Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz bbchris #13778 üzenetére

    Igazad van, hogy nagyon húzós ár, én is vágtam egy nagy hátast, amikor rendelni akartam, sőt, még a forgalmazó is. Azt mondta, várjak, leellenőrzi, mert az szerinte is nagyon sok. De annyiért adják a németek, nem kevesebbért. (Szerintem Pilana kés lesz az is, csak metibó betűket hímeznek rá - akárcsak a Festool dominójához a CMT marókések - és mehet a piacra éppen dufla áron. :(( )

    Nem néztem a Pilana árait, (de úgy látom, megtette ezt Márton kolléga, és az se piskóta!) mert nekem több hosszlyuk van kivágva a késeim középtengelyén - az imbuszcsavarok fejének számára, amivel balanszírozni lehet a kést. Nem szívderítő számomra az sem, hogy a sima HSS kés (ráadásul egyélű szegénykém) is majdnem 30 ezer pénzbe kerül. (És sírnak a Felderesek, hogy drága nekik a késcsere, pedig az olcsóbb, mint az enyémbe.) Meg azt hiszik, kockafejű vagyok nagyon ezzel a metebó fóbiámmal, pedig ez csak egy kicsi ok a sok nagy mellett, ami miatt feláll a szőr a hátamon ettől a márkától.
    Gondolkodtam én azon is, hogy veszek sima HSS kést egy szatyorral (100Ft/cm), simát, és van Inotán egy cég, aki vállal lézervágást. Ha sikerül, akkor nagyon olcsón jönne ki, és egye fene, állítgatnám a kést gyakrabban. Azonban ha nem sikerül, akkor csak kidobtam a pénzt érte, és vehetek mégis kurvadrágán késeket a gyártól.
    Tudod, nagyon várom én a napot, hogy feltehessem a vaterára ezt a metebó gyalut, és vegyek egy tisztességes gépet a Feldertől, de addig is termelni kell. De ha belegondolok, akkor az minimum 700 ezer forintos beruházás - hát hol áll attól ez a kurva 80K?

    Nem értem, miért csak egyélűre csinálták ezt a meglevő késemet? Az élező azt mondta, hogy mindegy, hogy az egyik oldalról tudunk élezni 30-szor, vagy mindkettőről 15-ször. De nem így van, mert az én késeimen a furatok úgysem engedik nagyon felhúzni a kést, másik dolog pedig az, hogy most elég lenne megfordítanom, így meg várhatom, hogy elküldjék, megélezzék, visszahozzák. Drága lenne kialakítani a késemre a másik élt is? Egyáltalán lehetséges?

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák