-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Locutus #40746 üzenetére
Totálisan eltévedtél, a közeget sem veszed figyelembe. Kiemelt házimozis topicban valószínűleg olyanok járnak, akik jobb általános minőséget keresnek a tévék beépített lejátszóinál. A Black box forgalmazója kiemelve, sötét kövér betűkkel jelzi ezt a fogyatékosságot, amellett, hogy DTS hangformátumot 2.0-ban továbbít.
Meggyőződésem, hogy házimozis célra a döntő többség első 3 helyre teszi azon kívánságát, hogy a filmek olyan sebességgel legyenek lejátszva, ahogy azt gyárilag elkészítették. Ráadásul egy szót sem szólt ellenne vagy mellette senki, mindössze említve lett a fogyatékossága, ami nagyszerű kiindulópont lehet azoknak, akik ilyen formában azonnal dobják a vételi szándékot. Nem is hinném, hogy sokunknak sk hosszan tartó tapasztalata lenne vele. Ahogy nem is lesz, ha egy alap hangformát sem tud továbbítani, ami szintén kötelező tulajdonság házimozis közegben, ahol a kérdés elhangzott.
-
-
MODERÁTOR
Ezt a döccenést észre lehet venni nem igazán csúcs rendszeren is, de igaz, ami igaz, amig nem tudtam róla, nem vettem észre... utána viszont már eléggé zavart és különösebb odafigyelés nélkül is észrevettem.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Locutus
veterán
válasz #75912448 #40751 üzenetére
Bár nem értem mi köze az LBB-hoz a témának most, hiszen a versenyző valami asust akart venni, az 5 éves lcd-jéhez, de szerintem akkor sincs igazad ebben, hogy ki mit preferál. Itt a szájába van adva a népnek ez a 23.976 fps probléma, és nem maguktól jönnek vele. Senki se jön elő magától vele, amíg fel nem hívják rá a figyelmét, meg nem mutatják neki, nem szenzibilizálják rá.
Vannak problémák, amit az ember maga is lát, és egyből zavaró, vagy össze tudja hasonlítani egyes készülékek tudását, és kiszűri melyikkel mi a gond. A 23.976 probléma nem tartozik ebbe a körbe. Bolhából van elefánt kreálva, ráadásul mérlegelés nélkül, hogy a "probléma" elkerülése mennyibe kerülne...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz Locutus #40755 üzenetére
Úgy jött ide, hogy aznap (#40701) charlie1975 :the little black box miben tud kevesebbet mint a meder8er 600? kérdésére én magam is említettem ugyanazt, ami az Asus kapcsán is felmerült. Úgy gondoltam a napi két felvetés verhette ki nálad a biztosítékot. A kérdés létjogosultságára pedig ékes példa a teszt kiemelt része, nyilván ha a kutyát nem érdekelné, tőlünk független leírásban nem kiemelten szerepelne.
-
Mezga Aladár
veterán
-
Ispy
veterán
válasz Locutus #40755 üzenetére
Családban most vettek egy új tévét, valamelyik samsung 55''-os 350k-ért. 1 órát néztem rajta tévéadást és konkrétan rosszul voltam a képétől, de ha csak ilyet látnék, mint ők, én is boldogan nézném. Szóval azért, mert nem tudja valaki, hogy az amit ő néz/hall lehetne jobb is, még nem jelenti azt, hogy nem lehetne jobb.
Ez meg a szakmai topik, ami azért van, hogy felhívja rá az emberek figyelmét, mert máshol nem fogják. Aztán majd megnézi, ha akarja és eldönti neki melyik a jobb.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
őstag
Popi A400-nál normális, hogy elfelejti a hálózatról lejátszott filmek lejátszási pozicióit, és majdnem mindíg az elejéről kezdi a filmet, ha hálózati böngészőből indítom a lejátszást?
-
Mezga Aladár
veterán
A popi a4x0 sorozatnál milyen a képernyővédő, és lehet-e cserélni valami egyedi témára?
Van a beállítás menüben ycbcr auto?[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
őstag
Ide is belinkelném a kérdésem, mert ezt a fórumot többen olvassák. Köszi, ha valakinek van ötlete.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #40761 üzenetére
Ezeket találod a menüben:
sRGB(16-235)
sRGB(0-255)
YCbCr(BT.601)
YCbCr(BT.709)
YCbCr(auto) -
lac14548
aktív tag
Hello,
Erről van valakinek tapasztalata?
http://www.aliexpress.com/item/XBMC-Fully-Loaded-Original-Q7-MK888-CS918-Quad-core-1G-8G-RK3188-Android-TV-BOX-smart/1956743437.html
Kösz,
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #40768 üzenetére
Az tuti, hogy meg kell adni a képeknek a helyét és kész. Mint ha háttérképet állítanál be.
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
Ha valaki próbálta sk a a400 vs a410. A leírás szerint a sabre dac és a memória mérete a különbség.
Valaki ezeken kívül tud mást? -
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #40771 üzenetére
- mozi bolondéria -
-
Hyena
senior tag
Aki esetleg mostansag akar uj medialejatszot venni hatha talal vmi tanulsagost a leirasomban.
Eleg regota hasznalok mar dedikalt media lejatszot, anno egy popcorn a110-el kezdtem, majd jott az a200 amit nagyon szerettem csak meg az elejen atkoltoztettem egy moovika fem hazba mert zavart a ventillator hangja.
A 3d korszak volt az ami miatt ujbol valtottam mivel szeretett a200-am nem tudott mit kezdeni a 3d bluray isokkal, illetve megnyitotta oket 2dben.
A valtaskor elegge tanacstalan voltam mivel a tobbiek tapasztalatai alapjan mintha egyik mediaplayer sem lenne tokeletes, de vegul egy popcorn a410et valasztottam.A keszulek 2 hete van meg ezido alatt a kovetkezoket tapasztaltam.
Eddig meg mindent lejatszott semmilyen formatummal nem volt gondja, kep hang mindig rendben volt.
A winchester beszereles nagyon felhasznalo barat, a design nekem tetszik, egyszeru letisztult.
Nagyon konnyu volt atkoltozni ra a regi a200rol a media file-ok megtartasaval.
A tavkapcsolo eddigi is tetszett, es ugye az uj modelnel is maradt a regi.
A kep szebb mint mondjuk a tvbe epitett lejatszoval.Es most 1kis fekete leves.
A beepitett gyari NMJ jukebox nagyon lassan dolgozza fel a filmeket mondjuk az xbmchez viszonyitva es automatan nem is updateli az adatbazist (viszont nagyon jo kezeloprogramja van pl androidra) de amugy egesz jol nez ki.
Pozitivum, hogy a rendes fileos feluletrol is megnezhetjuk mondjuk a lemezboritot az info gomb megnyomasaval.
Ambar lehet a feldolgozas kozben mast is csinalni, de ha pl kozben bekapcsol a kepernyovedo mert sokaig magarahagyom a szerkezetet, akkor abbol felebredve jon a villogo piros lampas halal, azaz a piros lampa a vegtelensegig villag es csak az aramtalanitas segit a dolgon.
A problema tobbszor is megtortent, mindig ugyanugy.
3d filmekben tobbszor is tekerve, kulonbozo %hoz ugorva, neha elofordul, hogy megakad a dolog, ilyenkor a stop gomb megnyomasa oldja meg a problemat es ujbol play.
Egyebkent is kicsit megfontoltan reagal a filmben valo ugralgatasra, nezhetjuk a "szerencsekereket".
Egyszer probaltam csak egy ismerosnel, de a mede8er responzivabbnak tunt.
Kulso ac3 hangot eddig meg nem sikerult filmhez +ban kivalasztanom. (lehet, hogy csak en vagyok bena)
Osszesegeben veve a firmware nem tunik annyira kiforrottnak mint az a200e volt, igaz nincs is meg annyi ideje a piacon.
Mindig is erdekelt de lehet veszek/epitek melle egy htpc-t is, aztan meglatjuk melyik maradharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
devil-k
nagyúr
A legújabb FW van rajta? Én ezért is váltottam HTPC-re, mert elegem lett ezekből a sz*rakodásokból. Ilyen szempontból megértelek, viszont amiket leírtál elvárásokat, az leginkább HTPC-s alap dolognak számít. Azért ha az a cél, hogy lekörözd a Popit, akkor kicsit mélyebben kell a zsebbe nyúlni, HA igényesen akarod csinálni! Nem is fogok visszatérni a médialejátszókra jó darabig az fix.
anonym1s
Mi lesz egy év múlva?
Én nagyon szerettem a Popimat, de volt 1-2 dolog ami nem jött be, de ezt be is ismerem.Aladár
Gratulálok! Sajnálom, hogy az enyémről lemaradtál! Kíváncsi vagyok a véleményedre!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
anonym1s
őstag
válasz devil-k #40776 üzenetére
Most meg lehet hogy nem szamit, de talan egy ev mulva mar lehet hogy jol jon majd a dupla memoria
Nem neztem meg, biztam az ajanlasokban. Rosszat meg sehol nem olvastam rola. 3D lejatszo kellett, es sigma chip-es. Dune-t semmikepp nem akartam mert a dune301-el sok baj van, azon kivul meg csak az A400 es A410 van ha jol tudom. En epp a dupla memoria miatt valasztottam inkabb az A410-et, meg az sem hatrany hogy ujabb is[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
Sziasztok!
Előrebocsátom, nem olvastam el az egész topicot, lehet, hogy 10 hsz-szel előttem válaszolták meg, úgyhogy elnézést kérek ezért, de már szorít az idő, mindjárt itt a 24-eSzüleim szoktak zenét hallgatni laptopon, mindkettő a sajátját használja, néha egyik hallgat, néha a másik. Ismertek olyan asztali média, leginkább audio lejátszóról, amire lehet Wifin streamelni akár külön szoftverrel hangot? Tök jó volna, ha nem kellene ilyen béna usb-s adóvevőkkel szenvedni, csak egy szoftvert felrakni a laptopra, ami wifin keresztül küldené a hangot a kis hifinek, így akár több eszközről is lehetne használni felváltva.
Ezer hála!
szerk.: Vagy egyébként bármilyen kényelmes és egyértelmű megoldás érdekel, amivel kivitelezni lehet, hogy ne egy eszközhöz legyen hozzárendelve a hifi. mondjuk max 50e-et adnék ki érte.
[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
válasz devil-k #40782 üzenetére
A kutya fáját, most vettünk NAS-t. El lehet adni ma egy NAS-t?
Mint ez? http://nas-meghajto.arukereso.hu/synology/ds214play-p208626026/#termek-leiras Ez jó sokat tud, gondolom, mert hosszú a leírása, bár túl drága.szerk: nem ezt vettem, csak most rákerestem a synolgy-ra. Na mindjárt utánanézek jobban ezeknek.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #40785 üzenetére
A kis okos, átraktam a 210-es lemezét és csak a progikat frissítette minden müxik.
-
devil-k
nagyúr
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Ha van itt olyan jólelkű MED600 tulaj, aki tudna segíteni kicsit az első lépések megtételében a lejátszóval, az kérem, keressen már meg privben.
(Nem kis erőfeszítések során ugyanis bekészítettem kb. 6 db BR 3D ISO-t - tele is lett az 500-as HDD- erre egyiket sem játssza le, csak sima 2D-ben. ) Amit meg igen, abba beleakadozik szépen
Egyébként én biztos amatőr vagyok és botszemű- nem is vártam mást- de semmiféle különbséget nem látok a képminőségben a 2009-es, kb. 7 ezer ft-ot érő WD TV_mhez képest, semmit. Ja, de. Sötétebb az egész kép.
Köszi minden tanácsot!
-
tamáspapa
aktív tag
Hali.
Holnap megyek a Mede8er 600-ért Szegedre és utalvánnyal fizetek !
Sikerult elintezni ezt is végre. -
modder
aktív tag
válasz devil-k #40784 üzenetére
FYI
https://www.youtube.com/watch?v=t-MPMc5EwgI
Ez a kis doboz 50 ropiba kerül, akkumulátoros. Ami nagyobb és van dlna támogatása az 90 ropi. Rohadt drágák, de megnéztem üzletben, kipróbáltam a telómmal, nagyon könnyű használni, kicsi, gusztusos. Elvileg laptoppal is működik alap bluetooth-tal windows 8-tól (gondolom 7-tel is működésre lehet bírni). Nagoyn tetszetős, csak rohadt drágák.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #40778 üzenetére
Igazából eddig nem értem a panaszokat.
A jukebox szerintem megfelelő sebességű, persze csak a kategória nézetben.
A képe nagyon tetszik. Most 100 kábelen lóg, nincs akadás. Eddig fagyás nem volt. Egy hülyesége van, bekapcsoláskor átkapcsolja a tv-t, majd amikor a jukebox felirat jön be, akkor a tv visszakapcsolt pár mp-re majd megint vissza a popira.
Ha eszedbe jut, megkeresnéd nekem a képernyőkímélő beállításának a leírását? Cserélni szeretném a képeket. -
devil-k
nagyúr
-
Archttila
veterán
válasz Mezga Aladár #40793 üzenetére
Azert meg ne kiabald el. Kulfoldi es magyar forumokon is sokan panaszkodnak buduletesen nagy bugokra:
- eltunik a download mappa (recursive)
- kepernyokimelo kove fagyasztja a rendszert (piros led villog)
- idonkent visszaall defaultra az osszes beallitasAz elso bug-ot nekem sikerult orvosolnom a legfrissebb CSI-ben levo latest Transmission klienssel.
Gondolom idovel majd javitgatjak oket.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
devil-k
nagyúr
válasz Archttila #40795 üzenetére
"- eltunik a download mappa (recursive)
- kepernyokimelo kove fagyasztja a rendszert (piros led villog)
- idonkent visszaall defaultra az osszes beallitas"Ezeket sosem tapasztaltam a több mint 1 éves használat alatt, pedig napi szinten ment a Popi.
- mozi bolondéria -
-
dh66e
veterán
Srácok!
Valaki kötött már lejátszót 4k tévére?Ilyenkor hogy jelenik meg egy fhd film?Minőségileg érdekelne a dolog. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Archttila #40795 üzenetére
210-es van, volt évekig.
Fel vagyok rá készülve.
Én csak a médiák lejátszására használom, nincs torrent és csak egy 8Gb ssd van benne.
Még egy érdekes dolgot találtam. Ha megnyomom a power és delete gombot akkor villog a piros led és leáll.
Viszont ha a delete lenyomása előtt várok egy picit akkor olyan mintha kihúztam volna a konnektorból, villan kettőt a piros led és leállt. -
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #40798 üzenetére
Ha röviden nyomod meg a power gombot, akkor standy by-ra rakja magát. Ha hosszan nyomod a power gombot, amíg el nem kezd villogni a piros led, akkor kapcsolja ki magát teljesen!
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest