- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #4698 üzenetére
Szóval sok torrent esetében mit érdemes min/max peer- nek megadni szóval ezek, de a le és feltöltési korlát ilyen net mellett, 1fel és le 2Mb/s szerintem maradhat.
-
MODERÁTOR
-
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #4702 üzenetére
A korlátokhoz nem nyúltam, maradt az 1Mb/s fel és 2Mb/s le. Igazából a többi beállítás érdekel, amit te is mondtál a fel és letöltési szállak pontosan megadása stb...
-
aleister
veterán
válasz Intruder2k5 #4700 üzenetére
A hard reset törli az nvramot is tudtommal. Szóval gondolom egy hard reset utáni recovery módban végrehajtott fw upgrade megoldaná a dolgot, nem?
Criton
A személyes véleményem, hogy nemigen számít a gyakorlatban, hogy mit állítasz be 2/1-nél.
1. Letöltésnél úgyis megugrik egyetlen torrent esetén is a load jóval 1 fölé.
2. Feltöltésnél 1 Mb/s meg nem olyan sok, hogy problémát okozzon -100 torrent esetén.Mondjuk a Te kapcsolatoddal a 10 Mb/s fel már izgalmas lehet. Ha a teljes sávszélességen töltesz felfelé, az már 1 feletti load-ot fog eredményezni tartósan.
Digis netnél már okosan kell a 10Mb/s feletti uploadnál bánni a feltöltési szálak/max peerek megadásával.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
MODERÁTOR
válasz aleister #4704 üzenetére
A Hard Reset mint funkció nem hardverből ered, hanem a gomb megnyomásának hatására a firmware - vagyis a router operációs rendszere - törli az NVRAM-ot! De mivel abban az állapotban egy hibás érték miatt az operációs rendszer el sem tud indulni, így a reset gomb nyomkodása hatástalan!
Jó példa erre az OpenWrt, ahol alapesetben a reset gomb nem is működik!
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Intruder2k5 #4705 üzenetére
Ejj. Akkor tényleg megvárom azt a tartalék routert.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Criton
veterán
az rtorrent.conf -ba ugye meglehet adni a max memory usaget. Nos ide azt kell írni amekkora a swap vagy a tényleg memóriát?
Nekem most így nézz ki:
total used free shared buffers cached
Mem: 60 50 9 0 0 18
-/+ buffers/cache: 30 29
Swap: 494 23 471Mert ha a ténylegeset kell megadni, akkor pontosan mennyit? 60M vagy 29M mert ugye annyi van szabadon most is.
-
MODERÁTOR
-
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #4708 üzenetére
Ha 256MB hagyom, akkor error üzenettel elszáll az egész, amit múltkor írtam.
-
MODERÁTOR
-
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #4710 üzenetére
error-file-chunk-write/read-error-cannot-allocate-memory
Múltkor még beállítottam annyit amekkora a swap, azóta nem lépett fel ilyen hiba. De abból meg nem csökken ugye semmi sem.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Criton
veterán
Amikor csak azt átállítottuk, a probléma ugyan úgy volt.
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #4690 üzenetére
https://nas ip cime:443
Nem, így is a NAS admin felülete jelentkezik.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
MODERÁTOR
válasz mobilizmo #4714 üzenetére
http mögé nem írunk 80-as portot, ahogy https mögé sem írunk 443-ast, és ftp mögé sem írunk 21-est! Portot csak akkor kell megadni, ha ezektől az alapértékektől eltérő van beállítva!
Ha bent nem éred el https-en a transmission-t, akkor kint hogyan szeretnéd? Ezt egy sima portforward-al a 443-as portra, nem lehet megoldani! Nem lenne egyszerűbb egy VPN beállítása, és akkor azon mindent elérsz helyi címmel, ráadásul forward sem kell...?!
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #4715 üzenetére
Valahogy úgy gondoltam, mint az rtorrentet RT-N16 esetén. Végül is a 9091-en elérem távolról, de az csak http. Azt gondoltam a https mégis csak biztonságosabb. De nem ragaszkodom hozzá. A VPN az úgy lenne, ahogy Te leírtad?
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=19.0
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
MODERÁTOR
válasz mobilizmo #4716 üzenetére
Az rtorrent helyi hálón is HTTPS-en érhető el, mivel a webszervere azon a porton figyel!
Az SSH Tunnel! Én VPN-ről beszélek...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=160.0
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=180.0Utóbbi sem csak mobillal érhető el!
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #4717 üzenetére
Keresnem kell egy portable verziót, ugyanis a mh. gépemen nincs rendszergazda jogom így nem tudok telepíteni klienst.
-
MODERÁTOR
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #4719 üzenetére
Úgy tűnik. Az az OpenVPN amire a leírásban hivatkozol nem is hajlandó települni Win764 bitre. A TAP driver amit telepíteni akar nem kompatibilis. Van a honlapon 64 bites driver is, de az sem működik. A SF-on találtam portable változatot de a drivert az is telepíti. Megpróbálom majd az SSH tunnel, vagy marad a http.
-
Criton
veterán
Ezek az értékek kinél mi van megadva?
Nálam:
min_peers=40
max_peers=80
min_peers_seed=40
max_peers_seed=80
max_uploads=10 (ez pontosan mi, hogy mennyi torrentet tölt fel max? )max_download_global= 100
max_uploads_global= 50
sen_buffer_size= 2M
receive_buffer_size = 4M (2M -nél volt hiba, ennél nincs)
max_memory_usage = 494M ( itt elvileg sok oldal szerint a swap méretét kell megadni, 256M-el hiba volt) -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
min_peers = 1
max_peers = 20 (letöltési slotok száma torrentenként)
# min_peers_seed = 2 (inaktív)
# max_peers_seed = 50 (inaktív)
max_uploads = 5 (feltöltési slotok száma torrentenként)
max_downloads_global = 100 (letöltési slotok száma globálisan)
max_uploads_global = 25 (feltöltési slotok száma globálisan)
send_buffer_size = 512K
receive_buffer_size = 512K
max_memory_usage = 256M -
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #4723 üzenetére
ezek nem a gyári értékek?
-
MODERÁTOR
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #4722 üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem.
Nagyon köszönöm a segítséget.
-
MODERÁTOR
-
Criton
veterán
Ez valakinél működik? mert nálam nem nagyon...
schedule = watch_directory_1,10,10,"load_start=~/Download/watch_stuff1/*.torrent,d.set_custom1=~/Download/stuff1/"
schedule = watch_directory_2,10,10,"load_start=~/Download/watch_stuff2/*.torrent,d.set_custom1=~/Download/stuff2/"
# On completion, move the torrent to the directory from custom1.
system.method.set_key =event.download.finished,move_complete,"d.set_directory=$d.get_custom1= ;execute=mv,-u,$d.get_base_path=,$d.get_custom1="
# On MacOSX and *BSD.
system.method.set_key =event.download.finished,move_complete,"d.set_directory=$d.get_custom1= ;execute=mv,-n,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=" -
sza.sa
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett Asus N16 routert, külső USB winyóval használja a legfrissebb gyári firmware-el.
Pár napja ha le is állítja torrentet, valami max sebességgel tölt felfele. Biztos nem a PC, onnan nem megy ki forgalom. Ha za USB-t leválasztja, a feltöltés is megszünik.
Valamint a QOS-se tudtuk belőni, gyakorlatilag használhatatlan....
Az már csak hab a tortán, hogy az egyik teló azóta leszakad a Wifiről folyamatosan. Míg a Tablet, másik teló meg stabil Wifin...sza.sa
-
matt22
tag
Sziasztok!
Automatikus torrent indításban tudnátok segíteni?
rtorrent.confban kiveszem a #jelet a schedule sorok elől, de hiába másolok torrent filet az adott mappába (windowsba felcsatolt mappa) nem indítja el a letöltést.
Mit kellene még beállítani?
Köszi előre is. -
Kelvin
őstag
Sziasztok!
Valakinek halt már meg a router vagy a táp esetleg?
Még nem tudom melyikkel van a gond de se kép se hang
Pedig a hdd is külön tápról megy"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz sziada5925 #4737 üzenetére
Igen, de - ha jól emlékszem - az vadiúj volt, és különben is működött, csak sípolt a tápja!
[ Szerkesztve ]
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4738 üzenetére
Igazad lehet, csak beugrott, hogy volt táphibával kapcsolatos hsz.
Üdv: Ádám
-
Kelvin
őstag
válasz Intruder2k5 #4736 üzenetére
Sajnos nincsen...megpróbálok szerezni valahol.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
hvb
tag
Lehet én írtam, a táphibát.
Nekem az volt a jelenség, hogy, ha megmozgattam a csatlakozót néha elment a kontakt és újraindult a router. Később gondolom emiatt, már egyáltalán nem indult.Ekkor vittem vissza, kiküldte az edigital külföldre valahová, aztán kaptam egy újat....
[ Szerkesztve ]
zs.
-
MODERÁTOR
-
Kelvin
őstag
válasz Intruder2k5 #4743 üzenetére
Közben megmértem és a táp rendben. Ezalatt eszembe jutott, hogy nálam is produkált hasonló hibajelenséget a router. Az az régebben néha leállt magától, majd egy kis birizgálás és újra kapott áramot. Májusig van gari úgyhogy szerencsém van.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
MODERÁTOR
-
Kelvin
őstag
válasz Intruder2k5 #4746 üzenetére
Semmi ilyesmi, szépen üldögélt a helyén. Birizgálás alatt azt értettem, hogy a tápcsatit kicsit megmozgattam kihúztam-visszadugtam és újra működött. Kétszer fordult eddig elő de régebben, most már viszont ez sem segített.
-
MODERÁTOR
-
AtHoS
nagyúr
Szerintem nem egészen így kell ezt megoldani. Talán amit itt leírnak működőképesebb lesz: [link]
Szerintem az útvonal (~/Download/watch_stuff1/*.torrent) sem megfelelően van megadva és a custom1-nek adott "értékútvonal" szintúgy hibás.
Nálam így néz ki ez: /nas/rtorrent/watch/ (nas név alatt van felcsatolva az adat partíció), bár ha nálad az adat partíció Download név alatt van felcsatolva, akkor a "szöveges" része jó az útvonalnak, de a tilde "~" jel akkor sem kell oda.
A fenti linken nagyon jó magyarázattal vannak leríva a szükséges sorok, csak az útvonalakat kell a konfigolásodnak megfelelően átírni
Szerk.
Találtam egy olyan bejegyzést, ahol a tiedhez hasonlóan van megadva az útvonal, viszont itt nem letöltés után mozgatja át a letöltött adatot, hanem alapból már a végleges helyre tölti, így jóval kevesebb sorból megoldott a szortírozás. Ha nem feltétlen szükséges a mozgatás én inkább ezt a megoldást használnám: [link]
Bár az útvonalak helyességében nem vagyok biztos, így maradnék a fentebbi útvonal megadási módnál
nem vagyok linux guru na[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Criton
veterán
Én sem így használom, ezt a példát csak úgy találtam, de a link amit megadtál, az a megoldás sem olyan rossz A kérdés még az, hogy ahova átmozgatja a filet onnan fogja tovább seedelni vagy az akkor már kiesik a torrentből? Vagy ami még jó lenne, hogy ha eléri a kívánt ratiot, akkor move-lja a filet át a megadott mappába.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat