- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Legfrissebb FW-rel 13 MB/s adatátvitel elérhető gigabites LAN-on a Live Hubbal. Azért ez érezhetóen több, mint a 100-assal szerelt készülékek 7-9 MB/s-a.
USB-ről is lehet másolni a belső vinyóra, nem értem a LAN-os korlátozásra vonatkozó megjegyzést.A legjobb aláírás a héten
-
Champipi
aktív tag
Kijött már a WD TV-ből az új modell, aminek van egy kis kereszt csík az előlapján? Asszem ez a 3-as széria lesz.
-
gyiku
nagyúr
letezik hdd+odd-s nas-kent is mukodo lejatszo? dvb-t csak hab lenne a tortan.
hüllő
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Kellene nekem egy scart-os lejátszó, de egyelőre nem tudom eldönteni, hogy esetleg vegyek médialejátszós asztalai dvd-t vagy maradjak az eredeti elképzelésnél.
A legfontosabb az lenne, hogy lejátszon MINDENT, vagy legalábbis ne akadjon meg egy nagyobb robbanásnál, meg 1gb méret fölött, mert a mostanival ez a para.
USB 2.0-ás asztali dvd megoldja ezt a problémámat? -
Mercutio_
félisten
-
Minimoa
tag
Olvasgatom egy ideje a topic-ot.
Most már úgy vagyok az egésszel, mint az öreg, a fia és a szamár mesében....
Adottságok:
- TV: LG 3D led TV (van benne beépített média lejátszó, de azért nem az igazi; pl. a DVD menüket nem kezeli és állítólag a komolyabb L4.1 videó kódolás felettieket nem támogatja)- házimozi erősítő optikai, koax bemenettel; HDMI-t nem tudja
- 1.5T WD USB2.0-s külső winyó
- Linksys WRT54 routerIgények:
- DVD menü lejátszás
- L4.1 videó kódolás felettiek támogatása
- beépített torrent kliens / alternatív firmware
- NAS funkcionalitás (archív winyónak is szeretném használni a külső winyót)
- zajtalan működés (a mostani Panasonic DVD lejátszóban is lehet halkan hallani a fejléptetést, ami "idegesít")
- "mindent játsszon"Ki mit ajánl?
-
ferko0726
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Dune HD Lite 53D WiFi lejátszóról?
Olvasgattam róla egy-két tesztet és a leírások alapján talán az egyetlen negatívum ami felróható rá hogy nem játssza le a BD ISO -t, de gyakorlatilag a Stream mappából a legnagyobb méretű fájlt elindítva simán viszi a BD -t is!
Talán az egyik legfontosabb amit olvastam hogy jelenleg a piacon lévő médialejátszók közül ennek a típusnak van a legszebb képi megjelenítése!
Ár-érték arányban ami jelenleg legolcsóbban 38 E Ft, véleményem szerint ezt éri meg a legjobban megvenni!
Nektek mi a véleményetek? -
Mercutio_
félisten
Ha sima TV-n nézed akkor szvsz elég a divX/Xvid és az asztali dvd-lejátszó (bdrip lehet kisebb felbontású is amit lejátszik az asztali, csak jobb a képe a forrás miatt mint amit dvd-ről rip-elnek.
Persze, ha nincs sok DVD-re írt filmed, akkor a jövőre gondolva jobb választás valami olcsó médiaplayer keresni, de scart az elég kevés ilyenen vanEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
Lenne egy érdekes feladatom/játékom a tapasztaltabb médialejátszósoknak.
Lenne itt két fájl, ami a jövőt képviseli. Nézzük már meg valamelyik lejátszó le tudja-e játszani őket Kb. 1 év múlva aktuális lesz úgyis. Szerintem még nem nagyon készül rá senki.
regger Ha van időd próbáld ki a legújabb jövevényen!
No.01 Esetleg az A-300-zal is megnézhetnéd.
Az első link alatt lévő .mts fájlt nyugodtan át lehet nevezni .m2ts-re vagy .mp4-re, ha egyaltalan nem jatsza le.
Ha valakié lejátsza, akkor küldje el az eredményt privátban is mindenképp.
Köszi előre is a részvételt!
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak a 2 játékos közül melyiket javasolnátok? Elolvasgattam pár tucat oldalt visszafelé, de nem tudnám eldönteni.
1. LG DP1W [link]
2 ASUS O!Play Air [link]Közös, hogy mindkettő wifis. Ez lényeges, a hdmi csati is alap, bár most a komponens részt használnám egyenlőre. Valamint az optikai hangkimenet is jó az erősítőm miatt.
A wifi rész kompatibilitásában kételkedek picit, melyik lehet jobb?
Tudásban a megadottak alapján nagyon hasonlóak... Ahogy nézegettem a szívem az LG felé húzna...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
oliver7777
tag
Igazából szerintem alapnak számító felhasználásra kellene, képek, videók, videókon belül is a gyakoribb fájlformátumok (wmw, avi, mpeg, esetleg mp4), igazából ilyen wifis elérhetőség sem szempont. A főbb szempont inkább, hogy jó minőségű, megbízható készülék legyen a fokozottabb igénybevétel miatt. Igazából 15-20ezer forintot szánnék rá. Ezen paraméterek alapján tudsz esetleg ajánlani valamit? Persze mástól is szívesen várok javaslatot. Igazából az a baj, hogy nem vagyok jártas media playerek terén, még csak azt sem tudom, hogy melyik márka számít jónak ezeknél a készülékeknél
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Lejátszóval próbáltad? Melyikkel?
Egyébként az a különlegességük, hogy 1920x1080 60fps és 1920x1080 50 fps felvételek.
Én annyira nem vagyok nagy tudor, hogy le tudja-e játszani minden lejátszó, vagy sem.
Amiért ki akartam próbálni mindenképp, hogy a Hobbit-ot 48 fps-sel készítik éppen a 24 fps helyett. Így az a kérdés, hogy majdan lejátszák-e ezeket a filmeket a médialejátszók. Ha ugyanis annak nagy sikere lesz, akkor mindenki át fog térni a 48 fps-re (sajnos nem a 60 fps-t választották )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz oliver7777 #3921 üzenetére
Asus O!Play Mini! 17k.
-
Old FatBoy
aktív tag
A második nekem asztalin is hibázik.
Ati 5850-el.
Winamp:röcög
Mediaplayer Classic:kutyafej érdekes módon sokszorozódik.
A PoWerDVD 11 viszont rendesen viszi.
Ezért ne cserélje le senki a lejátszóját nem biztos,hogy gyenge hozzá csak éppen nem erre van optimalizálva!
FatiAudiophile Troll
-
Mercutio_
félisten
válasz Neil Watts #3923 üzenetére
Houstone van egy kis gond, nem látok rajta scart kimenetet
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jpeetr
aktív tag
az elsőt megnéztem, a második még töltődik.
00071.mts
nem neveztem át, simán lejátsza, hang is van, kép se akad
1080p 50Hz, fújja a szél a füvet meg a pipacskatjah, és DUNE Lite 53D
szerk:
lejött a második is
1080p 60Hz 23,8Mbit/secnem tudom mi ebben a jövő, de szerintem ezt minden le fogja játszani
Transformers 3 BD50 azért 50Mbit/sec HD hanggal, és a kis Dune Lite mondhatnám, mint kés a vajat...
[ Szerkesztve ]
-
oliver7777
tag
válasz Neil Watts #3923 üzenetére
Köszi! Ez szimpatikus is.
Létezik olyan eszköz ami media player+DVD lejátszó az egyben? Mert akkor lehet beruháznék egy ilyenbe is otthonra. És nem USB-s DVD lejátszóra gondoltam, mert azok tudtommal nem kezelnek ilyen sok fájlformátumot.
Köszi!
-
Alex91
félisten
válasz oliver7777 #3931 üzenetére
Ja, csak kicsit dragak...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Mercutio_
félisten
válasz oliver7777 #3931 üzenetére
Van még a linkelt DVP-5990 utódja a DVP-3360-as (nekem is ilyen van, bár manapság alig kapcsolják be a kölkök )
Olcsóbban megúszod, ha nem DVD-lejátszóval egybeépítettet veszel (mert az drágább és ritka is), hanem keresel olyat ami kezeli a külső USB-s optikai meghajtókat (azt később majd bármikor cserélheted, az egybeépítettnél pedig ha bedöglik az optikai rész szívod a fogad)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
egyébként 50Hz, és 59,940Hz
Na most kössél bele, hogy nem pont 60
Ha rákérdezek egyszer, hogy szerinted 50Hz-es filmet lejátszik-e akkor kapásból mondod, hogy igen? Ki kellett próbálni.
Az, hogy egy 50 Mbit/sec-es filmet lejátszik még nem jelenti azt, hogy egy 50 vagy 60 Hz-es filmet is lejátszik.
-
Multibit
nagyúr
-
törölt tag
Néhány kiegészítő infó a Dune 101-gyel kapcsolatban. Írtam a DTS-HD HRA problémáról. Nos, ezt sikerült megoldani! Azon M2TS fájlokat, melyekben HRA hang van és nem játssza a masina, át kell küldeni a tsmuxer progin. Ezután már felismeri az erősítő és játssza. Tippem szerint hasonló gubanc lehet, mint anno az MKV fájloknál a header probléma.
A nagyobbik probléma megoldásához fw frissítés szükségeltetik. A HD hangú filmeknél milliszekundumos kihagyások vannak (természetesen nem mindegyiknél, és az sem biztos, hogy mindenkinél előfordul majd). Úgy kell elképzelni, hogy lejátszás közben kimarad a hang egy pillanatra. Rendkívül zavaró, élvezhetetlen így filmet nézni. Tegnap említettem, hogy a Popbox mérnökök ugyanerre a problémára már adtak ki javítást. Azonos a chip, ha tehát a Dune fejlesztőkhöz eljut a hibajelenség, tudniuk kell orvosolni. Amíg nincs megoldás, addig marad a „sima” DTS és DD. Amint megoldják, és hozzányúlnak picikét az M2TS fájlok kezelhetőségéhez, azonnal ajánlott vétellé válik a kicsike.
Leírhatatlanul gyors a kezelése. Volt néhány media playerem, ehhez foghatót még soha nem láttam. Legyen az menüben való bóklászás, fájlok indítása, beállítások kezelése, minden esetben űrsebességgel dolgozik. A menü végletekig testre szabható, nagyon könnyen átlátható, kezelhető. Netre mindössze egy fw frissítés ellenőrzéséig kötöttem, de van böngésző, torrent kliens, és a szokásos alkalmazások, amiket nem próbáltam ki
A távirányító könnyen kezelhető, lassan megszokom a pop up menüt is, de legalább egy srt+audio gombot elhelyezhettek volna rajta. Lejátszás közben, ebből a felugró menüből érhetünk el számos funkciót. Audio váltás, felirat váltás, feliratok pozíciónak, méretének és színének változtatása, ugrás egy meghatározott időre, stb stb. Ahogy a többi Dune készülékben, itt is beállítható az alapértelmezett hang és kép, melyekkel indítani szeretnénk a filmeket. Jelentem működik is jól.
Szóval elég lenne egy javítás az említett hibákhoz, és azonnal ajánlott, ár/érték bajnok lejátszó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest