Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
ez a lényeg, utánanézett kivel érdemes foglalkozni, nem belevágott a vakvilágba
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
rento
őstag
vki légyszi mondja + h vistába mivel tom húzni a pro-t
-
R3plica70
aktív tag
Hi
Ma hazahoztam egy 2900Pro-tén is
Tuning 830/2000-en stabil.
Negatívuma 8800GTS-hez képest a hangosabb hűtése, ami terhelés nélküli hőmérsékleten 31%-on tekeri a ventit, ami sajnos nekem már hangos
25%-ra visszavéve kb olyan mint a GTS 60%-on, viszont kevésbé melegszik mint a volt 8800GTS-em. Alapon 50C körül, terhelve (eddig csak markokkal) 74C 30-37% ventivel.
Amúgy markok szerint alap beállitásokkal jobban megy nálam mint GTS 320 alapon.
Eredményeket nem irok mert úgylátom mark eredmények itt senkit sem érdekelJa és tápos dologhoz szólva, nálam 400W FSP BSII-essel gond nélkül megy tuningolt CPU és VGA is.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Haart
addikt
Olyan progit ismersz hogy powerstrip? Sztem egy nagyon jó kis húzóprogi, ráadásul sok mást is lehet állítgatni. [Itt megtalálod!]
-
rollins
őstag
Nem vagyok türelmetlen, meg nem is veszek most, de
Mivan már ezzel a nyűves 2900GT -vel?, semmi hír róla még mindíg, hogy hogyan teljesít
-
rento
őstag
válasz Alvin_ti4200 #5258 üzenetére
köszi szépen, de nem vmiért nem tetszik a vista neki és errorral elszáll
-
rento
őstag
válasz Alvin_ti4200 #5266 üzenetére
hálám üldözni fog!
-
Achill3uS
nagyúr
Amugy szerintem sem rossz táok, bár a 620asnak kicsit szerencsétlen a rail elosztása
mert? azis 1 ágas táp, csak igen erősen utána kell járnod h megtuddnemtudom, ki hogy van vele, még jobban meg fogom nézni, de ti is észrevettétek, hogy a ram sebesség 2000mhz fölött nem hoz telj.növekedést? ami meglep, hogy a ramok hibátlanok még 2200mhz-en is (feljebb még nem is néztem), de nem is dob semmit pontban (3dmark) szinte..
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
rento
őstag
Nah végre sikerült normálisan kitesztelni a karit, bár ahogy nézem nem elég a procim hozzá . itt van 1-2 eredmény:
3d mark 05
3d mark 06Jöhetnek a vélemények
-
R3plica70
aktív tag
válasz Achill3uS #5270 üzenetére
Nálam a RAM 2200-on azonnal fagyi, 2150-en 05-ös mark lefut de 06-os 2100-on sem, viszont 2000-en jó...valahol a 2 között van a vége.
05-ös eredmény 2150-en 17990 pont
05-ös eredmény 2000-en 18015 pont
06-os eredmény 2000-en 11381 pont ( ezek mind jobb eredmények mint 8800GTS 320MB 640/2100-on)
E4300-as 9*333-on RAM 833-on 55518-as időzítéssel ( sajnos kevés a teljes kihajtáshoz, de ez a referencia beállításom a többi tesztemhez - ha lesz erőm ma kipróbálom egy E6550-essel h mennyit dobna rajta ).[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
Érdekes problémába futottam,ami elött most már teljesen tanácstalanul állok.
Az egyik gépem este még tökéletesen működött.
E6300, 2x1 gb ram, 2900pro.
Másnap reggel nem volt a vista szerint 3d gyorsító a gépben,csak szabványos vga adapter,ami nem indítható el,mert az elöző illesztőprogram a memoriában maradt(38.hibakód).
És ez azóta is így van,bármit teszek.
Volt alaplapcsere,ramcsere,másik winyóra teljesen szűz vista telepítés.
A vga másik gépben tökéletesen működik.
Sőt,ugyanebben a gépben xp alatt minden rendben van.
Vista alatt,ha megprobálom telepíteni az ati drivert,akkor hardvert keres,észleli,és próbálja telepíteni.
Jó sokáig,aztán hibaüzenettel megszakítja,miszerint nem talalálható valami vga inf. fájl.
Everest megjelenítő menűpont alatt látja,hogy a gépben 2900 pro van.
Ja,igen,ha egy 7900 gt-t teszek a helyére,akkor megtalálja a vista,telepítí és rendben működik.
Valakinek esetleg van valami ötlete?
Hihetetlen számomra ez az egész,úgy érzem,minden lehetőséget kizártam,hardver-, és szoftver terén is,de a gép jelenleg vista alatt csak netezésre alkalmas.
Másik 2900pro-t is próbáltam ugyanebben a gépben,az eredmény ugyanez.
Más vga-m most nincs itthon,vagyis másik ati kártya esetleg,hogy azzal mit tenne,de a gép napokig hibátlanul működött a 2900 pro-val elötte.[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Egy-két tipp:
- alaplapi BIOS
- másik Vista VGA driver (bár gondolom ezt már nézted)
- esetleg újabb alaplapi driver (talán javítottak a kompatibilitáson)Érdemes mindegyiknél megnézni a Release notes-t.
Pl: hátha találsz már ATI HD2900 series-re utaló megjegyzést is...LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz R3plica70 #5272 üzenetére
érdekes, közben utánaolvastam XS-en, és állítólag azért van, mert 2000 körül sokkal jobb időzítésbe rakja magát mint fölötte, no majd megmutatom én neki btw 8800gts nem ellenfél
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz R3plica70 #5276 üzenetére
hát ez kész, nekem 2400mhz-en kezd el durván hibázni a ram viszont megnéztem 1800 felett 50mhz-enként 1900-2000-ren a leggyorsabb, sajnos nem megyek semmire vele h még 2300 is hibátlan
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
-
arpi6k
addikt
válasz Alvin_ti4200 #5281 üzenetére
Hát nála Vista alatt sincs. Amúgy ez a DX10 egy vicc jelenleg.
Intel & ATI
-
Achill3uS
nagyúr
nemtom valaki linkete-e ATITool 0.27 b2, látja a 2900Pro-t!!
-
banderasz77
addikt
Gyerekek, figyelem. Az ország utolsó HD2900PRO 1 GB gazdáját keresi. Ma 17:00-ig lehet írni, utána storno.
ui.: már nem tudom ki írta de Expertnek sincs, és ott is 60+áfa volt az ára!!! Azaz 72k és nem 68k.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz banderasz77 #5287 üzenetére
szar ügy, hogy nem kell senkinek mi?
-
banderasz77
addikt
válasz Alvin_ti4200 #5288 üzenetére
Érdekesnek találom. : )
Dehát nem baj ez, majd visszamondom a +1et. Majd valaki más elviszi a nagykerből. A lényeg, hogy nekem megvan és kész. Csak felajánlottam.Állítólag az 1 gigáson mások a ramok, jobban lehet húzni őket, és alapon is jobban megy a GPU. XT tuning szintet ígérnek egy pár oldalon belőle. Majd csüt. este elválik.
És sz.tem amúgy is megér + 12k-t még fél giga memo. 1680*1050-hez mindenképp.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz banderasz77 #5289 üzenetére
XT tuning szintet már az 512-esekkel is bőven elhagytuk A RAM mondjuk szerintem nem igazán szempont, mert 2 GHz-et kivisznek az 512-esen találhatók is, csak tök feleslegesen, mert nem a RAM sávszél limitálja a kártyát (~100 GB/s). 1920x1200-nál sem volt kevés az 512 MB
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
-
arpi6k
addikt
-
banderasz77
addikt
válasz Alvin_ti4200 #5290 üzenetére
Akkor jó. Még jobb. De nem hiába van a GTX-en is 640 Mb.Kell ott a hely, hidd el. Lehet, hogy 512 elég most mindenre, de majd a Crysis elindítja a folyamatot és akkor jól jönne egy kis plusz tárhely! Ez csak magánvélemény.
Ahonnan én hozom ráadásul nem is rendeltek 512-est, mert a kártya árához képest elenyésző az árkülönbség. Nekem mindenképpen megérte. Főleg, hogy az áfa is visszajön belőle!!!És 60k-ért ugye már te sem gondolkodnál!!!
[ Szerkesztve ]
-
lordring
aktív tag
No, holnap érkezik a 2900Pro . 8800GTS 320MB-ról váltok, mert ennek a TV kimenete a full screen video mirror hiánya miatt katasztrófális lett. Kíváncsi leszek teljesítményben mit mutat majd a Pro. Airborne és Bioshock adatokat már fel is jegyeztem.
-
banderasz77
addikt
Sőt tudjátok mit? Legyen az ára 72k. Úgy is egy nagy család vagyunk itt, megkapja az illető nagyker áron, és akkor viszi be rajtam keresztül gar.ra amikor csak akarja! Még egyszer mondom, nem ez az üzletem profilja. Ez így már tényleg csak egy szívesség.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz banderasz77 #5293 üzenetére
GTX=768 MB 60 ezerért ha most kellene új kártyát vennem valószínűleg én is ezt választanám, de szerencsére(?) már megvan a GTX egy kis ideje Crysisnek elég az 512 MB.
-
banderasz77
addikt
válasz Alvin_ti4200 #5296 üzenetére
Ja, persze!? összekevertem.
-
lordring
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #5298 üzenetére
Ki lehet tenni a másodlagos képernyőre fullcreen-ben a videókat? Ha igen, akkor jó lesz. Mert a 8800-s sorozattól az nVidia ezt nem támogatja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest