Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz generatoros #46199 üzenetére

    "Asztalos szakma kicsit más, itt jellemzően termékelőállítás van, javítást szinte senki nem vállal."

    Azt sem. Szomszédnéni/haver javítási projektek. Természetesen egy ilyen munkáért az asztalos szóba sem áll veled.

    De pl egy egyszerű konyhai mukalap cserét sem. 2 ismerősömnek (amúgy tényleg azok, szándékosan nem "megrendelőt" írok, mielőtt még ... :) ) is én csináltam, mert egyszerűen nem találtak rá asztalost. Vagy sok hónapra vállalták volna, vagy egyszerűen ... nem és kész. Én simán megértem őket, egyszerűen nem tudnak annyit elkérni egy ilyen munkáért, amennnyiért nekik is jó lenne, meg az ügyfél se nézne így:

    Az én árajánlatomat gyorsan elfogadták -> "mit tudom én?? majd lesörözzük. ha sz*r lesz én fizetem a sört, ha jó akkor Te!".

    Mégis mi a bánatot kérhettem volna el érte... Mindkettő maga ment el Homokihoz, vágatta le pontosan és élzáratta a munkapultot, vették meg a vízzáró profilt, szilikont, stb. Ők hozták el a lapszabászatból is. Az egyiknél annyi volt a munka hogy régi mukapult le, új fel, régit rá az újra, mosogató helyét átrajzol, kivág, kivágás "bütüjét" D3-as ragasztóval 2x átken ("vízzár"). A vízzáró leceket sem én tettem rá, meg itt volt vizes a helyszínen, aki a mosogatót is betette. A másik ismerősnél ott nem csere volt, hanem új munkapult, de a méretekkel, anyaggal, szállítással ott sem nekem kellett bajlódni, csak a kerek mosogató helyét felmérni és kivágni. Ott a vízzáró léc volt még az én munkám, ilyet ott először tettem fel. (NEMRÖHÖG! youtuberól néztük meg együtt ki hogy csinálja :D) Itt a mosogatót nem kellett betenni, mert a vizes aki megígérte hogy szintén ot lesz, ba**ott eljönni. Én meg nem mertem betenni azt az érdekes, elektromos/melegítős csaptelepet, mert .. őszintén szólva sosem láttam még ilyet. Ehhez hasonló. Mondom ez csak árammal megy, csak a víz mellett megy el a vezeték, nem tudtam hogy kell.e neki vmi spéci tömítés vagy ilyesmi -> tegye csak be a vizes.

    Szóval nem irigylem azt, akinek nincs se affinitása (és/vagy szerszáma), se ismerőse aki elvállalna egy ilyet. Vagy vár sok hónapot, vagy ... mégis megpróbálja maga.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák