Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
serfozotibi
csendes tag
válasz #05304832 #37644 üzenetére
Ahha mostmár értem, hogy hogyan csináltad. Ez jó ötlet, ilyen Festool csatlakozót énis beszerzek majd.
Hát az az igazság, hogy a Festool marógépei nekem nem tetszenek, próbáltam már közülük, de szerintem a Tritonnak egyedülállóbbak azok az átgondolt precíz beállításai, az az egy ami eddig nagyon megfogott. Amúgy meg van egy DW613-asom régóta, és az meg is maradna kis könnyű marónak, ha asztali marás van vagy csak egyszerűen nagyobb átmérőjű kés, akkor meg ott lesz a nagy erős. -
serfozotibi
csendes tag
válasz TheProb #37645 üzenetére
Persze biztos hogy vannak kivételek, van olyan cég aki nem használ Dewaltot, én csak annyit mondtam hogy itt kinn ahol lakom, már jópár asztalost láttam, de még mindegyiknek sárgállott valami a kocsijában.
A Parkside szerintem egy nagyon jó ár-érték arányú cucc a barkács kategóriában, ház körüli munkákra meg aztán tényleg nb1-es. Nekem is van excentercsiszolóm tőlük, soha semmi bajom nem volt még vele, pedig használtam már nem keveset.
-
Soká
senior tag
válasz serfozotibi #37651 üzenetére
Bár talán sosem volt a kezemben a Festool felsőmaró, abban azért biztos vagyok, hogy átgondolt, jó gép.
A Triton nem a _precízsége_ miatt olyan jó hanem kedvező az ára és szerethető gép mert unikális megoldásai vannak. Nem a precízsége miatt szeretem, hanem mert aki megtervezte az igyekezett új és más megoldásokat alkalmazni. Nem mondom, hogy jobb mint a vetélytársai csak olcsóbb és közben egyedibb.Az, hogy nálatok a DeWalt felkapott márka, az részben helyi sajátosság is lehet. És persze logikus ha tarol, hiszen a DeWalt kínálata hihetetlenül széles (szélesebb mint mondjuk a kék Bosch), jók a gépei és ha van fizetőképes kereslet, aki áldoz arra, amennyivel drágább a DeWalt a társainál, akkor jogos a sikere. Nem hinném, hogy Franciaországban vagy Olaszországban is ugyanilyen népszerű lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz #05304832 #37654 üzenetére
Így már értem.
Azzal talán vitatkoznék, hogy nem kézbevaló gép...
Bár most utánanéztem a súlyának és ha ez tényleg 7,8kg, akkor azt már tévedésnek gondolom a tervezők részéről. Az már tényleg sok. Nem is értem... A leírásában szó sem esik az asztalba építhetőségéről. Az én gépeim 6-6,8kg körüliek, azt sem élvezet tartani, ha a feladat olyan, hogy egy kisebb gép is megteszi. -
epmd
tag
Ilyen Makita [link] körfűrésszel dolgozott már valaki,vagy van valami tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Szeretnék egy ilyesmi emelvényt készíteni súlyzós edzéshez olcsón / házilag
Ehhez tudnátok esetleg tippeket adni, hogy miből lenne érdemes?"működés" közben ilyesmi [link] vagy [link]
Több egymásra rakott 25-30 mm vastag OSB lap mennyire bírja az ütés jellegű terhelést?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
martong
tag
válasz Zola007 #37661 üzenetére
Szerintem ezt bármilyen fa jól bírja.
Az OSB is, de a felső rétegnek nem ajánlom, mert laza a szerkezete miatt ki fog töredezni belőle sok-sok szilánk. Egy 10-es rétegelt legyen felül és alatta bármi lehet
Az első képen - a színből ítélve - valami nem fa is van a rétegek közé applikálva. Gumifélére gondolnék. Az lényeges lehet használat szempontjából?[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Soká
senior tag
Ez nem elv kérdése, szerintem belátható, hogy hobbistáknak teljességgel járható út, hogy legyen egy körfűrészük, amit alkalmasint asztalba fogva is tudnak használni.
Bennem inkább olyan kérdések merülnek fel, hogy egy 80ezres kézi körfűrész helyett nem lenne e jobb megoldás eleve asztali körfűrészt venni? Persze ha epmd úgy van vele, hogy már van egy megfelelő asztala, amibe befoghatja a kézit és egyébként is szüksége van egy nagyobbfajta kézi körfűrészre, akkor értem.
Én persze azt mondanám (magamnak), hogy legyen egy jobbfajta asztali körfűrészem és legyen mellé egy barkács kézi. De ez hobbiasztalos hozzáállás, egy ács meg pont az ellenkezőjét mondaná, aki kézből fűrészel az esetek döntő részében.És bocs, de nem is tudom epmd melyik táborba tartozik. És azt is el tudom képzelni, hogy helyszíni munkáknál a leginkább helytakarékosabb megoldás egy kézi körfűrész + egy asztallap + a lábak. nekem is van egy asztallapom, amibe elvileg rögzíteni tudom a kézi körfűrészt valamiféle tábori szükségből, de még sosem volt rá szükségem...
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Ez csak egy hirtelen ötlet volt részemről ez a Makita.Ez sokkal masszívabb gép,mint a most használt kék Bosch-om,bár ezzel is megoldottam vele mindent.Ezt csak akkor használom,ha a Festool merülőfűrészem alkalmatlan,vagy időpocsékolás(pl:falcolás ,üvegléc-élléc vagdosás) egy adott munkához.Személy szerint ezeket az asztali körfűrészeket valahogy nem sokra tartom,pl a Makita mlt100-asért egy forintot sem adnék.Amit meg szívesen megvennék azt meg pillanatnyilag nem tudom hova tenni.
-
Zola007
veterán
válasz martong #37662 üzenetére
erre képre gondolsz?
szerintem valami gumi lehet [link]Egyébként a tetejére akarok 1cm vastag gumiszőnyeget rakni, hogy ne közvetlenül a fa kapja az ütést.
A legjobb lenne variálható magasságúra megcsinálni mint ezen a képen [link]?ilyesmit miből tudnék készíteni? Lépcsőnek való deszka?pl ilyesmi?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
ui: "ragasztott lemez" és "rétegelt lemez" között mi a különbség?
-
python1
veterán
Üdv Szakik!
Véleményeznétek nekem ezt a körfűrészt,vagy lenne 200 000e forintig valami ötletetek? Sajnos nem vagyok elengedve annyira anyagiakkal,hogy drágább gépet most megengedhessek magamnak,de szeretném kihozni a legjobb variációt a keretből.
-
Soká
senior tag
"Makita mlt100-asért egy forintot sem adnék"
Az a baj, hogy ezekkel a túlzó kijelentésekkel nem sok mindent tudok kezdeni. Én meg inkább használnék egy mlt100-at mint egy akármilyen makita kézifűrészt asztalba építve. Miből gondolod, hogy egy 8 kilós kézifűrész stabilabb, erősebb, mint egy 30kg-os asztali?
-
AndrewBlase
senior tag
Ma felavattuk a korábban bemutatott DW kombi-gyalugépet.
Igaz, csak 4 deszkával, de azok 7 m hosszúak voltak!
Hát, nem éppen erre tervezték a kicsikét, de megbirkózott vele. Viszonylag csöndes gép, de szerintem a leírása szerinti 4 mm-es vastagsági fogásmélységnél behalna. 2 mm-nél már jócskán "felemelte a hangját". Mindemellett célszerű valami állványra/talapzatra rakni, mert rohadtul alacsony, főleg vastagoláshoz. Meg eléggé borulékony is. Jó, persze, rövidebb anyagoknál nyilván nem akar ilyen könnyen feldőlni, de a 63 kg-os tömeg annyi stabilitást azért nem ad neki. Van rajta két kerék, hogy húzni lehessen a gépet, de szerintem az, illetve annak felfogatása fogja elsőre megadni magát. Nem túl bizalomgerjesztő.
Szóval, helyszíni kiszállásnál jól jöhet, de inkább tűnik hobbista gépnek. Csak annak meg elég drága.Miért mindig én???
-
Soká
senior tag
Én tudom, hogy ez "csak" a te véleményed, de azért mert csak a tiéd, attól még nem kell túlzásokba esni. Neked lehet, hogy 1 forintot sem ér meg, mások 50.000-ért ész nélkül megvennék, ha annyiért vesztegetnék.
Azért mert egy új Dacia belülről büdös műanyag szagot áraszt vagy zörög a kárpit és fapados a felszereltsége, attól még lehet vele közlekedni normálisan. Lehet, hogy csajozni nem lehet vele, de az más szempont
(nem a Dacian volt a hangsúly, mondhattam volna más márkát is, de ezt ismerem)[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Az biztos hogy a Makitának az egyik legjobb gépe és bátran ajánlom. Asztalban nem tudom hogy muzsikál de kézben príma kis gép. Palló és 75mm-es anyagot szinte kizárólag csak ezzel vágjuk. Van mellette egy 5103R és egy 5104 is ami mindkettő kiváló konstrukció, de azok már robusztusabb gépek mivel 100mm-re tervezték.
-
pali923
aktív tag
válasz python1 #37668 üzenetére
Ezen a fűrészen én is agyalok egy ideje, de asztalos munkára elég jól fel kéne még turbózni. Van viszont a Makitának is hasonló darabja, sőt szinte pont ilyen, és az olcsóbb is jóval. Hogy minőségben van-e (ekkora) különbség köztük, nincs tapasztalatom, de meglepődnék, ha lenne.
Ha lenne rá 200.000 Ft-om, valószínűleg megfontolnám azt, amit GeriCool linkelt (bár nekem a link nem működik). Ezt a gépet elég rendesen leárazták mostanában, és jókat lehet róla olvasni.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
TheProb
veterán
válasz AndrewBlase #37630 üzenetére
Na úgy néz ki sikerült a művelet. Ahogy nézem sikerült pont úgy megcsinálni ezt az oldalt is, mint a szembelévőt. Mármint ugyan úgy áll végre a kereszttartó mind2 oldalon. Szerintem akkor eddig kicsit meg volt is csavarodva picit. Remélem a ragasztó kicsit megfogja, hogy tovább repedjen.
Köszi a tippeket.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
aszamóca
aktív tag
Engem is óvtak itt ettől, és én is legyintettem rá.
"-Majd az enyém más lesz, mert egy jó masszív, erős gépet építek az asztal alá." (GKS 85 G )
Megépítettem, és majd minden amit előre mondtak itt ellene, igaznak bizonyult.
A legrosszabb benne, hogy nehézkesen állítható a vágásmagasság, dőlésszög, a fejjel lefelé üzem miatt a 90°-ból elhúz a gép. (1-2 fokot simán ) Csak valami kalodás megfogással lehet stabillá tenni, de akkor oda az állíthatóság. (ezt pár YT-videón láthatóan meg is tették)
A YT-os videók nagyon frankónak, egyszerűnek mutatják a dolgot, de a valóság azért más.
Végül, csak kellett vennem egy GTS 10 XC-t.
Saját tapasztalatom alapján, még egyszer már nem tenném az asztal alá a kézi körfűrészt.
Tényleg nem erre való.
Kényszermegoldásként esetleg rövid távon elmegy, de messze van a precizitástól, és a használhatósága, kényelmi faktora meg a béka...Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Soká
senior tag
válasz #05304832 #37680 üzenetére
A kérdés nem nekem szól, de...
jó alternatíva lehet a makita és metabó mellett. Ami ezeknél az általam ácsiparinak nevezett gépeknél számomra "hiányosság", hogy nincsenek a fűrészlappal párhuzamos nútjai. Így a tolóasztalos "feltéteteket" ennél a típusnál nehezebb megvalósítani.
És szívesen megtapogatnék egy ilyen gépet személyesen, mert kíváncsi vagyok, hogy a lemezasztal vajon mennyire sík? A fűrésztárcsa emelése, döntése mennyire precíz? -
python1
veterán
Üdv Szakik!
Ezt néztem ki értelmes gépnek,ezen minden megtalálható ami kellhet egy ilyen kategóriájú géphez.
-
dr.ac
csendes tag
válasz python1 #37683 üzenetére
Most nem találom a videót, de én egy német youtuber értékelései után mondtam le a Bernardo márkáról.
Neki oszlopos fúróval is sikerült befürödnie, aztán egy asztali körfűrésszel is - miután az egész család segítségével csörlővel leküzdötték a pincébe... Az egy komolyabbnak szánt darab volt. -
GeriCool
aktív tag
Szia! Annak idején én is nézegettem ezt a gépet csak sajna, akkor se tudtak róla mondani semmit, nem volt tapasztalat. Ezért nem mertem bevállalni.
Nekem végül egy Pali923 által már linkelt Makita 2712 asztali lett. Ez volt akkor olcsón. Én végül asztalba építettem és úgy volt, hogy építek hozzá egy állítható vezetőt, de sajna ez azóta várat magára.
Azt el tudom mondani, hogy a dőlésszöget szar állítani, mert a gép két végében ilyen anyák rögzítik és az egész géptest fordul amit neked kell megtartani. Tehát közel sem precíz. A magasságállítás az még tűrhető. A motor csöndes és nekem eddig még nem sikerült megakasztani, igaz szinte csak puhafát vágok.
Viszont a hozzáadott lap szerintem karcsú, mivel maga a lap 1,8 vastag és a 315 méretben könnyen hajlik nagyobb vágásmagasságnál nem lesz derékszög.
Én most rendeltem egy ilyen lapot. Ha megérkezik akkor tudok nyilatkozni róla.
Szóval nekem akkor nem volt más alternatívám. Az általad linkelt Bernardo gépet nem mertem megvenni a fent említettek miatt és akkoriban az ajánlott körfűrészek 300.000 körül mozogtak.
Most jelenleg számomra nem lenne kérdés, hogy a Boscht venném. Még el is gondolkoztam, hogy venni egy ilyet, de előtte túl kéne adni a Makitán és nem hiszem, hogy sokan keresnének ilyet. -
dr.ac
csendes tag
Asszem ez lehetett az a videó, csak nekem most nem indul el:
https://www.youtube.com/watch?v=gYLt0rZyJA0[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Ez milyen anyagból van szerintetek? [link]
7.5 cm az egyes rétegek vastagságami a legszélesebb, ami padlóból/pallóból fűrészelnek általában?
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Ez a Bernardo papíron valóban megfelelő, én valamiért úgy emlékszem, hogy egyesek húzták a szájukat. Talán a motor teljesítménye miatt?
Itt egy személyes vélemény.Van egyébként egy csomó típus Bernardóéknál, nem igazán tudom melyik lehet a leginkább alkalmas?
TK 200 PRO
WM 200 PRO (ezen nincs bernardo név)
TK 200 RN
TK 250 PRO
TK 250 RNés ami szimpatikus:
PKS 250 FVigyázat, a faipar.hu oldalon nettó árak vannak, csak a szokásos magyar pofátlanság, hogy ezt a tényt edugták a gy.i.k.-ba. (menjenek a gyíkba...)
Ha valaki 100e alatt keresgél alu öntvényasztalos gépet, annak esetleg érdemes pillantást vetnie a Scheppach HS 105 gépre. Ez jó esetben (...) alternatívája lehetne az újabban nemszeretett MLT100-nak, zöld-kék Boschnak, Metabonak.
Nincs nagy asztala, nincs tolószán, de van szükséges súlya, erős a motor (papíron), a stellere kétpontos. A szögvezetője elég kicsinykének tűnik. Hangos... Kicsi az elszívó csonkja.
Nem írnak rosszakat róla. Persze egy vélemény nem mond túl sokat.A hangja alapján nincs lágyindítás, nincs motorfék.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz yooccoo #37692 üzenetére
De én nem az euróban megadott árakról beszélek, hanem a jó magyar forintról:
Egyszerűen nem tisztességes nem jelölni ezt. A kereskedelmi oldalak döntő többsége már nem játszadozik ezzel a gusztostalan trükkel. Ha nettó az ár, akkor legalább odaírják, hogy plusz áfa, vagy alul jelzik, hogy az árak nettó árak, stb. (remélem, nem náluk dolgozol...) -
twingers
tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni. Hamarosan szuksegem lesz egy-ket hobbiasztalos gepre, es elkezdtem nezegetni a kinalatot. Hat mit mondjak hamar elvesztem a rengetegben
Kategoriat is nehez belonom, mert a teljesen hobbinal azert komolyabb cuccokra gondoltam, hosszu tavon gondolkodva.
Valamiert nem tudom kiverni a fejembol az egyseges, "egymarkas" vonalat, ezert leszukitettem a dolgot, es a Makita gepeket kezdtem el nezegetni.
Elso korben egy akksis csavarbehajtora lesz szuksegem, a tobbi gep kabeles lesz, az egy kulon tortenet... Tehat a kb 50ezer forintos nagysagrenddel bezarolag is annyi tipust talaltam az akksis csavarbehajtok kozott, hogy a fejem is belefajdult
Milyen tampontokkal erdemes elkezdeni szukiteni a kort?
Koszi elore is! -
aszamóca
aktív tag
Bemásolok két felhasználói véleményt, ami összefoglalja a Bernardo-Holzmann kínai vonal gépeit.
Holzmann lapszabász körfűrészem van, az én tapasztalataim: gyárilag gyenge minőségű csapágyakkal, szíjakkal szerelték a gépet -érdemes azonnal tartalékot beszerezni és a garancia lejárta után cserélni nehogy meglepetés legyen. Osztrák márka, osztrák konstrukció, kínai alkatrészek. A gép alapvetően folyamatos karbantartást és körültekintő használatot igényel, ezért családi vállalkozások, illetve kis- és közepes műhelyek ideális darabja lehet. Szakértő kezelők, pontosan be tudják állítani, a gép könnyen kalibrálható de bizonyos alkatrészek pontatlan megmunkálása-illesztése-kialakítása miatt nem lehet olyan pontosan beállítani mint a nagyobb márkák nagyobb gépeit. Röviden, ha nincs sok pénz, viszont van kellő tudás és türelem akkor jó választás lehet -nem kell sokat várni tőle, mert nem érdemes. Ha arra van használva amit a teljesítménye enged akkor nem lesz vele gond. A magyar Holzmann forgalmazók ismeretei a gépekkel kapcsolatban hiányosak, az alkatrészek pedig drágák (érdemes közvetlen rendelni és kikerülni az itthoniakat) a géphez mellékelt gépkönyv egy régebbi konstrukció leírását-ábráit tartalmazza -szóval nem pontos segítség.
Nekem bernardo adh-260 kombinált gépem van... Hát hogy is mondjam lehet használni de vannak vele érdekességek nem mondanám hogy borzasztóan sz.r. Az egyengetőjét be lehet állítani pontosan a vastagoló résznél van mumus amitől kiakadtam a kitoló henger is bordás így keskeny léceknél benne marad a nyoma. Az elszívó jól működik szeretem. Egyébként úgy van összerakva hogy minden állítható tehát lehet finomhangolni. Erős a motorja 25 centi széles tölgyet szépen vitte. Új ára kissé húzós nekem úgy sikerült olcsóbban venni hogy valaki megrendelte a kereskedőnél s nem ment érte így 220.000 vettem tavaly. Jah a gyalukés két csavarra fekszik fel imbuszfejűre hogy a késbeállítás könnyű legyen csak ha a kés benne van nem fér hozzá a kulcs....
[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Soká
senior tag
válasz twingers #37694 üzenetére
Nem lesz válasz a kérdésedre, de ha hobbiasztalos gépekre vágysz, akkor például akkus csavarbehajtóból ez is bőven megtenné:
Parkside Li-ionos behajtó 13.000Ft Hétfőn kezdték árulni, félő, hogy már elkapkodták... -
martong
tag
válasz Zola007 #37690 üzenetére
Szia, ez szerintem fenyőből van
Ha nem vágnak elég széleset, akkor össze kell ragasztani kettőt.Pl. faanyagot sokkal olcsóbban tudsz venni fatelepen, mint OBI-ban. De az akár 6 m hosszú, haza is kell vinni.
Mivel ezek az alkatrészek nem igényelnek különösebb pontosságot, kb. 4 dolgot kell csinálni.
1. A nyers anyagot megvenni, méretre vágni
2. Ragasztani, ha nem elég széles
3. Felületkezelni (gyalulni, csiszolni, és festeni/lakkozni)
4. Összeszerelni (pl csavarozással)Mit gondolsz ezek közül otthon bevállalni, mihez van szerszámod/tudásod?
-
martong
tag
válasz twingers #37694 üzenetére
Ezredszer előjön ugyanez a kérdés, és ezredszer ugyanaz a válasz:
Mire akarod használni a cuccokat?
A volumen és az elvárt minőség határozza meg a kategóriát.
A konkrét feladat pedig azt, hogy mit (milyen szerszámot) vegyél egyáltalán.
Csavarbehajtó biztosan kell, de legyen legalább 2 akkud hozzá; idegesítő, ha lemerül és meg kell állni a munkával.
Jobb ha több behajtód van, nem kell a szerszámokat cserélgetni benne.
Jobb ha egyforma az akkujuk, nem kell 2x annyi darab akku, mint a szerszám.Írd le mit akarsz csinálni! Ha nem tudod mire fogod használni 5 év múlva (pl. ifjú családi házas barkácsoló vagy), akkor most nem fogsz tudni megfelelőt venni.
A nagyon alját (tescos szerszámok) egyáltalán nem érdemes megvenni, bármennyire is olcsó.
Arra is számítani kell, hogy az akkuk nem fognak örökké élni (a 10 év jónak számít), és azok bizony drága dolgok.
-
aszamóca
aktív tag
-
python1
veterán
Üdv Szakik!
Köszönöm a sok választ!
Még jó,hogy megkérdeztem ezt a Bernardo körfűrészt,le is tettem róla,viszont akkor marad a kompakt vonal.
Esetleg ebből a vonalból lehet jó alternatíva a DeWalt,vagy a Bosch a legjobb?Nem is terhelem ezzel a kérdéssel tovább a topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest