- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz stgellert #34891 üzenetére
Ja, van ott fordító is?
Azt hittem, hogy ezt a sarkot akartad homemade sablonnal összemarni - akkor ugye nincs benne fordítóprofil. Mert én az ilyenre gondoltam az összehúzó vasalatot. Ott még egy tized is feltűnő tud lenni.Így teljesen elég, ha csak csavarral összefogatod.
Több fa van, mint asztalos!
-
beg
veterán
-
beg
veterán
válasz stgellert #34899 üzenetére
Köszönöm, ez volt az én koncepcióm is. Még egy aggályom van, ha fasínnel összefogom szorítóval, akkor a résekből kiszorított ragasztó nem köti oda a párnafát? Még nem csináltam ilyet.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz stgellert #34960 üzenetére
Van egy unokától elkobbzott (kapott érte 10db Dremel tárcsát) Extol Prémium 115x2,6x22,2 40T Nmax 11000 min tárcsám. Tervezgetem a sarokcsiszoló átalakítását vagyis állványra szerelését fémhez. Esetleg asztalit is kialakítani vele.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz stgellert #34968 üzenetére
Pár mázsa aluminiumot már összevágtam. 30 évet dolgoztam olyan helyen ahol az isten is aluból volt. 10 évet dolgoztam lakatosként mielőtt a főiskolára mentem.
Sarokcsiszolóm 10 000-et pörög a tárcsa meg 11 000-ret bir.Valami hasonló lessz. Ez boltba is kapható.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
MrVaczak
újonc
válasz stgellert #34972 üzenetére
Sziasztok!
Látom ismét előkerültek az U- és C-profilok.Nemrég linkeltem néhány lehetséges beszerzési lehetőséget az unimaxos helyett:
frissítés képpen a korábbi hozzászólásomTalán az utolsó cégtől lehet legegyszerűbben beszerezni.
-
raidx
őstag
válasz stgellert #35027 üzenetére
Én is saját kivitelbe gondolkodtam de mire megveszem az anyagot hozzá már többe van. Ez most olcsó. Az UniMax 4880 Ftért árulja szombatig. Csak drágán szállítanak! Marad az OBI.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz stgellert #35037 üzenetére
Jelenleg másodállásban csinálom, de nem titkolt célom magasabb szintre lépni, azonban amíg nem vagyok teljesen biztos a nyelvben, addig egy gyárban dolgozom, tulajdonképp úgy jöttem ki hogy oda felvettek, de persze nem életcélom ott maradni, mindazonáltal ebből a fix keresetből könnyedén fejlesztem a gépparkot, egyelőre munkám kevesebb van mint szerszámom, de valahogy el kell kezdeni!
El kell mondjam, hogy picit csalódás nekem az itteni hozzáállás, bármely szakmát tekintve, ám ha már asztalosok vagyunk, maradjunk ennél. Akár bútorról, akár épületasztalos témáról van szó, egyaránt elmondható, hogy minimális időráfordítással ámde profi eszközökkel készült munka, nagy összegekért. Nyílászárót nem készítenek, hanem vesz a boltban az asztalos és beszereli, nem purhabbal, hanem csavarral és szilikon tömítővel. Ha 2 centi rés marad körben akkor annyit tömít ki, és elhúzza simára. Azt mondják itt hogy a purhab az nem jó mert az nem szigetel. Sokkal jobb az a szilikon tömítő, amibe beleragad a por, valamint régi beépítéseknél látom hogy kirepedezik és befúj a szél az ablak mellett. Persze szegőléc sincs rakva sehol csak ez a massza, nem értettem régebben, miért vesznek ablakcseréhez egy kartonnal belőle.
A bútorokat megveszik az ikeában, és beszereltetik asztalossal. A teraszokat és a kerítést is, durván fűrészelt deszkából készítik, ami általában le van mártva zöldes impregnáló szerbe. Aztán csavar, vagy szögezőgép, a nagyobb kötéseknél lyuklemezzel. Csapozást, mint fakötést azt nem hajlandók használni. De nincs is rá igény, kész van a mester egy terasszal, akkor el vannak ájulva hogy milyen szép fényesek azok a kötőelemek. Le sem festik az elkészült dolgokat, mert a natur fát szeretik. A legtöbb házban a beltéri ajtó egy fehérre kent tok, rajta egy szétszáradt kb 60 éves, betétes ajtólappal, ami soha nem volt lekenve. Az tetszik nekik
Ne értsd félre, ha annyira rossz lenne, nem lennék itt. Megéri itt lenni, csak leírtam az észrevételeimet, mert számomra nagyon eltérő kultúra, 100 km Németország, de ott mérföldekkel profibbak az építkezés hagyományai. -
raidx
őstag
válasz stgellert #35033 üzenetére
Kösz de nagyon megfelel az az öt és félezer ezerforintos is céljaimnak. Ha nem kell, összecsukom és elférünk egymástól. Arra a ritkás barkácsolásra meg teljesen felesleges lenne az a drága asztal.
Praktikerbe online rendelés esetén - 15% engedmény van. Valószínűleg Esztergomba van az iroda ahol intézik a rendelést. Wboxba sokmindent ingyenesen szállítanak. Vagyis 1 forintért. Webox automata minden Spár áruháznál van ha jól tudom. De a Webox oldalán megnézhatő a hozzád legközelebbi.
[Webox] webox.hu a részlatekért.
Amúgy az egyik legolcsóbb szállítási forma. Én ha csak lehet ezt használom akár eladok akár veszek. Igaz közel is van. 599 Ft. a költség. Kedden délután adták fel a csomagomat és szerdán délután már itt volt. Csak bankkártyával fizethetsz! A pénztovábbításért jelenleg nem számolnak fel költséget. Számlára utalnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest