- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
ambipur
tag
válasz ecaddict #12599 üzenetére
Szia Ecaddict!
Köszönöm! Az ötletedet arra próbálom felhasználni, hogy ha a DynDNS-es nevet megpingelve a válasz nagyobb mint 2 (alapjáraton alig nagyobb mint 0), akkor leállítom a merevlemezt igénylő szolgáltatásokat és reboot. Hátha ez segít. Azért mentem ebbe az irányba, mert ilyenkor a 192.168.1.1-en még bejön a konfiguráló felület, de a torrenteket már nem tudom elérni, és internetböngészés is megy még, de valami ilyenkor nagyon le van rohadva és csak az újraindítás segít.
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
A lighttpd-nek szeretnék egy egyedi 404-es oldalt. Létrehoztam az alábbi helyen: a www könyvtárban (server document root) a /Error_404/Error_404.html . A lighttpd.conf-ban ezt állítottam be:
server.error-handler-404 = "/opt/transmission/www/Error_404/Error_404.html"
de próbáltam így is:
server.error-handler-404 = "/Error_404/Error_404.html"
Mindkét esetben újraindítottam a lighttpd-t, de csak a szokásos 404 Not Found üzenetet írja ki, ha szándékosan nem létező file-ra való hivatkozást írok be a címsorba. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
ambipur
tag
válasz Intruder2k5 #12604 üzenetére
Szia Intruder!
Ellenőrzés megtörtént, de nem kevertem össze, valóban ez a server document root, a fiam honlapja és egy másik fejlesztés alatt álló honlap is itt van. Ezek működnek, a böngésző megnyitja őket, és ha a böngészőben a címsorba beírom, hogy DynDNS név/Error_404/Error_404.html akkor meg is nyitja a saját hibaoldalamat.
-
ecaddict
senior tag
válasz ambipur #12602 üzenetére
Ez nem hangzik túl jól. Inkább a hiba okát kellene kideríteni. Esetleg firmware csere?
Nekem pl. Oleg-el még nem volt ilyen gondom...### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
gyugyo
csendes tag
No! Itt vagyok, csak a privátot ritkán nézem.
Az architectura azért lényeges, mert a router alap struktúráját mutatja. A webadmin-os tűzfal állítás erre van kihegyezve. Szerintem az e220 nem látja webadminon.
Putty-oltál már? Windows-os gépről csatlakozol a router-re?
Ezt a koppelt honnan töltötted le? Van egy álló routerem felrakom rá.
Én éjjel alszok. Hétköznap nappalok a szabad időponjaim.
-
sekli
addikt
Rosszul csinálok valamit, hogy nekem állandóan vacakolnom kell a chmod-dal, nem lehet megoldani, hogy minden mappa keletkezéskor alapértelmezetten 777-es legyen? Be akarok valamit másolni sambán valahova, és az esetek jelentős részében puttyos chmodolással kell kezdenem.
-
MODERÁTOR
Ez Tomato, vagy OLEG? Én, Tomato alatt nem tudok róla, hogy ilyen előfordulna, mivel ott a firmware konfigurálja az smb.conf-ot... Legalábbis én akárhogy állítottam a samba-t, még mindig tudtam írni a megosztást. OLEG esetében pedig írd bele ezt a sort az smb.conf file-ba:
force user = root
Nem a Global-ba kell, hanem minden egyes megosztás szekcióba.
[ Szerkesztve ]
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #12609 üzenetére
tomato, de mivel piszkálgattam már az smb.conf-ot, lehet, hogy az a baja... megnézem majd, köszi!
-
MODERÁTOR
Tomato smb.conf nálam, belepiszkálás nélkül:
[global]
interfaces = br0
bind interfaces only = yes
workgroup = WORKGROUP
server string = INT-ROUTER
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 0
syslog only = yes
timestamp logs = no
syslog = 1
encrypt passwords = yes
preserve case = yes
short preserve case = yes
wins support = yes
domain master = yes
local master = yes
preferred master = yes
os level = 65
client code page = 852
coding system = utf8
[megosztas]
path = /mmc
writable = yes
force user = root
browseable = yes
comment = mmc[ Szerkesztve ]
-
LacBp
tag
válasz gyugyo #12607 üzenetére
szia.
Ha gondolod átküldöm neked e-mailben a koppelt. mert nem tudom már hogy honnan szedtem le. Amúgy jo nekem valamelyik délután is. Csak akkor ha a router küzelében vagyok
AMúgy windowsos géppel csatlakozom a routerre, főleg wifin. a router a hűtő tetején, beledugva a modem usb-n és abban a vodkafonos kártya.
Ha webadminosan nem látom, azért átjáróként tudom majd használni a routert? pl bedugott usb -s hdd-t láthatom majd kívülről?
sosem puttyoltam még... -
pmikloska
aktív tag
válasz pmikloska #12478 üzenetére
Lenne egy apró kérdésem: ha a /opt/etc/samba/Share/torrent/work-ba másolok egy fájlt Total Commanderrel, nem tudom mindet törölni. Hogy lehetne megoldani, hogy amit belemásolok, azt törölni is tudjam Windows alól?
MC-vel természetesen tudom törölni, de macerás mindig Telnettel belépni stb.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pmikloska
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12615 üzenetére
Köszi!
-
pmikloska
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12615 üzenetére
Mégsem megy.
Több képet másoltam át, amit a telefonommal készítettem, és nem tudom törölni.
Ha mást másolok, akkor azt tudom. -
FixY67
senior tag
Csinált itt valaki olyat, hogy openwrt whiterussian-t upgrade-elt/cserélt kamikaze-ra?
(wl-500gp-n natürlich )...
-
gyugyo
csendes tag
mc nyil nyűgjének megoldása:
mc > F9 > Options > learn Keys...
Elmész ctrl+LE vel a Down arrow key -ig, azon Enter, feljön egy piros ablak,hogy Teach me a key, ekkor megnyomod simán a LE nyilat. Ugyan így lehet a többi felsorolt billentyűt is módosítani. A végén Save. -
vargalex
félisten
válasz ambipur #12603 üzenetére
Hi!
Ha jól sejtem, akkor ezen beállítás után https-en próbálkozol. Ekkor két lehetőséged van:
1. Az ssl document-root-ba is létrehozod ezt a mappát, illetve a html állományt.
2. A server.error-handler-404 helyett a server.errorfile-prefix-et használod. Ez mindkét esetben érvényes lesz.[ Szerkesztve ]
Alex
-
FixY67
senior tag
válasz vargalex #12620 üzenetére
Jahogy a másik topikban írtad? Akkor azért kerestem hiába.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy közvetlenül rá lehet tölteni a whiterussian-re a kamikaze-t vagy előtte vissza kell tenni gyári fw-t v. valami egyebet? (persze hülyeség a kérdés, a doksiját úgyis át kell nézni, abból meg kiderül)
...
-
snowfox
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Ilyen routerem van nekem is Asus WL-500gP V2. Oleg firmware van rajta, plusz Intruder2k5 pack-je. Fut minden rajta tökéletesen de van egy hiba, mit nemtudom miért van.
Amikor fut a rTorrent nem kapcsolódik szinte sehova Seed és Peer 0 (nulla)
miközben sz.gépen a uTorrent meg nagyon sok Seed-et és Peert lát ugyanannál a torrent fájlnál.
ez mitől lehet?pár kép a hibáról:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]köszi: snowfox
[ Szerkesztve ]
---This is the beginning of a beautiful friendship---
-
FixY67
senior tag
válasz vargalex #12623 üzenetére
Na azt hiszem, ezt kihagyom... vagy én vagyok ügyetlen, vagy finoman szólva hiányos a doksi.
Pl. honnan lehet tudni (leszámítva a találgatást), hogy konkrétan mely image kell mondjuk az Asus WL-500GPv1-hez?
Aztán...
Itt írják (remélem, jó lesz a link) :
Important notice: there is a long standing bug that makes it impossible to do port forwarding (NAT) with this router on 2.4 kernelEzt hogy kell érteni? Nem megy a NAT a 2.4-es kernellel? Kösz, akkor mit csináljak vele? (előtte meg port forwardingot emleget, ami ismereteim szerint valami egészen más, mint a NAT)
A fenti link szerint a gyári wifi kártya nem működik a 2.6-os kernellel. OK, de honnan tudhatom, hogy a Download szekcióban található anyagok közül melyikben van 2.4 és melyikben 2.6?Szóval ez így egy kissé ijesztően néz ki.
---
gyk: Tudom, hogy a brcm-2.4 kell, csak az zavar, hogy ezt így, ebben a formában kijelentve nem látom sehol.[ Szerkesztve ]
...
-
vargalex
félisten
válasz FixY67 #12626 üzenetére
Hi!
Sajnos nem igazán frissítik az adatlapot. Nekem a port forward-al nem volt gondom, de ha megnézed a ticket-et, akkor láthatod, hogy WhiteRussiannal is ugyan az volt a hiba. Szóval, ez szerintem javítva.
Elvileg a WiFi is megy a 2.6-os kernellel, igaz én nem próbáltam. Váltottam Atheros chipes kártyára. Természetesen, ha 2.4-et szeretnél feltenni, akkor a brcm-2.4-re van szükséged.
De szerintem WhiteRussian esetén sem volt sokkal jobban dokumentálva. Annyival volt könnyebb, hogy ott csak 2.4-es kernel volt.Alex
-
FixY67
senior tag
válasz vargalex #12627 üzenetére
Miért? A 2.6-os kernel szerinted melyik image-ben van? Én csak egy brcm47xx-t találtam ezen kívül, de ott nagybetűkkel virít, hogy "NO-BROADCOM-WIRELESS"
szerk: az a baj az adatlappal, hogy itt-ott frissítik, de sok helyen meg évek óta változatlan, köze nincs a jelen állapothoz, ahogy elnézem.
[ Szerkesztve ]
...
-
akisbandi
aktív tag
Keresgélem, de nem találom a választ. Tomato van fent.
Fstab-bal csatoltam az első disket az mmc, majd a másodikat automatikusan mnt-be.
Szeretném leválasztani, de webes felületről nem megy, PuTTY alatt az
umount /tmp/mntdisc1_3/ -f re pedig device busy választ kapok.Hogyan tudom biztonságosan eltávolítani, illetve ha csak simán lehúzom, mennyire tolerálja az ext3 az akciómat?
Persze az is kérdés, hogy egy fagyás, vagy újraindítás esetén mi választja a meghajtókat? -
MODERÁTOR
-
FixY67
senior tag
válasz Intruder2k5 #12631 üzenetére
Köszi, ezt sejtettem, de konkrétan honnan derül ki?
Szokás szerint nem azon problémázok, hogy nem találom meg, hanem azon, hogy nincs tisztességesen dokumentálva.(a whiterussian doksija sem volt tökéletes, de akkoriban csak egy wiki volt és nem kellett azon rágódni, vajon amit most olvasok az melyik verzióra vonatkozik )
Itt is felfedezni vélem azt, amit korábban a debian környékén: nem divat a karbantartott, átgondolt dokumentáció....
-
MODERÁTOR
válasz FixY67 #12632 üzenetére
"Köszi, ezt sejtettem, de konkrétan honnan derül ki?"
Honnan? Nekem pl. vargalex mondta :-))"Szokás szerint nem azon problémázok, hogy nem találom meg, hanem azon, hogy nincs tisztességesen dokumentálva."
Bár őszintén megmondom, hogy én nem igazán foglalkozom ezekkel a dolgokkal, de legjobb tudomásom szerint ez egy nyitott project, ha szeretnéd dokumentálni, gondolom a lehetőség adott. Feltételezem, hogy az amúgy teljesen normális életet élő, munkahellyel is rendelkező fejlesztőknek erre jutott idejük. Akinek jó így, az használja, akinek nem, az meg keres mást."...akkoriban csak egy wiki volt..."
Akkoriban szerintem Linus Torvalds sem gondolta, hogy mennyi minden lesz a rendszeréből :-)Félre ne értsd, nem piszkálódni akartam, egyszerűen csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy ezt ugye mások a szabadidejükben ingyen csinálják, tehát semmilyen alapunk nincs reklamálni. Ha viszont én tévedtem ez ügyben, akkor elnézést kérek! :-)
-
FixY67
senior tag
válasz Intruder2k5 #12633 üzenetére
Persze,abban igazad van, hogy szuvenire nyihuhu nyikukucsku protku...
De hogy merjek bármit úgy "élesben" használatba venni, hogy tképp csak találgathatok, mi is lesz az eredménye....
-
Kom-ancs
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám egy V1-es router-el,hogy felraktam rá a legutolsó gyári fw-t és nem tudom elérni web-es felületről.Pingelni tudom,tftp-ről is tudok rárakni fw-t,de web-ről nem megy.Bejön az ablak ahova be kell írni a felhasználónevet/jelszót,de nem fogadja el a gyári admin/admin párost.Lehet más jelszó kellene,de mi?Én nem állítottam el semmit.
...van egy lassú de ugrik a cd.
-
MODERÁTOR
válasz FixY67 #12634 üzenetére
Az általam linkelt két file tuti, hogy működik WL-500GP-n, én is tettem már fel rá több alkalommal. X-Wrt esetében ugyanaz a könyvtár struktúra van érvényben a letöltés szempontjából. Azokat is teszteltem már, és működnek.
Persze garanciát én sem tudok adni, de az nincs OLEG-re, és Tomato-ra se, kizárólag csak a gyári fw-re.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz FixY67 #12634 üzenetére
Hi!
A routerben Broadcom BCM94704 proci van. Broadcom procihoz csak a brcm-2.4-et, illetve a brcm47xx-et találod. Ezen könyvtárakban csak 1-1 firmware olyan, ami a neve alapján nem típus specifikus. Azaz pontosan meghatározható a 2.4-es és a 2.6-os firmware is a routerhez.
Alex
-
binatone
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy asus wl-500gp routeren dd-wrt van telepítve az usb-be dugott pendrive-ot hogy érem el?
A válaszokat köszönöm. -
binatone
tag
válasz Intruder2k5 #12640 üzenetére
Köszönöm!!
-
MODERÁTOR
Tomato 1.27 build 43 Letöltés itt.
-
LacBp
tag
válasz Intruder2k5 #12643 üzenetére
köszi!
ez a tomato is tudja az usb -s vodanet megosztást? vagy az csak a koppel -nél lehet?
-
LacBp
tag
válasz Intruder2k5 #12647 üzenetére
köszi! letöltöm s max felteszem, és ha van benne gprs eszköz hozzáadása, akkor van van esély hogy e220 is, akkor érdemes próbálkozni
nekem a koppelt tetted be...
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- Napelem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest