-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz dojcsakgergo #35850 üzenetére
Inkább valami nevesebb gyártótól kellene venni mint pl WD, Asus de ha nincsenek különösebb elvárásaid akkor még az LG Blu-Ray lejátszói is vállalható alternatíva lehet mert Mkv és Divx/Xvid formátumok nem tudnak kifogni rajta. Pont ma vettem használtan egy Asus O!play HDP-R1 lejátszót 12k-ért és módosított firmware-el egész kellemes készülék.
-
Multibit
nagyúr
2014-ben Realtek RTD1073 processzoros mediaplayert venni - finoman szólva is - önmagunk t.könszúrása! Mivel visszaolvasni Te sem szeretsz, ezért leírom, hogy az itthon újonnan kapható, legolcsóbb, ajánlott mp a WD TV Live Streaming.
(#35851) Joshi:
Inkább valami nevesebb gyártótól kellene venni mint pl WD, Asus
Lehet, hogy neked saját célra megfelelt az emlegetett Asus, de másoknak ajánlani felelőtlenség egy olyan céget, amely nem rendelkezik általánosan jól használható modellel.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
MKW, helyes MKV.Ez a lejátszó egy nulla szvsz. Helyette inkább WD Live Stream, 28.000 Ft.
Multibit
Megelőztél.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Joshi
titán
válasz Multibit #35852 üzenetére
A kérdező USB-ről szeretne filmeket lejátszani legalábbis hálózati lejátszást nem említett, szerintem erre még az általa linkelt lejátszó is alkalmas lehet. Én csak azért írtam neki nevesebb gyártókat hogy legyen esély a módosított firmwarre amivel azért megnőhet a lejátszó funkcionalitása.
Nekem van egy Mede8er 600 is és van összehasonlítási alapom de járt már nálam egy Asus O!play Mini is és szerintem ~10k környékén teljesen vállalható alternatíva ha nincsenek túlzott elvárásaink.Természetesen lehet azt mondani hogy már pedig megéri a befektetést egy jobb lejátszó, és talán az én példám nem is annyira jó mivel nekem az O!play másodlagos lejátszóként funkcionál a kisszobában. Ettől függetlenül valakinek bőven elég ez is és nem akar dupla pénzt áldozni a projektre.
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Mi a véleményetek a G-Box Midnight MX2-ről?
Jelenleg egy Raspberry Pi-t használok RaspBMC-vel, csak az XMBC-t, semmi mást. Viszont az 1080-as HD filmek rendszeresen akadnak, így egy nagyobb teljesítményű lejátszót keresek. Csak NAS-ról nézek filmet, nincs szükségem beépített HDD-re.
Szerintetek a fenti MX2 jó lehet kiváltani a Raspberry-t? Vagy tudtok valami jobbat javasolni?
Petya
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
BBéci
legenda
Miért ajánlanánk olyat, amivel nincs tapasztalatunk? Amivel viszont van, és csupa pozitív, az lelkesen ajánlgatjuk, ez a természetes és normális. Ráadásul a bizonytalan forrás és a még bizonytalanabb garanciális háttér eléggé elriasztóak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
Akkor ennyi erővel lehetne a topiknak egy hsz-e is amiben ez áll:
Emberek nekünk csak két lejátszóról vannak tapasztalataink és ezért csak ezeket ajánljuk, nevezetesen:
Mede8er MED600
WD Live StreamEzért nem kell fenntartani egy fórumot, én mondjuk kíváncsi lennék a G-Box Midnight MX2-re is mert szerintem nem lehet az annyira gagyi. Külföldi fórumokon biztosan többet lehet tudni a készülékről.
-
devil-k
nagyúr
Igazad van, inkább ajánljunk valami no name vackot, amit senki nem ismer és ki tudja, hogy milyen szutyok hulladék, made in Hong Kong? Vagy amivel nincs tapasztalata senkinek sem? Belegondoltál abba, hogy pl a garanciát hogyan intézné el? Vagy ha megjön és nem működik? Ilyenből van egy jó pár a neten. Ezért ajánlunk olyat ami bevállt és ismerünk, jó tapasztalatok vannak róla, szeretik, megbízható.
És miért Med8er és WD Live Stream a legelső ajánlat? Mert ha észreveszed, a legelső kitétel az, hogy minél OLCSÓBB legyen, DE mindent tudjon.... Szívesen ajánlunk mondjuk Popcornt közel 90.000 Ft-ért, de abból kevesen kérnek. Bár én is azt használok és szeretem. De akár 150.000 Ft-ért is tudunk ajánlani. Akit ismerek és eddig Med8ert vett valami ipari hulladék helyett, az még nem bánta meg, örült neki.
Vedd meg akkor az előzőleg linkelt lejátszót és teszteld le, elvégre közel 48.000 Ft. Zsákbamacska, jó játék.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
Te mersz olyat ajánlani, amit csak képen láttál? Bátor vagy, sőt, vakmerő.
Az pedig egyenesen alaptalan vádaskodás, hogy csak azt a két típust ajánlgatjuk. Ha kíváncsi vagy arra a készülékre, rendelj egyet, próbáld ki és olvasgasd a külföldi fórumokat. De minket ne támadj, ne vádolj igazságtalanul!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
Külföldi fórumokon biztosan többet lehet tudni a készülékről
Itt van egy,a 11-es hsz.ben meg videó róla:[link]
De itthon nagyon kevesen vállalják a külföldről behozatalt+zsákbamacskát,ahogy Devil írta,ezt meg kell értened.De jópofának tűnik,a videó alapján.Ha megvetted,írd le a tapasztalatokat vele.
-
GigaGabi
újonc
Popcorn Hour C-200-ra hasznalhato a Popcorn Hour Remote Control androidos aplikacio?
-
Blackwolf77
csendes tag
Sziasztok!Van egy régi hitachi 5.1-es házimozi rendszerem ami csak eredeti dvd-ket visz(tényleg régi)ehez szeretnék a hátulján lévő rca hang bemeneten keresztül médialejátszót csatlakoztatni.Így megúsznám ,hogy házimozi erősítőt és hozzá normálisabb hangfalakat kelljen vásárolnom,járható út ez vagy orbitális baromságot kérdeztem?Nem nagyon értek a témához,köszi!
-
bencze
senior tag
Hali,
Wd tv live-om lecserélésre gondoltam, egy olyan kütyüre lenne szükségem ami tud ethernet hálózatot, sambáról fel tudja venni az anyagot, valamint van netflix kliense. Továbbá fontos, hogy ne csak dhcp-t tudjon, hanem állíthassam az ip beállításait (dns-t konkrétan).
Noname külföldről rendelős is megfelel, ha van pozitív tapasztalat róla.[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
_Petya_
őstag
válasz bigdee888 #35861 üzenetére
Nekem RaspBMC-vel akadt mindegyik MKV, amit próbáltam. Te it RaspBMC-t használsz? Vagy OpenELEC-et? Utóbbiról jókat hallottam, lehet kipróbálom.
Az itteni teszt MKV-k is akadtak.
Nálad pontosan milyen rendszer van a Pi-n?
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
bigdee888
tag
válasz _Petya_ #35869 üzenetére
A Raspbmc nekem sem jott be... Lassu volt, akadozott a menben (bar nem lejatszaskor).
Jelenleg az utolso OpenELEC beta (3.95.5) van fennt ugy, hogy SD kartyarol boot-ol, es egy USB pendrive-ra dolgozik (Storage).
Igy valami hihetetlenul gyors, szinte mar-mar olyan mint a rendes szamitogepemen.
Probald ki!
Innen toltsd le a masodikat, es ez alapjan (Windows USB) tedd fel. Hidd el, megeri!(Ha van kerdesed, akkor azt majd a Raspberry topic-jaba tedd fel, ne szemeteljuk ezt ossze.)
-
allein
addikt
Szevasztok. Mi lehet az oka, hogy 3 ftp klienssel is próbálok másolni a laptopról a médialejátszóra és mappát nem tudok másolni, nem engedi. Magát a filmet át tudom másolni. Nem igazán tudok sok mindent beállítani az Asus-ban
-
-HajTömeg-
őstag
O!Play MINI-t már nem éri meg megvenni? Régi?
Valahogy jó lenne 20 alatt megúsznom a médiaplayert.
Egy Pana 42x50 hd plazmához kéne, 3D nem kell.
Csak az kéne,hogy minél több formátumot játszon akadásmentesen.
Nézzek körül használt piacon, ajánlott kategóriából új nincs 20 alatt?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Infernusz
csendes tag
Sziasztok! Asus Média Pro, WD TV Live streaming, esetleg Asus mini plus ajánlott?
-
Multibit
nagyúr
válasz -HajTömeg- #35872 üzenetére
Ha nem hiányzik a hálózatos lejátszás lehetősége és felvállalod annak kockázatát, hogy a régi chip miatt esetleg akadhatnak a magasabb bitrátás filmek, akkor jó is lehet számodra a Mini Asus. Én viszont inkább utánanéznék egy használt Streaming-nek!
-
mts
tag
Sziasztok!
Mostanaban elgondolkodtam, hogy beruhazok egy medialejatszora. Nem igazan vagyok otthon a temaban. Milyen lejatszot ajanlanatok? Kovetelmeny annyi, hogy MKV, BD ISO, BD3D ISO lejatszasara alkalmas legyen valamint DTS HD es DOLBY TRUEHD hangokat is lejatsza. Esetleg halozatra is ra lehessen kotni, bar ez nem alapkovetelmeny.Elore is koszonom a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Kovetelmeny annyi, hogy MKV, BD ISO, BD3D ISO lejatszasara alkalmas legyen"
3D-képes, ajánlott lejátszók. Kiegészíteném az Egreat R6S lejátszóval, amit már csak használtan tudsz beszerezni, de a legolcsóbb ami ajánlható, beszerezhető 10-15 ezer között. Szóval az ajánlat nagyon függ a rászánt összegedtől, amit feltétlenül érdemes megadni ilyen esetben.
[ Szerkesztve ]
-
mts
tag
válasz Multibit #35880 üzenetére
Ha valoban elolvastad vokna a hozzaszolasom akkor talan nem kotekednetek. Nem ertem miert faj mindig egy ket embernek ha valaki segitseget/infot ker. Miert kellene nekem azt tudnom, hogy jovo heten nem jelenik-e meg valami ujdonsag, vagy valaki nem vett most egy lejatszot amit eddig itt nem emlitettek, de nekem megfelelne es most irna stb. Kis tulzassal hetente megjelenik egy uj kutyu es mint irtam nem foglalkoztam eddig medialejatszokkal... Mindenesetre koszi szepen a hsz-t, ide se jovok tobbet.
-
Multibit
nagyúr
Nem megsértődni kell, hanem igazodni a fórum etiketthez! Ha én megsértem ezt és valaki erre felhívja a figyelmem, nem kezdek el duzzogni miatta.
Te újként "csak" egy kérdést tettél fel, de itt erre a kérdésre napi rendszerességgel válaszolnak, ami már unalmas (kisebb lehetne a topic, ha nem így lenne). Mindezek ellenére kaptál tőlem infót, tehát nem én kötekszem, hanem... Kellemes Húsvétot! -
mts
tag
válasz Multibit #35885 üzenetére
Nem sertodtem meg es nem is duzzogtam. Csak leirtam a velemenyem. En ugy gondoltam, hogy egy ilyen forum azert van, hogy segitsuk a masikat es nem azert, hogy oltogassuk mert nem olvas el X ezer hozzaszolast. Ha neked mar unalmas, akkor ne valaszolj ra hagyd figyelmen kivul, majd lesz olyan is amire szivesen valaszolsz. Nekem meg valaszol olyan akinek ez meg nem jar fajdalommal, nem unja meg ezt a temat. A tipust termeszetesen koszonom, meg ha nem is erdemeltem meg...
-
Infernusz
csendes tag
Kösz mindenkinek.
-
Joshi
titán
50k-ért a legjobb lejátszó a Mede8er MED600.
Egyébként én se értem hogy az Összefoglalóban miért nem írják be az ajánlott lejátszókat árkategóriák szerint, mert ha benne lenne akkor jogos lenne a miért nem olvastál vissza sz@rság. Szerintem az se építőbb jellegű hsz hogy miért nem olvasol p@raszt. -
őstag
Szerintetek egy Dune 303D-t érdemes lecsrélni Popcorn A410-re?
Néhány info:
- csak hálózatról (gigabites) játszok le tartalmakat
-A készüléket rejtve használom (ezért is nem került a lehetőségek közé az A400, mert nem csatlakoztatható hozzá külső vevő)
-Digitális hangkimenetet használok : HDMI>Pana P65VT60,Optikai>Denon 3805
- minőségi anyag megjelenítésére használom (BD iso, mkv), így a fájltípus támogatottság nem lehet prpbléma -
nagyúr
X ezret nem kell elolvasni, de az utolsó 200-300-ból már elég jól kiderül, mik szoktak felbukkanni egy topikban. ezt most nem b***ogatásként mondom, én mindig így közelítek egy kevésbé ismerős területhez, és kitűnően beválik.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
devil-k
nagyúr
Egyértelműen igen szvsz. Már a képminőség miatt is! (Főleg úgy, hogy 65" plazmád van)
"A készüléket rejtve használom"
Ezt nem igazán értem. El van rejtve és ezért nem csatlakoztatsz hozzá mondjuk külső HDD-t és ezért "csak" hálózatról játszod a tartalmakat?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
őstag
válasz devil-k #35893 üzenetére
A képminőség miatt gondoltam rá én is, de Popival nincs tapasztalatom.
Ezt nem igazán értem. El van rejtve és ezért nem csatlakoztatsz hozzá mondjuk külső HDD-t és ezért "csak" hálózatról játszod a tartalmakat?
A tévé és a fal közötti keskeny sávban van jelenleg a Dune (így nem látszik). Nem akarok hozzá csatlakoztatni adattárolót,mert minden lejátszandó tartalom egy rendkívül alacsony fagyasztású "házi szerveren" van tárolva, illetve az új dolgok is oda kerülnek ftp kapcsolaton keresztül. Szóval nincs szüksékem arra, hogy mobil HDD, pendrive,memóriakártya csatlakozzon az eszközhöz. No meg annyira nem is szép eszköz, inkább csak egy műanyag doboz, amit nem akarok nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
erdoke
titán
válasz Dorian #35896 üzenetére
Van. A Qdeo chip is egyértelműen jobbnak látszik. Az már más kérdés, hogy melyik van közelebb a rendező eredeti elképzeléséhez, de több szempontból is kellemesebb a szemnek a végeredmény. Nyilván túl lehet húzni a "javítást", mint ahogy sokáig a Samsung is ezt csinálta az AMOLED kijelzővel, de van egy arany középút, amire a "vájtszeműek" többsége is azt mondja, hogy jobb, mint nélküle.
A legjobb aláírás a héten
-
Mihben
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami normális média lejátszót, max 15 ft környékén. Nem kell semmi extra, csak egy sima USB, meg egy HDMI kimenet, meg, hogy normálisan vigye a full HD-t.
Erről nem nagyon találtam véleményt:
http://www.bestdigital.hu/full-hd-multimedia-lejatszo-hdmi-p-306.html
Esetleg valaki tudna róla mondani valamit?Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest