- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz #75912448 #4449 üzenetére
akkor okés mert én se vagyok menüturkálosbuzi go film osztjóccakát
a többi csicsa pl jukebox meg web ..pff
tegnap probáltam egy 26gb-os transzformerszel hálón kábellal ugy hogy kzben a gyerek is rajta logótt wifin meg se röccent kiirja kezdésnél hogy mennyi az átviteli sebb:37454kb/s volt asszem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szucsinka #4451 üzenetére
...go film osztjóccakát...
Ja, én is így vagyok vele, menüt csak a rémálmaimban szeretnék látni. A jukebox funkció viszont egész szép a Dune lejátszókon a yaDIS 2.1.3 progival, még a magyar címekhez is szed borítót, többnyire magyar leírással, cserélhető thumbnail stb stb. Persze ezt is csak kipróbáltam, tök felesleges.
-
kiki22
senior tag
sziasztok! ez jo fajta medilejatszo : XTREAMER Prodigy ?most 50k ert lehet kapni ujonnan
-
-
kombayn
csendes tag
Véleményt szeretnék hallani.
Popcorn A300 tud annyival többet az A210-hez képest, mint amennyivel drágább? -
kormi0312
senior tag
ezen a fórumon leírják, hogyan kell extra progikat telepíteni a dune-re, elég hasznosak, nézzétek meg ha érdekel: dune forum
-
őstag
válasz kombayn #4457 üzenetére
Szerintem nem. Akkor lehetne azt mondani, hogy az A-300 többet tud, ha lenne olyan film mondjuk, amit az A-210 nem játszik le, de nincs nagyon ilyen.
Az adataiból az látszik, hogy a menükezelése gyorsabb, hiszen 677 helyett 800 Mhz-es chip van benne.
Mondjuk, ha egy 1.4-es HDMI-t raktak volna rá akkor lehetne mondani, hogy bizonyos célzott felhasználásban jobb, de nem raktak, csak 1.3-mast.
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
HDI DUNE-vel olyan problémám van, hogy Zappitivel belistáztam az összes filmemet, minden borított beállítottam, exportáltam a média lejátszóra, de az csak szaggatva vagy egyáltalán nem játsza le a filmeket.Ha a könyvtárszerkezeten keresztül indítom el a filmet akkor nincs semmi probléma.
-
kiki22
senior tag
sziasztok! ez jo fajta medilejatszo : XTREAMER Prodigy ?most 50k ert lehet kapni ujonnan
-
angol
tag
Sziasztok,
az alapkérdés: 20e (max.25) körül most melyiket ajánlanátok hd, divx lejátszásra, megbizhatóság, firmware support, képminőség, szempontból, ill. az asus o!play mini 17e, jó? előre is köszi a válaszokat.
Üdv. -
törölt tag
(#4464) kiki22:
Biztos jó lejátszó lesz. A legújabb realtek chip üzemel benne minden széppel éj jóval. Az a kérdés, hogy akarsz-e gyári első firmware-es playert venni, ami minden valószínűség szerint egy ideig jó bugos lesz.
(#4465) angol:
A Mini jó, ha nincsenek hálózati és egyéb igényeid.
[ Szerkesztve ]
-
gumisxxx
tag
válasz redhunter #4390 üzenetére
SZia!
Végül is az Egreat EG-R6C lett a nyertes. Amire nekem kell azt tudja mindet. Hétfőn fog megjönni. Majd elmondom,hogy milyen
[ Szerkesztve ]
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
Cargo
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ez nagyon hülye kérdés, de ezek a lejátszók tudják kezelni az IP TV-t? Sajnos ennyire nem értek hozzá.
nothing
-
törölt tag
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok
Van egy Popcorn A110 kütyüm, de ne ismeri fel a flac fájlokat.Mi lehet a gond? -
törölt tag
válasz kisgyerek85 #4473 üzenetére
Több mint 2 éves, 2 generációval ezelőtti chipsettel.
-
dh66e
veterán
válasz kisgyerek85 #4473 üzenetére
HDP-R1-et én sem ajánlom.Sajnos nem egy stabil masina barátomnak ez már a második asus lejátszója és kínlódik állandóan a random hibákkal.Ehhez képest egy WDG2 maga a stabilitás pedig azzal is mostohán bánik a gyártó szoftver frisstést illetően.Igaz ott a moddoltak atom stabilak és elég nagy tudásuak.Elég volt neki a szenvedésből lassan új lejátszót néz.Pedig arra is nyomják a moddolt fw-ket,de valami mindig rossz.
-
Sir Fisher
tag
Üdv,
mivel nem szeretném az elég nagy DVD gyűjteményemet HDD-re összeszedni, nekem maradna a Médialejátszó+külső DVD író kombó.
Egreat EG-R6C tudja kezelni a külső DVD írót? EG-R6B biztos és elvileg a chip ugyanaz csak az R6C-nél nem látom ezt a specifikációban.
A DVD filmeket gondolom így is (külső DVD lejátszóban, lemezről) felskálázza 1080-ra a médialejátszó, igaz?
kösziÖt sört mindenkinek!!!
-
Warter
addikt
Bár nekem R1 van és én tökéletesen meg vagyok vele elégedve, ennek ellenére én sem ajánlom senkinek megvenni, ha csak valaki olcsón nem jut hozzá használtan. Az R1 felett eljárt az idő, sokkal jobb vételek vannak azonos vagy kicsivel több pénzért. Mondjuk én Egreat-et sem vennék, de ez a privát vélemény. Nálam kb az Acryan HD mini2 a legolcsóbb amit megvennék, feljebb pedig Popcorn A210 vagy Dune Lite53 még feljebb pedig Dune duo vagy max.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon nehéz jó lejátszót venni 20k körül. Akinek több kell mkv ill divx lejátszásnál, annak el kell mennie 30 körülig, és AC Ryan HD Mini2, Dune HD TV 101 körül keresgélni. Itt már van háló, mindenféle hang, stb. Esetleg a hamarosan érkező új WD Live. Ezek alá manapság én már nem mennék.
-
dh66e
veterán
Erről van szó.Valakinek megfelelhet amire használja valakinek meg agyvérzése van ha vesz egy playát és egyszer lejátssza az iso fájlt vagy a flac-ot egyszer meg gondol egyet és meg se mukkan.Nekem is régi van G2,de azt nyugodtan ajánlom használtba is mert legalább stabil és jók a moddolások is legalábbis a maximumot kihozták abból a sigma prociból ami benne dohog.
-
dh66e
veterán
válasz Sir Fisher #4476 üzenetére
Holnap megnézem neked a havernál hogy megy e a samu usb-s dvd íróm ha otthon van és nem kapsz addig választ.
regger
Persze de sok embernek csak divx,avi,mkv lejátszása kell sok esetben analóg rendszerhez.Nekik elég bőven az olcsóbb lejátszók akár a használt lejátszók között nézelődni.Aki már túl van egy két kapavágáson az már tudja amit mi is tudunk.
-
Vagy rosszul kerestem, vagy nem találtam kifezetten asztali blu-ray lejátszó topic-ot, de a mai gépek már médialejátszónak is jók, szóval találkozott már vki személyesen a Samsung BD-D5300-al? tapasztalat?
Vagy tudtok ajánlani olyan médialejátszót, ami felvenni is képes?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
erdoke
titán
-
-
-
Tin
veterán
sziasztok,
van egy (hd-n kívül mindentjátszó) cyberhome ch635-ös dvd lejátszóm, és vagy 1000 dvd lemezem, aminek 2/3-a divx. sajnos a lejátszó megint kezd döglődni, egyre kevesebb lemezt játszik le, gondolom a motorja megint kezd megdögleni (volt már 1x gariban cserélve 1.5 év után, azóta is eltelt már 2 év).
van egy panasonic tx32pm11 tévém, ez az egyik utolsó szériás, de még fejlesztett CRT tévé, nagyon jó kis tévé, és majd 1-2 éven belül lecserélem hdtv-re, de még nem most terveztem.
a probléma, hogy a tv-n "csak" scart RGB bemenet, s-video és sima kompozit bemenet van, progresszív nincs. a legszebb képet nyilván a scart rgb-n adja, a másik kettő képminőségre és felbontásra már kevésbé szép.
épp ezért gondoltam először, hogy veszek egy újabb (szintén mindent játszó) dvd/divx lejátszót, ami esetleg tud hd-t is, van scart RGB kimenete, és tud USB-ről olvasni. így a dvd-ket is tudnám nézni a megszokott képminőségben, és a sorozatokat meg pendrive-ról, és nem kellene újraírhatóra írogatni.
a probléma, hogy ahogy láttam, a dvd lejátszó fórumok már kihaltak. az új "hype" a médialejátszó, esetleg egy külső usb-s dvd íróról való lejátszással. ezzel sincs gond, ott van pl. a remek egreat széria, ami nekem tökéletes, és még külső dvd íróval is 20 alatt van az ára (ennél többet nem szánnék az egészre).
viszont, a probléma, hogy ezeknek a médialejátszóknak hdmi kimenete van, illetve kompozit. ami szar. a drágábbakon esetleg van progresszív, de azt sem tudom a tévémre kötni. scart-ot nem láttam egyiken, van ami a kompozithoz ad scart átalakítót, de sem RGB, szóval nem az igazi.
mivel nem akarok tv-t cserélni, és nem szeretnék 20-nál többet költeni az egész mókára, kérlek segítsetek.
mit ajánlotok?
- ha dvd lejátszó, akkor melyik? legyen scart rgb kimenete, tudjon usb pendrive-ról játszani, vigyen mindent, kezelje az ékezetes feliratokat, és legyen tartós a dvd olvasója (legalább 2 év, heti 3-4 dvd lejátszás, tehát bírjon legalább 500 dvd lejátszást, mielőtt megdöglik).
- ha médialejátszó, akkor melyik? itt is maradhat a 20-as határ, ennek is kell tudnia pendrive-ot, külső vinyót és legyen képes meghajtani külső usb-s dvd írót, és kezelje az ékezetes feliratokat. és hát persze minőségi legyen a kimenete.
segítségeteket előre is köszi!
-
Multibit
nagyúr
Ilyen feltételek mellett az USB 2.0-s DVD-játékosok jöhetnek szóba:
[Philips DVP3360]
[Philips DVP5990]Szerk:
A tartósságot illetően ne legyenek illúzióid! 2011-et írunk[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Multibit #4490 üzenetére
Hát ja, ez a gondom...
Hdmi - scartRGB, illetve a komponens - scartRGB konverterek léteznek, de a hdmi digitális, a komponens meg YUV színrendszerű, így mindkettő aktív eszköz, ergo 30e alatt nem úszhatóak meg sajnos. A lejátszók meg HDMI-t tudnak és szar kompozitot tudnak, a drágábbak komponens-t is, de egyik sem scart RGB, és nem alakítható át egyszerű "olcsó" kábellel.
Az a baj, hogy mindenképpen feleslegesen fizetnék ki 20-30e forintot valamiért, ami a végén (1-2 éven belül) a kukában landolna. Ebben az esetben nyilván ésszerűbb már a leendő TV árába belerakni azt a 20-30e forintot.
Nincs már olyan mint pár éve, amikor az ilyen Yamada és Cyberhome játékosok mentek az mpeg4-players fórumon? Tehát ilyen "kínai", de mindentvivő, firmwarefrissített, megbízható mechanikás cuccok?
-
zodo
nagyúr
Sajna én sem tudom mi tévő legyen és mit is vegyek.
Szerintetek mi lenne a jó választás?Hi-fi topikból átemelt módosított hsz:
Zenék a pc-n melyek mp3 de mostanában gyűjtőm a Flac kiterjesztésűeket.
Van pár CD lemezem (ezek nem annyira fontosak) de DVD-ből főleg zenei tartalmúak amiket jó lenne ha le tudnék játszani.
Ezeket mondjuk átírhatóm valamilyen lemezkép fájl formátumra..
Jelenleg nincs a pc-ben lejátszó amivel ezt megtehetném.
Elsősorban az új erősítő szerzeményemet (Harman kardon HK 630) szeretném hallgatni mind zenére és a későbbiekben (mert tervben van egy LCD/LED Tv vásárlás) mozira is.
Tudjuk hogy a jelenlegi pc és a leendő hallgatási pont cirka 12 méter kábel segítségével lehetne összekötni. Légvonalban csak 8 méterre vannak egymástól.
Lényeg hogy minden zenei anyagot le/meg tudjak játszani/jeleníteni.
Egyenlőre csak a zenékre vonatkoztatva.Tegnap első körben ajánlottak egy Logitech squeezebox lejátszót és ehhez mérten próbáltam keresni egy kapható lejátszót.
Gondolom szinte bármelyik média lejátszó jó lenne erre a feladatra.
kb. ezt találtam (elvileg LG Tv vásárlása van tervbe véve): LG DP1W Wifi média lejátszó
Ez jó is lenne (talán) de a DVD lemezeimet még nem tudom lejátszani hacsak nem íróm át őket vinyóra.
Ezért gondoltam egy mini HTPC építését ami cirka 60k-ból kivitelezhető lenne ami minden gondomat megoldaná. (Brazos konfig)Esetleg egy Blu-ray vagy DVD lejátszó ami kezeli a Flac kiterjesztést is?
Szimpatikus megoldásnak tűnik részemről mert a fentebb vázolt két eszköz közt lenne az ára és a lemezeimet sem kellene mellőznőm mert elsősorban a funkcionalitás számít. -
zodo
nagyúr
Ahogy elnézem a Blu-ray lejátszók nem igazán szeretik a Flac kiterjesztést szóval marad a Média játszó.
Mely típusok számítanak ajánlott vételnek 30-40k környékén?
Hálózati lejátszás, merevlemez bővíthetőség, Magyar menü előnyben.
Internetes böngészésre, torrent kliensre nincs szükségem.
Eddigiekben csak az Asus O!Play HD2 lejátszó tesztjének elolvasásig jutottam ami elsőre szimpatikus de biztos van jobb is. -
-
vlevi
nagyúr
Azthiszem, régebben valaki mintha említette volna itt a fórumon az Egreat R500-at Kicsit furcsa dizájnja van, de van lehetőség 3.5" vinyó beépítésére, hálózat, Realtek 1183 chip, 256M memória. A fene se tudja. Pár ezressel drágább kiadásban Wifi, DVB-T tuneres változat, és felvételi lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo
aktív tag
válasz #75912448 #4395 üzenetére
safe módban ezt, hogyan kell?
Érdekes, hogy szervíznél volt, (én nem értek hozzá) az nem tudta feltenni, így most én próbálom meg
Amúgy ott voltam mikor csinálta és pendriveról ment direktben, nem volt semmi mappában.
A penrdive rádugásával, hálózatra kapcsolásnál nyomva tartotta a panel közepén lévő gombot, majd kis idő elteltével felengedteNem rendelek, veszek soha semmit a netről!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok