Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz snail1981 #39650 üzenetére
Ha normális hűtéssel akarsz venni 50-est akkor a his, viszont az árkülönbség is nőni fog szerintem . 12xx-re a 4670 is elég lenne, tény a két előbbi gyorsabb, viszont nagy előny ott jön ki ahol eleve nagy az fps szám . Egy aránylag friss teszt .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Gaboman
nagyúr
-
Attix82
addikt
válasz katt777 #39649 üzenetére
Tuning? 8800GT sose volt ilyen jelenseg ....Videokodlas jobban megfekteti a gepet mint egy gagyi jatek. Nyugi szetterheltem a gepem , memtest86 1 oraig futott, parhuzamosan futott a Blend test 4 Gigat leterhelve 1 oraig, megse kottyant neki......de ahogy latom a hozzaszolasokat masnak is elofodult ez mar.
De mondom: lefixalom a VGA orajeleket iylen jelenseg nincs, ne mis ertem miert jossz a gepem tuingbajaval ....miota megvan igy megy problema nelkul, kiveve azota miota ATI VGA van es itt high tech szarsaggal orajeleket valtoztatja....kell a raknak.
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
Ha olyan február-március magasságában cserélnél újra kártyát, érdemes lehetne ma 4830-at venni. Ha nem, valszeg időben egyre inkább jobban járnál egy ma vásárolt 4850-el. A tendencia az, hogy az újonnan megjelenő játékok egyre VGA-igényesebbek /jó-jó, értem én, hogy pl. GTA4, de azért általában az a jellemző, amit írtam.../. Ergo ha most 4850 mellett döntesz, később fogod kevésnek érezni a VGA-dat. A 6-7 eFT nem nagy különbség. Mások ezt simán belenyomják egy csere-hűtőbe...
Viszont, ha a 2GB memód mellé beruháznál másik 2-be is, az is egyre többet hozna a konyhára.(#39653) Attix82: Tuning...
Legyen elég annyi, hogy anno úgy jártam, hogy amely gép adott tuninggal képes volt mindent tökéletesen vinni folyamatosan hetekig járatva egyhuzamban 9600GT-vel, az a gép 4850-re csere után XP alatt nem volt képes driver-betöltés után felállni úgy, hogy Vista alatt még ez is ment neki.
Megoldás az volt, hogy a vas végét újra meg kellett keresnem... /Végül kiderült, hogy pár MHz "FSB"-csökkentés elég lett volna.../[ Szerkesztve ]
-
snail1981
tag
válasz Gaboman #39652 üzenetére
Megint kötöm az ebet a karóhoz. De akkor is ott van az a 15% többlet. Előfordulhat olyan, hogy a 4830-nál éppen akad valami a 4850-nél meg nem, Vagy hülyeséget beszélek? Mert akkor nem érzem feleslegesnek a 4850-et mert gyorsabb. Ti mit gondoltok?
Amúgy a konfig többi része megfelelő? Memóriából elég szokott lenni a 2GB?
-
_Toka_
senior tag
válasz Attix82 #39656 üzenetére
Tulképp én se értem miért kalimpálsz itt...
Nézd csak, az imént:
Tuning? 8800GT sose volt ilyen jelenseg ....Videokodlas jobban megfekteti a gepet mint egy gagyi jatek. Nyugi szetterheltem a gepem , memtest86 1 oraig futott, parhuzamosan futott a Blend test 4 Gigat leterhelve 1 oraig, megse kottyant neki......de ahogy latom a hozzaszolasokat masnak is elofodult ez mar.Most meg...:
CSak azaz erdekes , hogy alapon a gep is ugyan ezt produkalja , ergo nem az a gond....de mit kalimpalok itt Fixalom a K VGA orajeleket nincs gond....Nyilván én nem tudok olvasni ..., vagy mittomén, milyen hiányosságaim vannak...
Nos, tégy, amit akarsz!
peace
(#39657) Attix82: Szgép-kezelőből pl. "msconfig"
(#39659) Gaboman: Azért ez gyönyörű...!
Azt sose értettem, miért feltételezik ilyenkor, hogy az egyenletnek csak az egyik oldala húzható. Nem, egy pillanatig nem mondanám, hogy a 4850-et érdemes/kell húzni, de azért lehet ám azt is...
Sőt, továbbmennék... Legyünk tisztában azzal, hogy mindezzel azt igyekszel mondani, hogy ATi-nál idióták dolgoznak, akik csak azért adtak ki egy bizonyos kártyát, hogy utólag kiadjanak egy látszólag kisebb tudásút, amivel majd minden korábbi vásárló átverve érezheti magát, mert nekik az jó![ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz snail1981 #39655 üzenetére
Alapon van 15% különbség köztük,húzva minimális.
Sőt van ahol a húzott 4830 jobb mint a 4850,ilyen tesztet is láttam már.
Ezt olvasd át,és csak 700-ra van húzva a mag,több MSI OC kari is viszi a 750-et,a mem pedig a 1100-at.
Azon az órajeleken már szinte dettó 4850-eredményeket kapnál.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Attix82
addikt
válasz _Toka_ #39658 üzenetére
1. irtam 8800GT-vel nem volt ilyen.
2. total le van testelve es barmeddig videot kodol hiba nelkul.
3. Alap bealltiasoknal is elofordul ez az eset.
4. Fix VGA orajeleknel nem jon elo.Maga a jelenseg nem suru es csak jatek alatt, heti 2-3 alkalom...
Te meg jossz a tuningoddal, amire a driver nem ment fel ....nemtudlak hova tenni a hozzaszolasoddal.
Attix82: Szgép-kezelőből pl. "msconfig"
Koszonom megnezem
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz Attix82 #39660 üzenetére
1. írtam, hogy nekem 9600GT-vel nem volt olyan
2. szted az enyém nem volt maximálisan letesztelve, mikor jó, ha havonta újra lett indítva...
3. ez valóban elkerülte a figyelmem - már, ha korábban is említetted... - ...
4. Erre szintén nem emlékszem korábbról ... persze, lehet, csak én voltam újfent figyelmetlen...Te meg jossz a tuningoddal, amire a driver nem ment fel ....nemtudlak hova tenni a hozzaszolasoddal.
Ja-ja, már én is bánom, hogy segítő szándékkal beleszóltam a frenetikus elmék beszélgetésébe...
BTW azért súgnék annyit, hogy ez annyit jelent, hogy az adott módon letesztelt húzott vas nemhogy 3D-ben, de már 2D-ben sem feltétlenül hajlandó a 4850-el menni, mikor a korábbi GF-ekkel ment hónapokig tökéletesen...nm!
[ Szerkesztve ]
-
snail1981
tag
válasz Gaboman #39659 üzenetére
Ha a 4830 mellett döntök akkor mindenképp az MSI OC változata lesz. Ha ezt tovább húznám akkor még bírná a gyári hűtő?
Ha 4850-re esik a választás akkor meg a POWERCOLOR HD4850 lesz szerintem. Erről van valami tapasztalat? Hűtés meg zaj érdekelne.
Amit írtál, hogy egy tuningolt 4830 megközelítheti egy 4850 teljesítményét az jó hír de gondolom a 4850-et is lehet továbbhúzni és akkor megint ott az a különbség.
Egyszerűen nem tudok dönteni...
Amúgy köszönöm a segítséget. -
Gaboman
nagyúr
válasz snail1981 #39663 üzenetére
Szívesen,de mondom neked a 4850 teljesen felesleges 1280x1024-ben az 1600x1200 vagy 1680x1050-hez kell igazán.
Persze hogy lehet húzni,csak abban a felbontásban nincs értelme.
De ezt a 4830 topickban teljesen pontosan meg tudják neked mondani mire elég a 4830,nekem is volt Shappire tökéletese volt.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
KDavid17
aktív tag
-
_Toka_
senior tag
válasz snail1981 #39663 üzenetére
Vedd figyelembe, hogy nemrég volt neki egy ilyen postja is... Ma meg van neki egy 3870X2-je, én nemtom miért... Jelzem, mivel nem mondta, nem is érdekel...
De, bevallom, nem tudom miért azt ajánlgatja, ha neki az nem vált be... Még egyszer, így nem is érdekel!Mindemellett mondhatom, hogy nekem bevált a 4850 1280x1024-ben. És úgy gondolom, VGA fronton nem kell cserében gondolkodnom egy jó fél évig. Meggyőződésem viszont, hogy egy 4830 társaságában 3-4 hónapon belül törnöm kellene a fejem egy VGA-cserén...
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Ha megteheted, akkor mindenképpen a 4850-et válaszd, még most is verhetetlen az ár érték aránya, még ehhez a 4830as hoz képest is.
Igen, épp hogy a mai legéhesebb játékoknál jelent jelentős gyorsulást a kártya.
1280x1024 -ben is bőven van sebességkülönbség, nem is olyan kevés, megéri azt a +5000Ft-ot. Arról nem is beszélve, hogy a későbbiekben ez a tendencia csak nőni fog.Hogy egy későbbi hsz-od ra is reagáljak, jó lesz a többi alkatrész hozzá igen, a 2giga ram is megteszi, de a későbbiekben mehet mellé még 2.
-
nixx-21
őstag
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
snail1981
tag
Úgy látom kezd billenni a mérleg nyelve a 4850 felé. Azt a pár ezer Ft-ot amivel többe kerül úgyis elverném más hülyeségre.
Erről mi a véleményetek? POWERCOLOR HD4850 512MB
Bármelyik 4850 megvehető? Eddig csak a HIS-t ajánlottátok... Az fontos, hogy ne legyen hangos. Meg ne kelljen hűtőt cserélni rajta. De mi számít hangosnak? A mostani gépemet lehet meg sem közelíti a hangja. -
Gaboman
nagyúr
válasz _Toka_ #39667 üzenetére
Ki mondta hogy nem vált be,miért irogatsz hülyeségeket?
Azért váltottam 3870X2-re mert 1600x1200-ban élsimításokkal akartam játszani.
A hűtője meg nekem megfelelt a 4830-on csak tuninghoz kellett rá egy jobb.
Azért ajánlom mindenkinek a MSI OC-t mert állítólag azon jobb az is még.
Elöbb kérdezz mielött ilyeneket irkálsz.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Eagl3
veterán
válasz snail1981 #39670 üzenetére
Erre gondolsz? Akkor jó választás, hangra nemtudom milyen, de a hűtése biztos jó. Van egy két egyedi hűtése 4850 aminek kicsit hangosabb a hűtése, de ehetsz olcsóbban egy referencia kártyát is, max kicsit melegebb lesz.
MOD: kicsit sok lett a "hűtése"
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz Gaboman #39672 üzenetére
Ki mondta hogy nem vált be,miért irogatsz hülyeségeket?
Te, ha én ennyi idő alatt cserélek, akkor az nekem nem vált be ... Jelzem, neked sem vált be, hisz magasabb felbontáson akartad tolni szűrőkkel... Sorry, ezt csak most tudtam meg...Elöbb kérdezz mielött ilyeneket irkálsz.
Ne kínálgass, majd veszek, ha fogy...!
Jelzem, olyanokat írkálok, amilyeneket tapasztalok itt, a gépem mögött ülve ... Értsd meg - vagy persze, ne! -, hogy nekem ez jött le abból, amit itt olvastam ... és, mivel nem járunk össze, más következtetésre nem juthattam, nekem ennyi adatott meg...Majd kérdezlek, ha szükségét érzem!
(#39673) Eagl3:
MOD: kicsit sok lett a "hűtése"
És egy kicsit kevesebb a "v"... lásd: ... , de ehetsz olcsóbban egy referencia kártyát is ...
vagy ... vehetsz ...[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz _Toka_ #39675 üzenetére
Más részt azért cserétem 3870X2 mivel ez volt az álom kártyám!
És sok esetben igazolja is ezt mert elsöprő ereje van,igaz vannak hibák is amiken lehetne javítani.
Voltam gondolataim 9800GTX+ felé hogy kipróbálom azt is vagy a 8800Ultra OC-t.
Mert hogy azok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak,ebben lehet valami amikor nem működik a 2mag az X2-ön.
De ha cserélem vagy eladom akkor Club 3870X2 lesz helyette 1év garival,vagy megmarad.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz _Toka_ #39678 üzenetére
Az hogy a mostanin már csak 3hó gari van,és ha véletlen elromlana!
Nem szeretnék pénzt fizetni a szervízelésért,nyugodt vagyok ha garanciális valami hosszú ideig.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
GrG1210
aktív tag
halli . akinek van tapasztalata segÍtsen , vga-t akarok venni , és a 4850-vagy a 4870-en gondolkozok , hogy mejik éri meg jobban ,a tipus az biztos hogy a HIS , és ez a konfigom van alá-
- ASUS P5Q-E
- E8400
- 2*1gb 1066 GEIL
- 550 W-os Thermaltake
- vagy mejik lenne jobb ez alá a gép alá?? -
_Toka_
senior tag
válasz Gaboman #39679 üzenetére
És kizártnak tartod, hogy jobban járnál egy 4850-el? /Bár ezt most úgy írom, hogy fogalmam nincs, mi a 3870X2 ára ... esetleg 4870 is szóba kerülhet, akkor pedig már végképp nem lenne kérdéses, melyikkel járnál jobban.../
Viszont meggyőződésem, hogy sok esetben jobban járnál puszta teljesítményt figyelembe véve! Mert ugye a mai X2-es problémás eseteket figyelmen kívül hagyhatnánk. A fogyasztásbeli különbség szintén nem elhanyagolható...(#39680) GrG1210:
Akkor jól nézz körül, mert mintha csak az egyikből lenne a HIS kínálatában...! Most hirtelen meg nem mondom, melyikből...
Másrészt a hosszú távon használni kívánt felbontás is komolyan befolyásolja, melyiket lenne értelme megvenni.(#39682) Eagl3:
[ Szerkesztve ]
-
GrG1210
aktív tag
1650*1080
de ha én jool láttam mindkettőt lehet kapni , - sőőt a HIS a 4870-re most megcsinálta az ICEQ4+ hűűtést is , de azt hiszem méég csak a régi hűtéssel kapható[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
-
Gaboman
nagyúr
válasz _Toka_ #39681 üzenetére
Sem 4850 sem a 4870 nem járnék jobban,4870 már az ára végett ki is esett.
40E Ft-ba kerül most 1év garral egy 3870X2,ez majdnem a 4850 ára és annál erősebb.
A 4870 60E Ft és közel sem tud annyival többet mint a 3870X2,sőt sok esetben egy szinten van vele.
Itt most nem leszólni akarom a 48xx szériát félreértés ne essen,nagyon jók,csak erről a kártyáról nem érdemes cserélnem rá.
És igazából ilyen összegnél nincs is kedvem többet kiadni VGA-ra.
Sok tesztet csináltam az X2-vel Vistan DX10 és DX9-be AA/AF-el,nagyon erős kártya még most is.
Majd az új Ati kártyákra lecserélem.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
GrG1210
aktív tag
kösz az értékelést ,szerintem is az lessz amit javasolsz 4870 1gb verzió , mert most cseréltem gépet , és bizony jóópárévig nem akarok megválni tőőle , se alkatrészeket kicserélni benne , remélem a procim is kibÍÍÍr majd hajtani egy ilyen vga-t ? .Addig is mÍÍg nem veszem meg az újj vga-t ,marad a régi 6600GT.
-
_Toka_
senior tag
válasz GrG1210 #39686 üzenetére
... , remélem a procim is kibÍÍÍr majd hajtani egy ilyen vga-t ?
Töltsd ki a cuccokat az adatlapodon, úgy az ilyen mondataid nem lógnak majd a levegőben!
Jelzem, én emlékszem, mit olvastam pár sorral feljebb, de sokat segíthet, ha kitöltöd a cuccosokat...
Ha jó pár évig nem akarsz hozzányúlni a cucchoz, valszeg az 1GB-os 4870 lesz a legjobb megoldás. De érdemes átgondolnod, hogy nem járnál-e jobban, ha néha hajlandó lennél hozzányúlni a konfighoz. Ez esetben lehet, hogy jobb lenne ma egy 4850-be fektetned, majd egy fél év múlva azt eladva 512MB-s 4870-re, majd pár hónappal később 1GB-s 4870-re vagy 58x0-ra váltanod...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Abba a felbontásba a procid mellé jó a 4850, kihajtja az E8400 (esetleg tuningolsz rajta egy kicsit, ha szükséges). Tuninggal 4870 alá is jó a cucc, csak ott már a táp lenne kevés. HIS 4850 IceQ4 (turbo) ideális választás lenne.
Attix82: Video kódolásra AVIVO-t (ATT XCoder) kell használni. Ha nem tetszik a powerplay, használj nV-t (ja, hogy már abban is van... ). De egyszerűbb lett volna méltatlankodás helyett megnézni alap órajelen, hogy fellép-e a hibajelenség, az meg általánosan ismert tény, hogy VGA-csere után újra kell kalibrálni a tuningot (arról nem is beszélve, hogy esetleg nem tetted újra a rendszert, és vmi nV maradvány tesz be neked). Egyébként a tuning újra beállítása és a reinstall másnak is segített már. Mellesleg akárhány CPU meg memtesztet lefuttatsz a gépen, azok nem fogják a VGA-t terhelni, ergo ha a tuningnak ilyen jellegű az érzékenysége, egy hét alatt sem fog kijönni (és VGA stress-teszt alatt sem). Más: ha több tesztet is futtattál, akkor egyik sem ment maximum terhelésen. Tuningteszt végett inkább tolj egy IBT-et legalább 10X-es futást beállítva maximum terheléssel.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
CimbiX
aktív tag
válasz snail1981 #39676 üzenetére
Tessék, itt egy szép teszt is: Techpowerup PC PCS teszt
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz katt777 #39689 üzenetére
Mod: Látom, közben írtad, hogy alapon is ez volt. Akkor marad a többi hibalehetőség (tuning kalibrálás, OS reinstall).
Gaboman: Arról megfeledkezel, hogy egy tuningolt VGA többet fogyaszt, no meg hogy a 4850-et is lehet tuningolni. No és az X2 sem mindenben jó ám, mert Oblivionban pl. most szív vele valaki, mert ha feltesz egy olyan graf modot, amellyel mindenki vígan játszik DX9-ben 48xx karikkal, akkor meg sem nyekken neki a grafika, hiába az 3870X2 hatalmas DX9 előnye.
_Toka_: Ezt mi már kibeszéltük Gaboman-nel 38xx topicban. Azt mondta, DX9-et használ, ott meg a 3870X2 keményen elkalapálja a 4870-et is (lásd a tesztjeimet hakos1987-tel), szóval neki mindenképpen jobban megérte az X2, legalábbis ha van CF támogatása egy adott játéknak. És ha ő csak ilyennel játszik, akkor lazán ellesz még egy jó darabig az elavult VGA-jával.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
_Toka_
senior tag
-
Cholard
tag
Gondoltam jelzem, hogy a tápod lehet kevés lesz... Nekem épp hasonló a konfigom és pont ugyanilyen tápom - volt. Mikor megvettem a cuccost, minden szépen idult, de a win telepítése után mindenféle rendszertelen pillanatokban újraindult a gép, azt sme tudtam mi nem szeret mit a konfigban, míg ki nem cseréltem (előszörcsak tesztből) a tápot. Most 550W-os Chieftec-em van. Csak tartsd szem előtt...
"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
snail1981
tag
válasz Cholard #39694 üzenetére
Köszi A táp még nem biztos, hogy az lesz. Mivel ez egy új konfig jövő héten lesz belőle valami, addig kell letisztulni a dolgoknak. Nézek egy jobb 450-es tápot, az gondoom elég lesz.
Amúgy egyre szimpatikusabb ez a Powercolor 4850. A tesztet olvasva lehet, hogy megérné ezt venni és nem pedig a HIS-t.
-
Gaboman
nagyúr
válasz katt777 #39691 üzenetére
Már DX10-et használok,és Vistát,meglepődnél mit tud ott is az X2.
Az új Driver keményen felpörgette ezt a kártyát,van most is ami nem használja ki ez igaz.
De a játékok nagyobb része él vele,és ott ütős keményen.
Ha érdekel majd küldök teszteket amiket FRAPSal mérve csináltam![ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
ggaben1
tag
Sziasztok!
Most megírom a leglámább kérdést,kéretik nem kiröhögni!
Szóval ez az első ATI vga-m és lövésem sincs hogy itt hogy kell S-video kimenetre kitenni a képet hogy tv-n (nem szuper HDMI ready full 1080p csak egy kis samsung síképcsöves crt) tudjam nézni a filmeket!?
Segítséget előre is köszi!
Ui: ATI tray tools -t használok,ha ez számít valamit!A Google nem a barátom, ő a szolgám!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest