- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagy.Gergo
csendes tag
válasz Baryka007 #26100 üzenetére
Ezeket a beállításokat már megnéztem, be van állítva 720p-re (ezt tudja a TV). Próbáltam már alacsonyabb meg magasabb felbontáson is, de sehogy sem jeleníti meg a képet. Kiterjesztett meg másolt meg klónozott üzemmódban sem működik. Annyi, hogy klónozott üzemmódban a monitoromon (4:3-as) is szélesvásznú képet ad, tehát fekete csíkokat rak felülre meg alulra és a TV képméretarányát mutatja.
Ami még érdekesség, hogy ha kijelző felcserélést csinálok, akkor felcseréli nekem és mutatja azt a képet meg azt a felbontást a monitoron, aminek a TV-n kellene látszani. Szal sztem a gép egy az egyben azt hiszi, hogy minden fasza, mert pontosan úgy működik ahogy annak kell, csak épp a TV nem jelez ki semmit nekem.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Gere
-
soft1993
csendes tag
Üdv emberek! Olvastam ezt a cikket Logout-on : [link]
Van egy HD 4870-esem és egy HD 4850-es kártyám Cf-be mennek. Ezzel nincs is gond!
BIOS-t szeretnék frissíteni a 4870-en mert a gyári ventilátor beállítása az valami eszméletlen rossz ! Képes felszökni a hőfok 80°C-ig is de a ventilátor nem pörög fel 980RPM felé. MSI Afterburner-el van jelenleg belőve a ventilátor fordulatszám. Arra szeretnék választ kapni, hogy a 2D órajeleket lehet e piszkálgatni. A gyári BIOS amit lementettem a kártyáról: [KÉP] A szerkesztett:[KÉP2]
Jelenleg MSI Afterburner-el van vissza húzva a 2D-je Core:400-mem500MHz-re de a grafikon a core:500MHz-t ír. Ez mehet e lejjebb vagy marad 500Mhz?
Várom a válaszokat KÖSZÖNÖM[ Szerkesztve ]
ÜDV Karesz
-
Baryka007
őstag
-
Baryka007
őstag
válasz Nagy.Gergo #26101 üzenetére
Próbáltad másik kábellel nem-e az a ludas?
Szerk.: Vagy próbáld ki azt a kábelt a monitoron ( ha kompatibilis hozzá ) hogy avval működik-e.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #26106 üzenetére
[link] Ezt találtam kicsit olvasgattam és valószínű hogy "Bug check 0x50 usually occurs after the installation of faulty hardware or in the event of failure of installed hardware (usually related to defective RAM, be it main memory, L2 RAM cache, or video RAM)." ez lesz a problémád neked is szóval valamelyik memóriáddal lehet gond, de itt azt írja hogy a víruskereső is kiválthatja ezt a problémát ha sérült az NTFS Volume fileod a winchesteren szóval meg kéne formázni és újra telepíteni a windowst én megpróbálnám ennek kicsi esélyt adok hogy videó kártya miatt kék halálozik révén hogy nem is az atiumdg.sys filet írja ki problémának.
-
törölt tag
Hello!
Ezek a hőmérsékletek jóknak számítanak? (Alapjárat, bekapcsolás után kb. 2 órával zárt Codegen házban )
(Sapphire HD4850 512MB GDDR3 Vapor-X újrapasztázva)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amikor a ház oldala rajta volt, 64C-ig szökött fel, FurMark-al tesztelve (1680x1050 2xMSAA)
Most lemértem, mi a helyzet mikor teljesen csukott a ház. Eredmény:
LINK
Mint látható, a ventijét 38%-ig tekerte csak fel, kereken 5 perc futtatás után, idáig még hangtalan a kártya.[ Szerkesztve ]
-
izsob
tag
válasz Baryka007 #26105 üzenetére
átlagban google chrome de mindig máskor más programnál dob ki mikor rá jön és akkor szétesik a kártya elsötétül a kép utána pedig ki írja hogy az illesztőprogram leállt de kijavította magát aztán ez kb 2-3x megismétlődik és kékhalál a mellékelt képpen látszik mit ír ki ...nem tudom hogy mindig ezt adja-e ki. A RAM-ok 2x2gb ddr3 1333mhz-esek .
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Videó kártya driverét töröld le, restartold a gépet, aztán telepítsd fel a 10.6 os verziót vagy a 11.0 amelyik jobban tetszik... ha ezek után sem lesz jó akkor próbáld meg azt hogy az eszközkezelőben letiltod a VGA -t és nézd meg úgy is kapsz e kék halált ( már ha van alaplapi videó csatid ... )vagy mondok jobbat indítsd el csökkentett módba és úgy csináld azt amit szoktál ( akkor nem megy a vidi kari drivere ) de ha nem akarnál csökkentett módban gépezni akkor csak uninstalláld a catalystet és úgy netezz picit ha úgy is jön kék halál tutira nem vga.Szerk.:
Nah ... kicsit szedett vedetten fogalmaztam ... összegezve .. töröld le a vga drivert majd indítsd újra a gépedet és egy picit használd úgy ha úgy nem jön kék halál akkor a vga drivered a ludas ... ha jön akkor meg rakd fel utána a 10.6 vagy 11.0 verziót. Ha meg azok után is jön akkor meg még azon töröm a fejemet meg megkérdezem pár másik fórumon mi a teendő ilyenkor.[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
Ugyanaz az RV770-es GPU csak beragadt valami ok folytán és kilökdösték lehet hogy esetleg valami hiba folytán nem bírja a 4870 órajelét lehet hogy feszt is csökkentettek rajta amit BIOS-ból meglehet bütykölni. szóval van egy 4870-ed csökkentett órajelen Üdv a klubban
Guild Wars2!
-
Baryka007
őstag
Nem egészen a memória az enyémen pl 1004 mhz ( EAH 4850 TOP ) az alap 4850 en meg 993 szóval a memóriát még húzhatod
Szerk.: Ilyenkor komolyan elgondolkodom azon hogy a 4830 erősebb e a 4850 nél és majdnem a 4870 szintjét hozza ?! Vagy van benne valami más folytás is ? Mert akkor olyat kellett volna venni ... mert sajnos a 4850 GDDR3 at kapott és az jócskán belassítja miközben a GPU tudna többet is ... na meg az hogy 512 es ramokkal kelt el a legtöbb 4850 az 1gb os változat már igazi ritkaságnak számított ... szóval elgondolkodom rajta hogy ilyenkor erősebb e ennél a tuningomnál egy 4850 el?
Bevállalsz egy Benchmark versenyt? Melyik videó kártya tud többet? 4830 vagy 4850 természetesen tuning meg van engedve ameddig a kártya bírja ![ Szerkesztve ]
-
-
Baryka007
őstag
Nah Furmarkot futtattam 3db ot itt vannak a képek
Itt az első Gyári beálltásokkalItt a második 750/1115 amin általában Benchmarkozok ( de 720 on használom általában )
És a harmadik ahol egy extreme tuningot adtam neki és szerintem még bírta volna de nem nagyon játszottam a karival ( még feszt nem emeltem és így vitte )
1.10.6 os Furmarkot futtattam 1680x1050 be 2XMSAA ban. Várom a te eredményeid
Szerk.: Lényeg a lényeg 468 pont volt a legnagyobb amit elértem.
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
Gyanús hogy visszakellene raknom a 4850-et a gépbe egy kis mokázásra ha már így belejötettek bár Baryka007 kolléga ismeri az enyémet antitunning
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Baryka007
őstag
válasz and1ao #26132 üzenetére
No, igen... De látod ennyit ér az én tuning szerető kártyám is ... egy GDDR5 ös 4830 625 re clockolva 50 ponttal többet kap 3DMark06 ban mint az enyém 730/1105 ön ...
Azért szerettem volna Furmarkot mert ott érdekesen a 755/1117 is ment és még nem volt hiba tehát szerintem még ment volna a 760 is talán ... és azt már nem hozta volna be a 4830... a GDR5 el
Szerk.: Egy GDDR5 ös 4850 el kéne hasonlítani ... Amúgy komolyan az egy butított 4870 ... és valahol a 4850-4870 között van a teljesítménye
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz Baryka007 #26137 üzenetére
Ahhoz képest elég gyengén megy OC-ban. 4870 750mhz 675-n már gond volt elég messze van sajnos.
Nem a sávszélesség a korlátozó én szerintem. Ahol jól jönne ott rég elfogy a GPU. Élsímítás és egyéb jó dolgoknál.Örültem is volna 4870 órajeleknek, de ne legyek telhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Én meg már meghülyültem majdnem hogy több pontod van a 4830 al szóval megahertzről megahertzre elkezdtem tuningolni a cpu-t meg a vga-t mindegyiket megnéztem mi a az amit bír... nos a 4850 737/1129 volt a max amivel a leg utolsó benchmark rész is lement a Deep Freeze is... nos a procival más volt a helyzet kezdjük ott hogy 2200 pontot kapott a benchmarkra a tied asszem 4500 körül ... de azért azt is tuningoltam mert sokat számít nos 2922 volt eddig fesz emelés nélkül... szóval megpróbáltam a 3000 mhz-t kis emeléssel nem ment elsőre, akkor megváltoztattam a Core voltagokat néhol elvettem és máshol többet adtam hozzá stb.. és úgy sikerül 2988 mhz-n túlélni a cpu benchmarkot meg a deepreezet ... és most kapaszkodj meg elképesztő 4802 pontot kaptam 4 ponttal maradtam le tőled fele olyan erős procival..
Szerk.: De már azon a pont állok hogy fogom magam felrakom az XP-t és lefuttatom azon is hátha megdöntöm a 4806 ot xD
[ Szerkesztve ]
-
Nagy.Gergo
csendes tag
Van olyan, akinek a HDMI csatlakozón keresztül sikerült TV-t kötni a kártyához kiterjesztett kijelzőként? (HDready TV)
kártya pontos típusa:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=568&lid=1&pid=221&leg=0
Mert nálam azóta sem működik...Üdv.: Gere
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Nekem volt Sapphire Edition HD 4850 512MB GDDR3-mas az 700/1050-re volt beállítva.
Gyerek gépébe vettem tavaly 12-ért 2 év garos 4850-et, VTX3D 4850 1GB GDDR5-öst.Mivel két különböző gépben voltak nem tudom megmondani mennyi a különbség de egy dolog biztos: a sapphire chipje húzható (BIOS moddal többet is bírt volna a GPU sztem) még a VTX3D egyáltalán nem. Valószínüleg mégis utóbbi kártya gyorsabb játékok alatt a GDDR5-ös 1GB memória miatt. Hűtése szintén a Sapphire-nak volt jobb. A VTX3D szerintem az utolsó (garanciáztatásra meghagyott) darabok közül volt, az utolsó megmaradt chipekből dobták össze. Ettől függetlenül jó vétel, annyi pénzért tavaly sem kaptam volna semmi használható VGA-t.
Az előző kérdésre a válasz:
Nekem mindkét kártya ment két kijelzővel! Az egyik FullHD TV(HDMi) a másik 1680-as monitor(DVI-D).
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Lacpac
őstag
válasz Nagy.Gergo #26142 üzenetére
Igen, nekem így van.
Annyi a csavar benne, hogy a monitort veszi kivetítőnek.
A tv lenne a "csak számítógép"
Win gomb+p megnyomása után tudsz váltani a kijelzők között a legegyszerűbben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest