Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    válasz Alfajiri #53716 üzenetére

    Már megint ez a "Digitális" téma... Ahogy előttem is írták azért ennél jóval összetettebb a dolog, minthogy annyival el lehessen intézni, hogy "a specifikációknak megfelel, digitális is, ergó nem lehet semmi különbség".

    Bár én más aspektusból közelítek most: a szoftveres optimalizáció és az adott chipset képességei. Mire képes max. ezen a téren a hardver és ehhez hogyan/mennyire tudták jól optimalizálni a szoftveres környezetet. Lejátszók (pl. KODI, drágább gyártók saját lejátszója stb.), vagy maga az OS limitáció, illetve, hogy ezek hogy vannak összefésülve, hogy a lehető legjobb legyen az eredmény cetele, cetele...

    Rövid példa: A TV-m saját lejátszójához képest enyhén szólva is felüdülés volt a Q10 Pro képminősége. Pedig ugye mind két esetben "digitális" a jelátvitel és a feldolgozás és lám mégis mekkora a különbség...

    Aztán ott vannak még DjNice capture-je-i is (keress rá), amin látható, hogy nem mindegy, milyen a chipset. Van ahol szándékolt a belenyúlás és sokak szerint ront a minőségen, van ahol ezt jól eltalálják (illetve állítható/testre szabható) és van (ha egyáltalán van) a totál "natív" belenyúlás mentes kép.

    Ez utóbbi terén lehet némileg igaz amit írsz, hogy elviekben ezt elvárás szinten kéne tudnia minden lejátszónak. Csak megint jön ugye a szoftver, a lejátszók, amik szintén bekavarnak a "nyersanyagba" és ugye melyik, milyen szinten.

    (+1. a képjavítók meg gyengébb forrás esetén nagyon jól tudnak jönni, egy rendesen kódolt mai és minőségi anyagnál viszont néha inkább zavaróak, ez is igaz, de ezt is embere válogatja, bonus funkció, lehet vele játszani, egyénire szabni, azért "jó hogy ott van").

    (+2. Remélem nem írtam nagy orbitságokat, de nekem eddig így állt össze a kép...)

Új hozzászólás Aktív témák