Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #22145024 #19433 üzenetére

    Nem is tudom, én tisztaszesszel még nem próbáltam.

    Tudod, van ennek egy nagyon ősi elkészítési módja. És az a spirituszról szól.
    Olvastam egyszer egy riportot egy Amerikába szakadt asztalos hazánkfiáról, aki odakint szép ívű karriert futott be. (Reggelig tudnék írni róla is. Pl szabadkézzel hamarabb elkészíti egy fiók fecskefarkú illesztését, mint mások előre beállított gépekkel és sablonokkal - és ezt még itthon tanulta Magyarországon a háború után, amikor nagyon gyorsan nagyon sok koporsót kellett így készítenie - mert akkor a koporsót ilyen illesztéssel "sorozatgyártották".) Ő pl azt mondja, hogy neki nem felel meg az olyan sellak, amit már előre kikevertek. Ha ő keveri magának, akkor tudja, hogy az van benne, amit ő akar, ami a hagyomány, és a garancia - és nem bízik semmiféle újításban, mert szerinte azok olcsó szemfényvesztések, parasztvakítások, és sokszor tisztán átverések, vagy szimplán csak a hozzá nem értés tanújelei.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák