Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
válasz NeoPampalini #57046 üzenetére
"ha lesz rá felesleges forintom." - úgy érted: amit az asszony előtt le tudsz tagadni? Vagy kellően olcsó árat tudsz mondani
Én ezeket a késeket (Massiv) használom, apránként, évek alatt veszegettem meg annyit, hogy már lassan egy nagy Triton ÉS egy kis DeWalt is kijönnbe az árukből. SZóval ez is olyan kicsit, mint a DSLR fotózás .... "pénztemető" is tud lenni De .. jók.
#57021nikilauda:
Fűrészlap. Mások is írták már a Freud-ot, nekem nagyrészt azok vannak. (2 hossz-, egy kereszt- és egy bútorlapvágó) illetve van egy 72 fogas Pilana (gérvgóban), meg teszt kedvéért egyszer vettem egy 80 (?) fogas Leman (francia márka) bútorlapvágót. Ez utóbbi árban és minőségben is Freud-ra hajaz. Naszóval, nekem a gyári Bosch lappal volt az első összehasonlítási alapom, amit a Bosch GTS 10 XC-hez kaptam (24 fogas Optiline, hosszvágó), hát zongorázni lehet a különbséget. A Bosch gyári lap "üvölt", a Freud "ciripel". Teljesen más feeling egy mondjuk tölgy 32-es deszkát, vagy bükk 50-es pallót egy Freudon áttolni. De a fenyőt is. Úgy mindent.Rétegelt lemeznél arra figyelj, hogy azért annak is van (szálban) keresztiránya, és egy hosszvágó lap - még egy Freud is - megszaggatja kicsit olyankor a szálakat. Száliránynál persze nincs ilyen gond. Vagy veszel egy sűrűbb keresztvágót (pl egy ilyet), vagy maszkolószalagozol (azért az sem tökélestes módszer).
Írtam én is már konkrétumot is itt, pl ebben a hozzászólásban, (vagy a hobbista fórumon itt) ha rákeresel a Freud szóra itt, mást is találsz bőven. Nem állítom azt, hogy Freud-on kívül nincs se világ, és a fű sem nő .... de ezek tényleg jó lapok, és biztos nem fogok csuklani ha ilyet veszel Szerkernél meg ráadásul tök segítőkészek, bár én eddig csak emailben vagy telón értekeztem velük, lévén Vácrátót nekem nem a comcédban van.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest