Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szalmakutya

    tag

    válasz thyeby #43522 üzenetére

    Hát, megnéztem a Dewaltot, a Boschra most nem volt idő. Nagyon segítőkészek voltak a boltban, kicsomagolták, hagyták hogy összerakjam, nézte az egyik srác és drukkolt. Vittem digitális szögmérőt, vízmértéket és derékszöget.

    Az asztal aluminium, nem is vastag. De amikor rátettem akárhova a szögmérőt, és rátehénkedtem az asztalra pár ujjal (mondjuk 40 kiló nyomásra), meg se moccant, tized fokot nem ment arrébb. Ez eléggé meglepett.

    A steller is egy darab aluminum, könnyű és nem nagyon néznék ki belőle stabilitást. Mikor lefogom az asztalhoz (amit egy, az asztal alatt vezetett cucc csinál, egyszerre mindkét oldalon), felfele el is mozdul, ha cseszegetem (vagy nem jöttem rá a rögzítésre). De oldalra tizedmillit se megy, se elöl, se hátul, se középen. Áll mint a cövek.

    A szögmérő szerint nem állt be 90 fokra az ütközésnél sem a fűrészlap, megáll 89.7-nél. Az ütköző állítható belül, úgyhogy ez maga nem akkora baj. Azt hogy a fűrészlap párhuzamos e a mitre-val, nem is néztem mert az állítható.

    Az alu festéke már jön le két pici helyen, pedig ez zsír új gép. Ahogy kapja a fát, le fog jönni.

    VISZONT. Tényleg van egy befele hajlás a fűrészlap mellett. Kiszereltük azt az ovális izét, amiből a fűrészlap kijön, mert magasabban állt mint az asztal (de az állítható). A szögmérő szerint 178.9 és 178.6 fok között van a bal és jobboldal szöge. Középen vagy egy .4 fokos bedőlés. Kérdés, hogy ez mennyire para. Ha 1 fokos lenne, akkor tudnám hogy para, ha .1, akkor meg tudnám hogy nem. És ez az, amin sehogy se fogok tudni segíteni, kivéve ha ráteszek az egészre egy lapot, ami nevetséges, sőt, új steller is kéne. Crosscut jig-nél nem fog számítani. Mikor a szögmérőt rátettem egy hosszabb egyenes lapra, kisimult és nem volt bedőlés.

    Elég érdekes, de a mérés szerint amúgy a fűrészlap maga sem egyenes. Kifele vastagodik (és nem a vágóélekre gondolok), egy kb .2 fokos dőlésszögben.

    Maga a gép szép, jól ki van találva, a súlyához képest nagyon masszív is.

Új hozzászólás Aktív témák