Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz bluyoo #1669 üzenetére

    Na, a király az, hogy CC-ben nem jelenik meg a játék, ha meg és manual mindent 4 CPU-ra téve sem javul semmi, mi több, belassul az egész (a többi amúgy mind 1 magon futnak). Tehát a többi programot azért átteszi, csak azt nem értem, ezt miért nem látja. :U Még újra is indítottam. Azért némi optimalizálatlanságra adhat gyanút, hogy egy tuningolt i5-öt belassít biszbasz kis háttérprogramokkal, amelyek jószerivel erőforrást sem foglalnak.

    Tuningra (hétköznapi és értelmes szintet értve alatta) visszatérve, kicsit azért gáz a tendencia:

    i7-920: 2,66GHz->4,05GHz (jó kis FSB-emelés)
    i5-2500K: 3,7GHz->4,6GHz
    i5-4670K: 3,8GHz->4,2GHz

    Lehet, hogy 1-2 generáció múlva tényleg értelmetlen lesz K-s procit venni (ha lesz egyáltalán), de felárat fizetni érte végképp. :(((

    Mielőtt valaki szólna miatta, hogy nincs kizárva, természetesen kipróbáltam az FSB emelést is, de ugyanoda jutottam, ahova szorzóval: a procinak meg sem kottyan a 125MHz, viszont a szorzót (DRAM:FSB arányt is!) vissza kell venni, és végeredményben ugyanott van az ember, csak a proci kap fölösleges extra terhelést. A rendszer "Auto" ugyanúgy 4,0-4,2GHz-re képes stabilan belőni a rendszert.

    Az egyetlen jó hír, hogy Z87-tel a lap auto szinte pontosan belövi, mire képes a rendszer normál körülmények között (értsd: nagyobb teljesítményhez értelmetlenül nagy fesz-emelés kell), ezt még a Z68-ról sem lehetett elmondani.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák