia 4850 512mb-ot hasznalok eppen win 10 alatt. Gondoltam irok, hogy mik a tapasztalataim. Tehat ideiglenesen beszereztem ezt a kartyat occsoert, amig nem lesz erosebb, korszerubb. Win 10 automatikusan leszedi a drivereket hozza CCC nelkul. A legutolso hivatalos driver CCC-vel egyutt windows 7 kompatibilitassal felmegy es teljes erteku lesz. Jatekokkal sincs gond, Cs:GO highon fhd-ba 120-150 fps 650/1000 mhz-en. Kicsit leesett az allam, hogy mire kepes ez a veteran kartya. Viszont nagyon melegedos, jol hutott hazban 50-80 fok kozott mozog.
-
danzas007
csendes tag
válasz Redneck #27061 üzenetére
Xeon E5440 es 8 Gb HyperX 1333 MHz ram Semmi gond nincs vele, hibatlanul mukodik ahogy kell. Win 10 felismeri es letolti. Minden szamitogep komponessel igy van ezzel a rendszerrel, ezert nagyon megkedveltem, nem kell driverezessel szenvedni. Persze egy SiS kartyat nem fog felismerni, beszelek itt ertelmes idovallumon belul. Regebbi Dx10-es kartyakkal siman hasznalhato. Amelyik videokartya WDDM 1.0-es vagy afolotti a tamogatasa akkor nincs vele gond! Amint leultem a gephez leirom a driver tipusat.
[ Szerkesztve ]
-
danzas007
csendes tag
Ez a Win 10 által letöltött driver. Semmi gond nincs vele, CCC nélkül, képi illesztőprogram, konfigurálási lehetőség nélkül. Mint már írtam, akinek szíve vágya a CCC, akkor utolsó hivatalos (Win 7-es) driver AMD oldaláról letölt, és Win 7-es kompatibilitással rendszergazdaként feltelepít. Remélem sok HD 4XXX tulajnak tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
válasz danzas007 #27064 üzenetére
Én is feltettem a win10est és a mellékelt képen lévő drivert nekem is feltette a VGA-hoz (4850), de ahhoz jól jönne egy kis segitség, hogy hogyan tudom beállitani igy az asztalkiterjesztést clonozást.
Mert nálam a TV-vel össze van kötve a PC és a filmeket képeket azon keresztül nézem, de amióta fenn a win10 nincs ilyen menü ahol be tudnál állitani a clone modot sőt a 3d hatásokat sem a játékok alá, hogy mekkora élsimitás és ilyenek legyenek.
Feltettem a catalystot, de hiányoznak ezek a menük amik win 7 alatt még megvoltak.Valaki tudna ebben segiteni? Jelenleg igy nincs kép a TV-n.
Pedig az első telepitésnél bedugva maradt a HDMI kábel és az asztal megjelenése után a monitorrol eltünt a start menü és a tálca , azt hittem, rosszul telepedett a vindows mire kiderült, hogy a TV-t ismerte fel elsődlegesnek és a monitor olt a kiterjesztett.
DE mikor kihuzott HDMI-vel telepitettem fel ujra, és később dugtam vissza, meg már nem reagált rá. -
Janesz_20
tag
Sziasztok !
Lenne nekem egy HD4850-esem , a hiba a következő !
Gép indítás után a kép piros kis kockákat dob be , utána egy kis idő múlva lefagy a gép ... már indításnál ezt csinálja ! Mitől lehetséges ez ? Érdemes javítani vagy esetleg lehet még ezt javítani vagy kuka ? :/
(ha pár napig nem használom utána semmi baja egy kis ideig , aztán megint elő jön a baja ... ) válaszokat előre is köszi !Janesz
-
danzas007
csendes tag
válasz Janesz_20 #27067 üzenetére
99% hogy a memória chipek forrasztásai (az úgynevezett BGA) elengedtek. Sajnos a 4XXX széria nagyon melegedős, és egy idő után az ón is elfárad. Semmi sem örök. Annyit lehet vele tenni, hogy hűtő nélkül fejjel lefele (mármint fordítva) a sütőbe berakni a kártyát 8-10 percre 180 fokon. Ha sikerül, akkor ideig óráig jó lesz, de mély búcsút kell tőle venni mert nem lesz a régi, javítani meg nem éri meg.
-
repvez
addikt
válasz danzas007 #27066 üzenetére
Köszi igy már van kép, csak még finomhangolnom kéne.
A gondom mégpedig az, hogy nem tudom, hogy változott e valamit ez a kiterjesztett mod,Mert win 7 alatt nem minden program képét jelenitette meg ott max csak ugy ha az ablakot átcsúsztattam a másik kijelzőre.
A clone módot használtam ezért , de mivel a TV sés a monitor felbontása különbözö ott volt lehetőségem oversize csuszkával teljesen kihuzni a képet a TV-n.
Mivel ha a TV képét 1366x768 használnám mindenhol akkor ugye a TV-n jól nézne ki,de a monitor ami meg 1650x1050es homályos lenne forditva meg a TV kijelzőjén kétoldalt 3cm-es fekete sávok vanak , ezt kéne eltüntettni
Erre nem találtam megoldást itt win 10 alatt. -
kriszbon
őstag
válasz Janesz_20 #27069 üzenetére
Azért mielőtt sütőbe dobod, olvasd el ezt [link].
Egyébként én már csináltam vagy 2-3x és bejött(nem a mostani kártyámmal).
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
aerol
tag
Sziasztok,
Egy Sapphire Radeon HD 4870 1GB GDDR5 kártyához milyen hűtést ajánlotok? Néztem a topikot, de térben és időben elég kiterjedt. Vannak olyan hűtések, amiket említenek, de már nem is lehet kapni. A jelenlegi hűtés mellett kb. megsüketülünk.
Amiket eddig láttam:
Arctic Accelero S1 rev2 (már kifutott)
Arctic Accelero L2 Plus (elvileg kompatibilis)
Arctic Accelero Twin Turbo II
Arctic Accelero Twin Turbo III
A fentiekről milyen tapasztalatotok van?
Előre is köszi a segítséget!
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
veze
őstag
nekem egy ilyen van az egyik gépben [link]
egy korábban másik kártyámról bontott Arctic Accelero S1 került a hűtés helyére, félig meddig passzívban van, nincs rajta venti mert a slotok , amit nem takart el, már kellettek alatta. csak ugy a kártya végről van kicsit befujva az egész egy 12x12 ventivel ami kb 1000et forog Őszintén szólva mióta igy van nem igazán nyultam hozzá, mert nem kellett, időnként kompresszorral kifujom a port az egész házbol oszt' ennyi[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
-
aerol
tag
Végül egy Arctic Accelero Twin Turbo II került fel a kártyára. Viszont a kártyán csak 2 pin-es foglalat volt, szóval most molex-en keresztül kötöttem össze és nem vagyok benne biztos, hogy ez így a legtutibb megoldás. Lehet, hogy a 4 pin-es csatit rá kéne kötni az alaplapi 4 pin-es sys_fan csatlakozóra...
szerinted?
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
Redneck
nagyúr
CSGO-t játszik valaki 4850-nel? Melyik drivert használjátok? Win 7 64 bithez kéne, elvileg a leggyorsabb 10.10 van fent. Tudom régi de anno volt teszt, hogy ez az utolsó még gyors meghajtó.
Hogy fut és milyen fps-sel?
-
Pista622
tag
Sziasztok! Segítség kellene milyen tápegység lenne jó egy 4870 nek? chieftek gpa-500s8 megfelel? igaz egy 6 pines de molex átalakító val csinálnám a másikat.Vagy esetleg másik tápegységet ajánlotok?
-
Terrayon
tag
Sziasztok!
Egy SAPPHIRE HD4850 1GB kártyám van, ami néha fogja magát és túlhevül, lefagy. Úgy tudom ez gyári probléma. Tudnátok valami megoldást javasolni rá? Esetleg egy másik VGA hútőt, ami halk és elégséges a hűtése?
Köszi a válaszokat
-
Redneck
nagyúr
válasz Terrayon #27081 üzenetére
Esetleg szedd szét, alaposan portalanítsd, pasztázd újra, és nézd meg úgy milyen.
Voltt Sapphire Edition 4850-em és sosem volt ilyen gondom, jó volt a hűtése. Egy sokkal rosszabb VTX3D-t takarítottam és pasztáztam újra múltkor, jelentősen hűvösebb lett. Hihetetlen ránézésre mennyi nem látható por volt a kártyán.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz MageRG #27083 üzenetére
Mondjuk Sapphireból is több van. Nekem a rézmagos Sapphire Edition volt. A talpat formázó eredeti gyári hűtő ha jól emlékszem nem volt túl acélos.
-
Terrayon
tag
válasz Redneck #27082 üzenetére
Köszi, de ez volt az első lépés, amit megtettem, és sajnos nem segített.
Arra gondoltam hátha a gyártónak az elmúlt évek alatt sikerült valami patch-et kiadni rá, vagy kigondolnia valamilyen megoldást, mert a Vapor-X-ekkel köztudottan baj volt, sok fagyogatott belőlük. Úgy látszik a gyártó jó szokása szerint már a vásárlás pillanatában elengedte a kezünket... No mindegy, akkor szívok még vele egy ideig
-
Redneck
nagyúr
válasz Terrayon #27086 üzenetére
Melyik Sapphire van neked? Be tudnád linkelni? Mivel pasztáztad? Melyik drivert használod? Régebbivel is így melegedett?
Aftermarket hűtőt tehetsz rá, de kérdés mennyiért, és nem éri-e meg jobban egy jobb kártyába rakni azt a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Terrayon
tag
Ez van nekem: [link]
Pasztából nem tettem rá semmi spécit, volt egy régebbi CPU hűtőhöz mellékelt paszta, azt rátettem. Lehet öreg volt már?
A drivert meg kb fél éve frissítettem, előtte meg kb. 2 havonta, és sosem változott semmit. Szerintem egy jó ideje már nem változtattak rajta semmit. De ki tudja, lehet épp mostanában cserélték ki a 4850 driverét a csomagban A következő Win telepítésnél, ami mostanában lesz esedékes, úgyis a legújabbat fogom felrakni, és kiderül. -
Redneck
nagyúr
válasz Terrayon #27088 üzenetére
Évek óta csak lassabb lett a HD 4850 az újabb driverekkel. Milyen operációs rendszert használsz? Ha Win10-et, nem tudom mit mondjak. Van családon belül 4850 egy Win 7-es konfigban. Ott még aránylag brillírozik a kártya egy régebbi driverrel!
Egyébként passzolok. Vékony pasztázás és takarítás szokott segíyteni. Ahhoz a Sapphirehoz nem volt szerencsém, de említett valaki gyári hibát az egyik típusról.
[ Szerkesztve ]
-
prokozmox01
csendes újonc
Üdv mindenkinek. Van egy Gainward hd4850-es videókártyám, egy hp dc 7700-ba ami 365w hptáp, 4gb-ram,c2d e6300-al van felszerelve. Az lenne vele a gondom, hogy a GPU-z 60gb/sec bandwidth helyett csak 30-at ír, és nem írja a videókártya bios-át meg jó pár adatot még.Kép: És ez játék teljesítménynél is meglátszik, mivel még egy Gta San is akad! 6 pines csati, egy sata átalakítóval van rá kötve a tápra, mivel alapból nincs a tápon 6 pines pci express csatlakozó. Több dologra gyanakszom. Melyik lehet, vagy mi lehet a probléma? Elsőnek arra gyanakodtam, hogy mivel az alaplapom csak pci express 1.1-et támogat max, és a kártyának 2.0 kellene, ezért felezi a bandwidth-et. Másodjára, arra gyanakodtam, hogy kevés neki a hp 365w-os táp, és ezért veszi lejebb a teljesítményt. Harmadjára már a vga bios hibájára gondoltam. Elég tanácstalan vagyok. Volt már valakinek hasonló hibája?
-
prokozmox01
csendes újonc
Érdekes fejlemény, hogy amikor terhelem a kártyát akkor elkezd "ciripelni" és szabályosan ciripel megállás nélkül, amíg terhelem. Amikor megállítom a terhelést, abban a pontban leáll a ciripelés is. És nem a táp, se nem a gép adja ki a hangot, biztos hogy a VGA, mivel hallható, ha közel dugja az ember a fülét hozzá. Mitől lehet ez?
-
Redneck
nagyúr
válasz prokozmox01 #27091 üzenetére
Coil whine. Normális jelenség.
A GPU-Z dologra csak azt tudom mondani hogy jó driver mellé friss GPU-Z-t rakj fel. Milyen OS és milyen driver van fent?
BIOS módosítás van a kártyán vagy gyári? Ha jó driverre és GPU-Z-re se írja ki, és használtan vetted, lehet van valami "okosság".
-
prokozmox01
csendes újonc
Legújabb vga Driver + legújabb GPU-z. Windows 7 64bit-em van. Bios módosítás nemtudom van e, használtan vettem a kártyát! Meglehet e valahol nézni, hogy volt e már cserélve a VGA BIOS?
-
Redneck
nagyúr
válasz prokozmox01 #27093 üzenetére
Először próbálj meg egy DDU-s törlést és driver újratelepítést. 4850-hez valami ütős régi drivert néznék. Nagyon régi DX 10.1-es kártya, szerintem Win 7-en azokkal érdemes megpróbálni.
Ha szoftveres gond van, frissen telepített OS-szel és jó driverrel mennie kell. Ha úgy sem jó, lehet sorra venni a hardveres problémákat. A tápokhoz nem értek, ne haragudj.[ Szerkesztve ]
-
prokozmox01
csendes újonc
Rendben köszi a válaszodat!
-
Redneck
nagyúr
válasz prokozmox01 #27095 üzenetére
Nincs mit.
Írd majd meg, mi lett az ügy vége, hátha másnak is jól jön! A "válasz" gombra kattintva, adott hozzászólásra tudsz válaszolni.
-
FoLey-v
addikt
válasz Redneck #27092 üzenetére
Az én HD7870-en is előjön a Coil Whine jelenség,de csak 120 fps és fölöttinél.
PC Building Simulator-ban néztem meg 600fps-nél már rendesen hallani.
Elsőnek azt hittem,hogy a tápom csinálja,de konvertálás közben semmi hangot nem adott ki így táp kizárva.Esetleg ferritmagos tekercseket le kell ragasztózni amit gumiréteget biztosít pl. palmatex,teknokol. Ha ilyen Coil Whine-s probléma megoldás kell.
-
prokozmox01
csendes újonc
Sajnos még nem találtam meg a hiba okát, de érdekes, hogy amikor egy játék szaggat, akkor a videókártya alig megy 50%-on, deha fut pl: 50fps-el, akkor meg 80-90%-on pörög... Szóval elég fúrcsa...
-
prokozmox01
csendes újonc
Valószínüleg CPU Bottleneck a hiba, ezért CPU Csere lesz, majd utána írok, hogy javult e!
-
Redneck
nagyúr
válasz prokozmox01 #27099 üzenetére
Esélyes, az E6300 a maga alap 1.86Ghz órajelével nem egy erő bajnok. Ha a táp amúgy minőségi, én egy OC-t is megpróbálnék vele, a C2D procik elég jól húzhatók. Legalább addig még nincs másik.
Persze ehhez kell normális táp, és a hőfokok monitorozása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest